מקרוניםם 730x410 - חמין מקרוני מפואר

חמין מקרוני מפואר

מקרוניםם 768x1024 - חמין מקרוני מפואר

חמין מקרוני – 15  איש

לחמין צריך סיר רחב מאד ועמוק בקוטר 32 ס"מ שמתאים לאפייה

כתבתי את ההכנה לחמין המטריף הזה …. כך, שאפילו מי שרק מתחיל צעדיו במטבח יצליח ויוכל להשוויץ.  קצת עבודה, אבל שווה כל ביססססס.

מצרכים :

10 תפוחי אדמה מקולפים, פרוסים

 15 חלקי עופות

חבילה וחצי ספגטי מספר 7

תיבול לספגטי:

2 כפות סילאן

2 כפות פפריקה מתוקה בשמן

כף אבקת מרק עוף

1/2 כוס שמן זית

2 כפות פטרוזיליה יבשה בתבלין

כף גדושה פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

קורט קינמון לניחוח – לא חובה

לערבב.

הכנת הספגטי:

בסיר נפרד גדול של מרק (לא של החמין) מרתיחים הרבה מים עם כף שמן, ומבשלים את כל הספגטי 8-9 דקות. מסננים. מחזירים לסיר של הספגטי.

לספגטי המסונן, מוסיפים את כל התבלינים שרשומים בתיבול לספגטי מערבבים ומשאירים בסיר עד להרכבת החמין.

בסיר החמין מטגנים תחילה, את העופות. רק עם קצת שמן. עדיין בלי התיבול. אחרי שהעופות ממש משחימים מכל הצדדים מוסיפים את התיבול הזה:

תבלינים לעופות:

כף שמן ,כף רסק עגבניות מרוכז, כף אבקת מרק עוף, כף גריל עוף, כף פפריקה, 2 בצלים פרוסים דק ,4 שיני שום כתוש, מלח ופלפל שחור, מערבבים כדקה.

 מוציאים לקערה את העופות המטוגנים עם הבצל והשום .

אחרי טיגון העופות, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד השחמה יפה מ-2 הצדדים.

הרכבת החמין בסיר:

בתחתית הסיר מרססים מעט ספרי שמן.

מניחים ניר אפיה ומשמנים גם אותו בספרי שמן

מסדרים על הניר בשכבה אחת את כל תפוחי האדמה המטוגנים.

מסדרים אותם יפה על ניר האפיה בתחתית הסיר כי בהגשה הם

יהיו למעלה אחרי שהופכים את הסיר.

מעל תפוחי האדמה המטוגנים מסדרים ומהדקים חצי מכמות הספגטי.

מעל מסדרים יפה בשכבה אחת את כל חלקי העופות המטוגנים עם כל התיבול שעליהם.

מעל העופות משטחים את יתר הספגטי ומהדקים.

יוצקים על כל התכולה עם כף  באופן שווה:

כוס מלאה במים רותחים עם 2 כפות שמן, כפית סילאן, כפית גריל עוף וכפית פפריקה אדומה.

מרטיבים ניר אפיה וסוחטים. מכסים את התכולה ומכניסים פנימה לתוך הסיר את כל הנייר.

מכסים את הסיר במכסה תואם הרמטי. לא מכסה זכוכית

מחממים את התנור לחום 200 ל-5 דקות ומורידים את החום ל-110 מעלות לכ-6 שעות.

אחרי 6 שעות שוב יוצקים על כל התכולה כוס מים עם הרבה פפריקה וכפית סילאן.

מכסים בניר ובמכסה וממשיכים לאפות עוד כשעתיים עדיין בחום 110 מעלות.

לפני הארוחה מכינים מגש גדול או תבנית והופכים את הסיר.

תהנו

d797d79ed799d79f d79ed7a7d7a8d795d7a0d79963 1 - חמין מקרוני מפואר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *