dscf7490 - שבלולי גבינה וקוקוס

שבלולי גבינה וקוקוס

DSCF7493 - שבלולי גבינה וקוקוס

בצק נהדר,מלית נהדרת, טעם מיוחד וצריך רק להכין כוס קפה ולהתענג.

מצרכים לבצק בתוך קערה:
2 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
גרודת לימון (לא חובה)
מיכל שמנת חמוצה או תחליפיה = 200 ג'
3 כוסות קמח תופח ומכינים עוד קמח לזמן לישה.
לשים לבצק נעים ולא נדבק. כמובן שיש להוסיף עוד קמח תוך כדי לישה.
מחלקים ל-3 חלקים שווים.

מצרכים למלית בקערה:
חבילה גבינה כנען = 500 ג' (או 2 גבינות טוב-טעם)
3/4 כוס סוכר או יותר לפי טעמכם
2 שקיות סוכר וניל
1/4 כוס קוקוס + 1/4 כוס צימוקים לבנים
1/2 מיכל שמנת חמוצה = 100 מ"ל
1/2 1 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 או יותר כפות סילאן או ריבת חלב
מערבבים לבלילה סמיכה (אפשר להוסיף את יתר השמנת במידה והבלילה יבשה)

מצרכים לטבילה בתוך קערית:
1/2 כוס סוכר
2 כפות קוקוס
כפית קינמון
לערבב.

אופן ההכנה:
לחלק את המלית ל-3
על משטח מקומח לרדד כל חלק מהבצק למלבן
למרוח מהמלית על כל העלה
לגלגל לכרוכית
לחתוך את הכרוכית ברווחים של 4 ס"מ
לטבול כל חתיכה מ-2 הצדדים הפתוחים שלה, במטבל הקוקוס.
להניח את העוגיות בצורת שושנה על ניר אפיה בתבנית גדולה של התנור – במרווחים
לאפות בחום 175 כ-35 דקות עד הזהבה חומית.
שמרו את המאפים בכלי סגור במקרר ואכלו בטמפרטורת החדר
תהנו.

33 תגובות על “שבלולי גבינה וקוקוס

  1. פירגה יקרה, את נהדרת, אין לי סילאן וגם לא ריבת חלב ,ואין לי מושג גם מה יכול להיות תחליף.זה מתכון נהדר לשבת , בדיוק מכיל את המרכיבים שאני אוהבת.קוקוס, גבינה והשאר ואני בטוחה שהמתכון הזה יהיה להיט. אדוח לך. ותודה שהוספת משקלים . smile שבת שלום וסוף שבוע נהדר.

      • הבצק 10 , תענוג לעבוד איתו, טעים פי כמה מבצק שק״ם ויותר חשוב לא מכיל חמאה לתשומת לב כל שומרי הכולסטרול. המילוי 10 ,צדקת, המאפה מ ע ו לה . כל ביס כף. תודה על מתכון נהדר וגם על כל השאר .

        • תודה על התגובה הנפלאה.
          אני כבר מכינה המון סוגי מאפה מהבצק הזה ותמיד מצליח.
          אפשר להכין גם מאפים מלוחים ולהמיר את הסוכר בקצת מלח smile

          • בדיוק גם למאפים מלוחים. ולא תאמיני, הצמדתי את מתכון הבצק לקופסת הקמח שלי, מה שבטוח שלא יעלם לי בטעות., ושיהיה תמיד בטווח ידי. ושוב תודה.

      • ריקה יקרה בקר אור,
        עדיף מליות רטובות כמו תפוחים או פרי אחר/ גבינה/ריבות עם תוספות.
        יום נפלא לך bye

  2. הי פירגה

    ניראה טוב רק שאצלי לא מתים על קוקוס מה אפשר במקו :lol: ם?

    • שרית,יש שבלולי גבינה שונים באתר.כנסי ותבחרי משהו בלי קוקוס.
      בהצלחה והנאה smile

  3. בוקר אור
    האם אפשר להשתמש עם גבינה לבנה רגילה במקום הכנען או טוב טעם
    תודה נטלי ::

    • נטלי,אפשר אבל כיוון שהיא נוזלית,תצטרכי להוסיף חיזוק של הפודינג

  4. ,תודה על המתכון הנהדר. בעבר כבר אפיתי כמה סינרולים מהמתכונים שכיבלתי ממך. היה נהדר. מקצתם הקפאתי וגם אחרי הפשרה הם היו כמו טריים. אכשיו גם אני שולחת לך מתכון של עוגיות נהדרות שלמדתי לאפות אותם עוד בשיעורי כלכלת בית לפני יותר מחמישים שנים בארץ מולדתי אוקראינה, לפני כשנה למדתי שמוצאו של המתכון הזה ברומניה ושמו "מינצ'ונלה" minciunele כשמם הרומני. את המתכון אני שולחת לך בדואר אלקטרוני.

  5. אילו סרטי בצק מטוגנים שיוצאים במגוון צורות איך שזורקים לשמן.
    הפירוש ברומנית"שקרים קטנים"….

    • דידי,יש לי באתר בקטגוריה פורים את המהדורה האשכנזית לסרטים האלה.
      תודה smile

  6. אתי שלום,
    להבא רשמי את התגובות למטה אחרי כל התגובות,אחרת אין באפשרותי לענות או לראות אותך.
    תודה smile .
    אני שמחה שאת אוהבת את המתכון ושתמיד תהנו.
    שבת שלום smile

  7. שלום פירגה כל כך שמחתי
    לשוטט באתר המלא שלך
    אני רוצה להכין בצק גבינה מין שבלולים כאלה
    אבל כל כך הרבה וריאציות יש לך לבצק גבינה
    עם טוב טעם עם שמנת, עם ביצים בלי ביצים אין לי מושג במה לבחור :oops: :oops: :oops: :oops:
    מה הכי פריך?
    עם חלמונים?
    עם טוב טעם?
    בבקשה תעזרי לי

    • ישראלה,בעקרון,מאפי גבינה לא יוצאים ממש פריכים אלא יותר גבינתיים.
      המתכון הזה שווה להכנה.
      בהצלחה smile ותמשיכי להכין,להנות ולשמח אותי.תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *