לחלק הוספתי בטטה מבושלת ומעוכה
לחלק הוספתי פטריות מטוגנות עם חלק מהבצל
לשלל מליות מתוקות ומלוחות כנסו בבקשה לקטגוריה: מליות שונות. תהנו.
המצרכים וההכנה:
קילו בצק עלים מופשר
קילו תפוחי אדמה
4 בצלים קצוצים
קופסה תירס
ביצה
בטטה
פטריות שמפיניון
מלח —לטעום אחרי עירבוב סופי ולהוסיף….. כי בטוח חסר
פלפל שחור כנ"ל
אפשר להוסיף פטרוזיליה או תיבול אחר לטעמכם.
אופן ההכנה:
לקלף תפוחי אדמה לפרוס לפרוסות ולבשל במים רותחים עד לריכוך-לסנן ולמעוך במועך ה"פירה"
אני מועכת מעיכה "גסה" ולא ממרח.
לקצוץ 4 בצלים ולטגן ב-5 כפות שמן עד להשחמה
לשים בבלנדר תכולה של קופסה תירס עם כף מהנוזלים ולכתוש (את יתר הנוזלים לזרוק)
לבשל בטטה מקולפת עד לריכוך – לא חובה
לקצוץ 100 גרם פטריות שמפיניון – לא חובה
לשים בקערה:
את תפוחי האדמה , התירס , הביצה, התבלינים.
אם רוצים מחלקים ולחלק מוסיפים כאמור בטטה או פטריות מטוגנות.
מערבבים לעיסה די סמיכה.
לרדד את בצק העלים על משטח מקומח בהתאם לצורות שרוצים להכין
בורקס משולש, חישוקים אישיים , כרוכיות אישיות , כדורים וכו'…..
את כל הצורות ממלאים ב נ ד י ב ו ת ומהדקים היטב
מברישים ביצה ומפזרים שומשום
מניחים על ניר אפיה
מחממים תנור מראש לחום 180 ואופים עד השחמה
תהנו
פירגה שלום
ביום רביעי אנו מוזמנים בערב ורציתי להכין משהו מהמתכונים
אך אני צריכה מתכון שאני הכין בבוקר השאיר במקרר והאפה בערב
האם המתכון הזה מתאים או אולי יש לך רעיון אחר
הארוחה בשרית
מאיה,תשאירי במקרר ותאפי בערב.
יש המון,תראי לפי הקטגוריות בצד שמאל.
בהצלחה ותהנו
פירגה שלום.
את המתכון הזה הכנתי שהיו לי אורחים עם עוד הרבה כיבודים אחרים.
שמתי לב שלא נגעו בזה ובכל הדברים האחרים כן עד שמישהו טעם ואמר שזה מאוד טעים ואז בשניה
הכל חוסל.
אמרו שזה טעים, משמין אך שוה כל ביס.
אני ממליצה.
הי נויה
אישית? הייתי הולכת על המאפה הזה לפני הכלללללללללל ;)
טעים כל כך.
תודה חמודה :lol:
אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק פילו?
פילו זה בצק למילוי כל דבר. נראה שאין בעיה.
האם אפשר להפשיר את הבצק למלא במלית תפוחי האדמה עם התירס ולהקפיא שוב עד לערב כיפור?
לא להקפיא. עדיף להכין ביום ההגשה.
חייב לשים ביצה לא מבושלת?
למה לא מבושלת? אופים.
כן אבל זה חובה למלית הזו או שאפשר לוותר? ושאלה שניה אם אפשר להחליף את זה בביצה קשה מגוררת. תודה רבה יום נפלא :P
אני הכנתי עם . לא הכנתי עם ביצה קשה.
לשיקולך.
גם לך יום נפלא.
פירגה בוקר טוב,
האם אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק שאני מתה עליו; כרוכיות בצק על בסיס שמן?
תודה שרי
הי שרי
בהחלט יכולה.
בהצלחה.
איך מכינים כרוכית בצק על בסיס שמן?
מיכל בקר טוב
http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כרוכיות-בבצק-על-בסיס-שמן-מתוקמלוח-וממכ
בהצלחה ובהנאה.
פירגה שלום :P
נראה לי שמהמתכון הזה יוצאת כמות גדולה של מאפים
האם אפשר לאפות את כל הכמות ולהקפיא חלק מהם ?
מיטלוש.
תכיני כמות קטנה וכך לא תצטרכי להקפיא.לא נראה לי שיוצא טעים אחרי הקפאה.
אפשר לשמור במקרר.
מאת חיים קליגר:
26 בפברואר 2016 בשעה 17:44 (לערוך)
הכנתי את עוף יצא מעולה והכנתי את קנינש עם תפוח אדמה ופטריות והחזיר אותי לבית אמא שתהיה לך שבת שלום :lol: :lol:
[הוספת תגובה]