dscf8564 - חצילים קלויים עם מיונז ושום

חצילים קלויים עם מיונז ושום

DSCF8564 - חצילים קלויים עם מיונז ושוםסלט ארומתי שמתאים לארוחה משפחתית או אירוח

אבי שקדי מכין ביחד אתכם ביוטיוב.  נא להצטרף לחגיגה ולהנות מטעם נהדר ומיוחד.   http://avishkedy.blogspot.nl/2015/06/blog-post_11.html

מצרכים:

2 חצילים קלים ומבריקים
לקלף ולחתוך קוביות גדולות לפחות 4X4 ׁׁׁ(כי הם מתכווצים באפייה)
להניח את קוביות החצילים על ניר אפיה משומן היטב ולרסס עליהם שמן גם מלמעלה.
לחמם תנור לחום 200 מעלות ולאפות 20 דקות.
להפוך בעדינות בעזרת מרית ולהמשיך לאפות עד שישחימו.

רוטב:
4כפות מיונז
2 כפות חומץ רגיל (לפי גודל החצילים והטעם האישי)
5 שיני שום קצוצות
מלח לטעם ואפשר גם טיפונת פלפל שחור גרוס
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
מערבבים את החצילים עם הרוטב ושומרים במקרר בכלי סגור.

"טיפ"
אפשר לפני ההגשה להוסיף פרוסות ביצים קשות ולערבב ביחד.
תהנו

33 תגובות על “חצילים קלויים עם מיונז ושום

  1. אני מתה על חצילים בכל צורה. אני הולכת להכין :lol: :lol: :lol:
    גמר חתימה טובה וצום קל smile smile smile

    • תהני עירית,גם אצלינו אוהבים מאד.
      יש המון מאכלי חצילים באתר שלי. רושמים בחיפוש את המילה חצילים ונהנים מהמגוון.
      גמר חתימה טובה וצום קל גם לכם.

  2. :P ;) :lol: laugh בברכת גמר חתימה טובה :P ;) לך לבני ביתך ולכל ה"גרופיס" באתר פירגה ;) :lol:

    המשיכי להפרות אותנו במתכונתייך :lol:

  3. בוקר טוב ושנה טובה.
    אני מאוד אוהבת חצילים ועל הצורה הזו לא חשבתי .
    אני מוכרחה לציין שנהנתי מכל ביס.
    תודה רבה פירגה.

    • תודה רננה.
      אנחנו זללני חצילים בכל צורה. אני מנסה לשדרג שיהיה מפתיע וטעים.
      לבריאות חמודה.

  4. נשמע טעים.
    אצלינו מכינים משהו דומה, רק ללא חומץ.
    לפעמים במקום חצילים עושים עם קישואים.

    שנה טובה לכולם

  5. היי פירגה. זה שוב אני מטיילת באתר שלך. התמונה כאילו לא ניראה לי שזה המתכון, לא מרגישים במיונז וניראה כאילו שיש שם חתיכות בשר. אז חשבתי שאולי זאת טעות והתמונה שייכת כאילו למתכון אחר. האם אני טועה. וסליחה.

    • מרים,זה מתכון שונה לגמרי שהמצאתי לפני זמן מה. מדהים כמה שהוא טעים

      בסלט הזה….קוביות חצילים גדולות מרוססות בשמן זית ואפויות היטב. אחר כך מערבבים עם רוטב השום.

      יש את הסלט השני סלט חצילים במיונז. שם החצילים קלויים ולא אפויים.

      יש לי מגוון ענק של מתכוני חצילים,כי אנחנו פשוט אוהבי חצילים ;) :lol:

  6. היי פירגה למה צריך לקלף את החצילים ? הרי שפורסים לעיגולים וקולים לא מקלפים. חג שמח

    • אירית, יש מתכונים שאני משאירה. אבל כל אחד יעשה כפי שמכיר ואוהב.
      במתכון הזה אני קולפת את החצילים לפני ואז פורסת.
      כמובן, לטעמך ושיקולך.
      חג שמח וטעים blum

      • היי פירגה קילפתי וחתכתי והקוביות התכווצו מאוד וחלק היו רכות ולא אפויות ולא נשארו לי מספיק לאירוח. מה הסיבה ?

        • הי אירית.
          כפי שרשום במתכון:
          לקלף ולחתוך ג ד ו ל
          ל ר ס ס שמן על ניר אפייה
          ל ר ס ס שמן על החצילים.

          אחרי האפייה החצילים זהובים ורכים מאד.

          בנוסף,
          שימי לב לזמני התנור שלך. אולי אפה לך מהר מידי . כדאי לבדוק שמוכנים ולהוציא בזמן.

          חג שמח. kiss

          • היי פירגה
            ניסיתי להכין את המטבל ויצא חמוץ עד בלי די!
            אז ויתרתי ותיבלתי את החציל כרגיל עם תחמיץ פשוט
            יש לך איזה רעיון להתמודד עם זה?

            • היי פירגה
              אני בניתי על בסיס זה את מתכון הבת הבא שמזכיר מאוד את סלטי החציל המוקרם הנמכרים בסופי שבוע מחברות הבוטיק:
              חציל אפוי קוביות
              4 מיונז
              כף סוכר
              כף חומץ
              צרור פטרוזיליה
              קצת מים.
              לפעמים מוסיף בצל ירוק.
              יוצא מדהים!

              • בקר טוב אבי, תודה על השדרוג.
                באמת מדהים. גם אני חולת חצילים בכל צורה. נפלא.
                יום כייפי kiss

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *