d791d7a8d790d795d7a0d79ed790d7a4d799d7a0d7a17 - מאפינס שוקולדה - להיט עם "טיפ"

מאפינס שוקולדה – להיט עם "טיפ"

d791d7a8d790d795d7a0d79ed790d7a4d799d7a0d7a17 - מאפינס שוקולדה - להיט עם "טיפ"
מאפינס שוקולדה

תכינו עכשיו,חבל על כל רגע שעובר ועוד לא טעמתם.

שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב (מסה קשה) ולהספיג את הביצים
להוסיף:
2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב לבלילה אחידה (חשוב לערבב טוב)
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.
להכין 20 תבניות מאפינס ולצקת מהבלילה 3/4 גובה התבניות.

להטביע קובית שוקולד בכל מאפינס
לחמם תנור מראש לחום 175 ולאפות כ-25 דקות או עד שמוכנים
לצנן ולהוציא את המאפינס על צלחת הגשה

במהלך האפייה יש להכין את הציפוי:
להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה – לפרווה ריץ' ולסגור להבה
להוסיף לשמנת 200 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
לצקת את הקרם על העוגות כשהן על צלחת ההגשה

"טיפ"
1. חשוב להכין בתבניות מאפינס מסיליקון כדי להבטיח עוגות מושלמות
2. נהדר להגיש את המאפינס חמים עם רוטב השוקולד וכדור גלידה וניל או וניל דובדבן ליד.

3. את תבניות המאפינס יש להניח על תבנית גדולה של התנור ולאפות.
תהנו
עוד טיפ קטן (ברשותך…)ו נוRית   ו 12:21 | 09/11/09 

 

לגבי המאפינס הספציפיים האלה,
ובכלל לגבי בלילות רכות:

כשאני אופה עוגה כלשהי בה הבלילה יותאת מאוד רכה,
אני קודם כל מעבירה את כל המסה לקנקן (כזה לשתיה קרה, עם פיה נוחה למזיגה) וממנו יוצקת לתבניות – זה עושה את המלאכה הרבה יותר פשוטה, בלי נזילות, ונוח במיוחד כשהמדובר הוא בתבניות שקעים .

 

Emo140 - מאפינס שוקולדה - להיט עם "טיפ"
Emo70 - מאפינס שוקולדה - להיט עם "טיפ" inconceivable  Emo70 - מאפינס שוקולדה - להיט עם "טיפ"
Emo66 - מאפינס שוקולדה - להיט עם "טיפ"

55 תגובות על “מאפינס שוקולדה – להיט עם "טיפ"

  1. ;) פירגה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! העוגה מדהימה אבל את סופר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • פירגה יקרה,
        ממה שידוע לי על מאפינס ועל עוגות שוקולד בכלל שרצוי לשמור אותם מחוץ למקרר ע"מ שלא יתקשו (גם כאלו שיש בהם שמנת מתוקה), האם זה נכון או כאשר יש בהם שמנת מתוקה חובה-חובה-חובה רק במקרר?…
        אשמח לדעת אחת ולתמיד… :?

        בברכה,
        תמר

    • היי פירגה ,
      גיליתי את האתר שלך לא מזמן ועכשיו אני מגלה שהוא מדהים ,
      יש לך כ"כ הרבה מתכונים טעימים ומיוחדים .
      בקשר למאפינס,
      במה אוכל להחליף את המים (למרות שזה דבר שתמיד יש בכל מקום חחח )
      אפשר בחלב ?
      ואם כן הוא צריך להיות גם רותח ?
      או רגיל מהמקרר …
      תודה רבה ואת מקסימה .
      רוני :P

      • רוני יקרה
        תודה שהצטרפת לאתר שלי.אני שמחה מאד גם מהתגובה שכתבת לי שאת מרוצה.
        בקשר למאפינס אף פעם לא הכנתי עם חלב אז לשיקולך .עדיף פושר ולא רותח.
        מקווה שיצא טעים כמו עם מים.
        אם תכיני עם חלב,אנא כתבי לי בתגובות למתכון איך יצא.
        דבר נוסף,כשאת כותבת תגובה למתכון,אנא כתבי אותה מתחת לכל התגובות בסוף למטה.
        תודה ולילה טוב עם חיבוק smile

        • תודה רבה על הכל פירגה-כבר עשיתי אותם ביום שכתבתי את התגובה ושכחתי לגמרי לכתוב איך יצא,
          עשיתי עם חלב ויצא מעולה..
          מתכון מנצח ! ;)
          תודה על הכל ,
          רוני. :!:

  2. הכנתי אתמול לאורחי את המאפינס ואין מה לומר- פשוט מאפינס אלוהיים. קצת נלחצתי, כי הבצק יצא באמת דליל והעברתי אותו לתבניות בעזרת מצקת מרק, אבל כיון שאת כתבת שהבצק דליל הרגעתי את עצמי ואמרתי: כמו שסמכתי עד עכשיו על פירגה במתכונים רבים, אין סיבה שהפעם לא יצליח. והתוצאה: מאפינס ספוגיים וטעימים להפליא וקובית השוקולד בפנים היא פשוט פטנט שוס. קשטתי בקרם החלבי והתוצאה הסופית יפה וטעימה יותר מקונדיטוריה. כל הכבוד לך :!: :!: :!:

  3. הכנתי ללא ציפוי (קצת התעייפתי לנקות את הילדים משוקולד…)

    מדהים כמה שההכנה פשוטה והטעם מצויין.
    מה שהפתיע אותי זה שלמחרת הטעם היה אפילו טוב יותר!
    השכבה הקריספית למעלה נעלמה והמאפינס הפכו להיות נמסים בפה ממש.

    היום הצטיידתי (בסוד) בקופסת מאפינס ונסענו לפארק… בדרך הילדודס גילו את הקופסה והמאפינס חוסלו לפני שהגענו…
    smile

    • דפנה יקרה
      המאפינס האלה מדליקים את כולם. כל גיל מוצא בהם נחמה מתוקה.
      בפעם הבאה לפרק? כ ס פ ת :lol: ;)
      תודה על השיתוף המתוק :lol:

  4. מאפינס מדהימים!
    הכנתי לשבת והבאתי למארחים, פשוט נחטפו!
    ציפיתי אותם בשוקולד מומס עם ריצ', יצא משהו מיוחד!
    תודה רבה
    עדית

  5. שבוע טוב, נראה מוצלח ביותר – הולכת להכין עכשיו … ותודה רבה רבה עבור הטיפ המושלם !!!
    בדיוק מה שהייתי צריכה .

  6. "מאפינס מעולים" – עשיתי את המאפינס כבר כמה פעמים , הקטנים והגדולים נהנים מאוד . ושוב תודה על ה"טיפ" עם הקנקן , "איך לא חשבתי על זה" מעכשיו יש לי הרבה יותר חשק לאפות מאפינס !
    שבת שלום!

    • הי סימה
      תודה על המחמאות למאפינס כושי.

      יופי ששמת לב ל"טיפ"
      בגלל זה אני "שואבת" באהבה ובברכה את הטיפים שלכם וטיפים כאלה אני מיד מכניסה למתכון כדי שלכולם יהיה יותר קל ויותר כיף במטבח.
      בנוסף, אני ממליצה לכולם לפני שנגשים למלאכה,לקרוא את כל התגובות שיש על המתכון כי לא פעם חבויים טיפים נפלאים בין השורות.
      שבת שלום עם חיבוק smile

    • רוני,הקוביה לא כ"כ נמסה.
      אם תגישי חם היא תימס יותר.
      smile

  7. בוקר טוב המאפיניס טעימים מאוד וקלות להכנה,הוספתי לקרם שתי כפות ממרח נוטלה ובמקום שוקולד מריר שמתי שוקולד חלב והקרם נפלא . תודה על המתכון הילדים מאוד אהבו.

    • משתמש בקר טוב
      תודה על התגובות מהבקר.
      נפלא שהיה מתוק לילדים
      שימחת על העדכון . smile

  8. הולכת עוד מעט להכין את המאפינס האלו , אדווח אי"ה כשיצאו מהתנור…
    דרך אגב פירגה התגובות על עוגות הדבש של פעם נהדרות, אני בעצמי 'מתה' על עוגות אווריריות שכאלו… רק שאני צריכה לרסן את עצמי כי גם ככה יש לי עודפים של כמה קילוגרמים מהלידה האחרונה… :x
    נראה לי שעד שבת בקושי ישאר פירור לכן אני חייבת להכין עוד משהו לחבר'ה שלי… ;)
    ופירגוש בקשה אולי קצת מוגזמת… :| אשמח אם כשיהיה לך זמן ומוזה תעלי קישור/קטגוריה של העוגות הבחושות עם הקצפת חלבונים בנפרד. לדעתי הם הרבה יותר איכותיות ומשודרגות…

    • ביטון הי
      אין צורך להוסיף קטגוריה
      את יכולה בלי יוצא מהכלל בכל המתכונים שאין הקצפה,להקציף וזהו.
      בהצלחה smile

  9. פירגה- שאלה חשובה
    אנא תעני לי אם את זמינה-המאפינס בתנור כבר כמעט מוכנים…
    האם חובה לשים על המאפינס האלו את השמנת עם שוקולד- אני לא רוצה אותם יותר מדי מתוקות ועתירות קלוריות?…. האם בלי הציפוי הם יהיו יבשים?
    תודה מראש

  10. פירגה יקרה
    תודה על התגובה, אין מילים על המאפינס שלך! המאפינס יצאו מהתנור. נתתי שיתקררו ואז חילצתי מהסיליקון. לא ציפיתי עם שמנת והם מעולות גם ככה. הילדים מתלהבים! המאפינס רכים וטעימים!
    נ.ב. שידרגתי טיפונת: א. הוספתי שקית סוכר וניל, ובמקום כוס סוכר 3/4 כוס.
    ב. הוספתי מעט תמצית בטעם רום, ואת אחת הכוסות של המים הרותחים עירבבתי עם כפית אבקת נס קפה. יוצא מצוין.
    תודה על הכל!

  11. היי פירגה יקרה.
    הכנתי לשבת . יצאו טעימים מאוד. הבנות התלהבו. אבל המאפינס לא תפחו בכלל. והיו דחוסים בפנים.
    ככה זה צריך להיות ?
    איך דואגים שהם יתרוממו יותר ?

    יכול להיות שזה בגלל שהתנור היה מחומם לחום מעל 200, ורק כשהכנסתי אותם לתנור, הנמכתי את המעלות ל-175 ???

    אגב, הן גם יצאו שונים מהתמונה שלך… חחח.. כהים יותר. ודחוסים יותר.

    • ענבר יקירתי , לצערי, לא יצא לך טוב.
      תראי,יש סוד בכל הכושיות שלי, שלהבדיל מעוגות בחושות אחרות צריך לערבב אותן היטב אחרי תוספת המים.
      ממש ערבוב יסודי . הבלילה שנוצרת בקערה אחרי העירבוב נראית כמו קרם שוקולד דליל.
      אפילו שדליל לא להוסיף קמח.
      התמונה משקפת את המציאות ואם לא יצא לך כך ממליצה להכין שוב ולא לפספס את המתכונים הנפלאים של הכושיות על כל טעמיהן.
      מקווה לשמוע שוב בקרוב שיש שיפור בתוצאות.
      חיבוק לשבוע נפלא smile

      • פירגה, תודה על התגובה המהירה.
        דווקא עירבבתי כמו שכתבת…
        עכשיו שאני חושבת על זה, אז יכול להיות שזה בגלל השוקולית.
        היא מהסוג הגרגירי ולא האבקתי….

        בכל מקרה, אני מנסה שוב היום, ובהחלט תקבלי דיווח.

        אוהבת אותך ! smile

        • את יכולה להמיר את השוקולית ל:
          כוס מלאה אבקת קקאו ולהוסיף עוד כוס סוכר
          שזה למעשה 2 כוסות סוכר (המתיקות שנותנת השוקולית)

          לשיקולך :lol:

          אשמח לחוות דעתך השניה
          תודה ובהצלחה smile

  12. היי פירגוש.
    המאפינס הפעם יצאו אווריריות יותר.
    במקום שוקולית עשיתי כדברייך קקאו + כוס סוכר
    והקפדתי לערבב הרבה וטוב טוב.

    התבנית הראשונה תפחה קלות. (אם כי הרבה יותר טוב מזאת של שבת)
    והתבנית השניה תפחה הרבה יותר ….

    יצאו רכים ונימוחים, ומחר אני שולחת אותם בגאווה לבית הספר של הילדה שלי.

    כבר אמרתי לך היום כמה אני אוהבת אותך ?????????
    :eek: :P

    • ענבר יקירתי
      אני מקווה שכל פעם ישתפר.אין על הכושיות/מאפינס מהמשפחה הענפה שהכנתי.באמת מעולות.
      אני מקווה שהילדה תשמח smile
      אוהבת,פירגה

  13. רצתי לשאול אם אפשר להקפיא ולהוציא שעה לפני הזמן ולחמם

    תודה יום טוב :lol: :lol:

  14. פירגה בוקר טוב,

    האם ניתן להכין את המאפינס ולא לצפות בקרם שוקולד או שזה יהיה יבש מדי?

  15. פירגה בוקר טוב,
    הכנתי אתמול וכשבתי הקטנה טעמה היא שאלה אמא זה מפירגה? אמרתי ברור…
    התגובה היתה: אמא, "הפירגה הזאת תותחית".
    כמו כן הכנתי את הבורקס עם גבינה צפתית ויצא מעולה , תודה רבה על כל המתכונים המקסימים והטעימים
    יישר כח, ייבורכו ידך!!, שבת שלום.

    רציתי לשתול פרצוף ואני לא יודעת איך !

    • טובה יקרה
      חיבוק לך ולקטנה שאהבה
      כיף על הפירגון והמחמאות. התרגשתי מאד.
      תודה ושבת שלום

  16. היי פירגה יש לי תבניות מנייר כסף למאפינס האם זה מתאים תודה אוהבת את המתכונים שלך

  17. פירגה יקרה!!

    מאז גיליתי את האתר שלך מנעד הטעמים שלנו השתנה מקצה לקצה,
    כל מה שנוסה יצא נהדר וגורף מחמאות!

    ניסיתי את המאפינס והם נזללו בהרף בידי ילדים ומבוגרים כאחד!

    רציתי להכפיל את הכמויות האם פשוט להכפיל פי-2 את הרכיבים ?

    המון תודות, נינה

    • ציפי שבת שלום,אפשר בכל תבנית.
      שימי לב להוראות ההכנה.יש לערבב טוב טוב את הבלילה.
      בהצלחה והנאה.

  18. עשיתי אותם עכשיו לראשונה.. יצאו מעולים. את העוגה השוקולדית שלך אני עושה כבר המון שנים בכל מסיבות היום הולדת וכולם אוהבים אותה גדולים וקטנים. האמת שחששתי להכין כקאפקייק אבל עשית שינויים בציפוי שעושים אותו מוצק יותר וחתיך יותר smile. תבורכי. תודות (ואני תמיד מספרת לכולם שזה מהבלוג של פירגה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *