d792d791d799d7a0d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d797d79cd7913 - עוגת גבינה לפסח

עוגת גבינה לפסח

שוקולד חלב3 - עוגת גבינה לפסחעוגת גבינה רכה ועדינה גם למראה וגם לטעם .

מי שלא אוהב שילוב של שוקולד פשוט…לוותר על תוספת השוקולד וללכת על עוגת הגבינה נטו.

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
שמים בקערת המיקסר:

6 ביצים שלמות + 1/2 1 כוסות סוכר ומקציפים מספר דקות עד שנהיה קצף גבוה .
מורידים את מהירות המיקסר למספר 1 או הכי נמוך ומוסיפים לאט:
500 גרם גבינה טוב- טעם
250 גרם גבינה לבנה רכה
100 גרם חמאה רכה
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
מערבלים לקרם גבינה
יוצקים את הבלילה לתבניות.
מחממים 100 גרם ממרח שוקולד השחר ומרככים אותו במיקרו או בשיטת בן מארי (ראו "טיפ" למטה)
ממלאים בכפית ממרח שוקולד ומפזרים בכמה מקומות מעל לעוגה . 3/4 כפית.
לא לערבב.
להכניס את התבניות לתנור.
לאפות בחום 150 מעלות שעה ועשרים דקות.
אחרי 50 דקות להניח ברפיון ניר כסף כדי שהחלק העליון יישאר בהיר , ולהמשיך לאפות.
לצנן בטמפרטורת החדר.
לשמור במקרר ואחרי מספר שעות אפשר יהיה לפרוס פרוסות נאות וישרות.
העוגה תצנח קלות אבל תישאר עדיין מרשימה.

"טיפ"
ריכוך שוקולד במיקרו (בלי שום תוספות) . שמים בקערית שמתאימה למיקרו את השוקולד. בודקים מדי פעם כדי שהשוקולד לא יישרף .
שיטת בן מארי : לשים את השוקולד בתוך קערת פיירקס. (בלי שום תוספות) את הקערה שמים בתוך מחבת עם מים ומרתיחים .ממשיכים לחמם את המים עד שהשוקולד יימס.
תהנו

43 תגובות על “עוגת גבינה לפסח

  1. את לא תאמיני לי ,
    היום בבוקר אפיתי עוגה גבינה אפוייה
    אצלנו חחחחה המובוגרים אוהבים, :cool:

  2. פירגה יקרה!
    סוף סוף עוגת גבינה ללא גלוטן!
    תוסיפי לרשימה….
    טלי
    :cool:

  3. פירגה יקרה, האם אפשר להחליף קמח תפוחי אדמה בקורנפלור?
    תודה לאה קליין

  4. פירגה בוקר טןב.
    הכנתי אתמול העוגה טעימה ורכה ממש טענוג לאכול.
    אני ממליצה בחום.
    תודה מוריה.

    • רותה יקירתי
      תודה ענקית לך על הכל .זו הזדמנות טובה להודות לך שוב ושוב על השיתוף.
      שלך,פירגה smile

  5. שלום פירגה,

    האם ניתן להקפיא את העוגה ?
    מאז שהתחלתי לאפות את העוגות שלך (כל פעם 2 אינגליש קייק) אני מקפיאה עוגה אחת –
    זוכרת ? אנחנו משפחה קטנטנה.
    לפני כן לא העזתי להקפיא עוגות ולהכין מאכלים חדשים, פרט לפשטידות שכל פעם אפיתי מתכון חדש.
    עכשו אני מעיזה לבשל ולאפות דברים חדשים, הרבה יותר מאשר בעבר.
    כל פעם שאני מכינה משהו חדש, אני אומרת לבעלי שהמתכון של פירגה, ואז הוא עונה לי :
    אם זה של פירגה, זה בטוח טעים.
    עברתי את המחסום……….. את רואה כמה שאת תרמת וממשיכה לתרום לי ולמשפחתי.

    שולחת חיבוק smile smile

    • מירי יקירתי
      נראה לי שאפשר להקפיא אבל קודם תפרסי אותה לפרוסות.
      אני שמחה כל כך שאת ממשיכה להכין מטעמים מהאתר ושהכל מצליח וטעים לכם.
      smile

  6. שלום, עוגה מאוד מבטיחה ובוודאי גם מקיימת.
    לפני שאפשיל שרוולים ואסתער על המתכון, האם יש אמצעי לשזף אותה?

    תודות!

  7. תודה על המתכונים הנהדרים, האם אפשר להשתמש כאן בתחליפי סוכר, אני צריכה גם ללא גלוטן וגם ללא סוכר : :shock:

    • מיכל
      בצד שמאל למטה יש קישורים
      הקישור האחרון הוא האתר של רותה:טעים ללא גלוטן.
      תפני אליה והיא תעזור בשמחה.
      בהצלחה smile

  8. תודה עבור המתכון המעניין. האם לדעתך ניתן להמיר את הטוב טעם במסקרפונה?

  9. שלום,
    יש לי כוונה להחליף את הקמח בקמח חיטה רגיל.
    זה עשוי להצליח?

    תודה,
    ליאור

  10. שוב שלום,
    העוגה יצאה טעימה מאוד.
    האם אין מקום להוסיף אבקת אפיה וע"י כך להפוך את העוגה ליותר אוורירית ?

    שוב תודה רבה,
    ליאור

    • אין צורך באבקת אפיה
      ליאור מה שגורם לאווריריות זה הקצפה טובה של הביצים ואיחוד המרכיבים
      שבוע טוב smile

  11. מתכננת להכין אותה לפסח יחד כם השוקולד קוקוס שלך שיוצאת מדהים בכל פעם מחדש.
    ניתן להשתמש בקמח תופח לפסח? אין לי מושג מה זה קמח תפו"א……

    • ליאתי,למרות שלא הכנתי כך הגיונית,אפשר. בהצלחה.
      תהני מהכושית המעלפת. שיהיה חג טעים ומתוק smile

  12. פירגה חג שמח. במקום קמח תפוחי אדמה אפשר קמח מצות..
    אני יחפש גם .ללא סוכר.

  13. תודה.. אני יבקש מהשכנות. יש להם בטח קמח תפוחי אדמה..
    לא הבנתי איפה לחפש ללא סוכר. קניתי נוזל ללא סוכר.
    :cool: :cool: smile smile smile

  14. היי
    האם אפשר להחליף את הגבינה של טוב טעם בגבינה ללבנה רגילה
    ז"א- סה"כ 750 גרם גבינה לבנה
    והאם אפשר להחליף את הפודינג בסוכר וניל? אם כן בכמה?
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *