בין הקישואים הממולאים מתחבאים להם כדורי בשר נפלאים.
מתכון מאד מושקע ומאד ארומתי בגלל כל השפע שיש בו.
בהחלט מתכון מאותגר ושווה. מה זה טעים……
מארגנים תבנית גדולה עמוקה ויפה להגשה וניר כסף.
כמות ל-14 קישואים בינוניים ול-8 כדורי בשר .
למלית ולכדורים:
1/2 כוס אורז
חצי קילו בשר בקר טחון
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם מלא-קמח מצות לפסח
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוץ
בטטה מגוררת
עגבנייה חצויה ל-2
תוכן חציל קטן קלוי או 2 כפות סלט חצילים מוכן בכל טעם – משדרג פלאים
כפית בהראט
כפית פפריקה
מלח ופלפל לטעם
אופן הכנה לממולאים ולכדורים:
מטגנים ומזהיבים את הבצל
מוסיפים את השום ומזהיבים ביחד
מוסיפים את האורז
מוסיפים בטטה עגבנייה מגוררת (בלי הקליפה)
ואת התבלינים . מכסים במכסה ומטגנים לסירוגין בבחישה כ- 10 דקות.
מוסיפים את הבשר ואת החציל הקלוי או סלט חצילים פירורי הלחם והביצים.
מערבבים ומטגנים ביחד כדקותיים. מקררים וממלאים את הקישואים
ממה שנשאר מכינים כדורי בשר ושמים אותם בינתיים במקרר.
לרוטב:
2 בצלים חצויים ופרוסים דק, להזהיב ולהוסיף:
4 גזרים מקולפים וחתוכים לעיגולים
גמבה אדומה חתוכה לרצועות
10 עגבניות שרי שלמות- אפשר יותר
להמשיך להזהיב תוך בחישה
לסדר צ פ ו ף את הקישואים בתבנית (עדיין ללא נוזלים)
בכלי גדול מכינים את הרוטב ללא בישול ,רק ערבוב:
קופסה עגבניות מרוסקות = 800 גרם
3 כוסות מים מהברז
כפית אבקת מרק בכל טעם
כפית בהראט
כף פפריקה
מלח ופלפל לטעם
כפית סוכר
מערבבים טועמים ומשפרים טעם.
יוצקים על הקישואים בתבנית
גובה הנוזלים 1/2 מגובה הקישואים – לא יותר.
מסדרים את הכדורים בין הקישואים
מ ר ס ס י ם על ה כ ל שמן זית
מכסים בניר כסף ואופים שעה וחצי
מדי פעם יוצקים מהרוטב על התכולה .
"טיפים"
לחורר את הקישואים לפני האפייה שהרוטב והטעמים חדרו פנימה.
לפני הארוחה לחמם עם ניר הכסף ואת 5 הדקות האחרונות לפני ההגשה אופים בלי ניר הכסף, כדי לקבל השחמה יפה.
תהנו
ויאי אני חולה על ירקות זה נהדר
תודה לך נירית,יצא סבבה לגמרי :lol:
פירגה יקרה שלנו
ניראה מתכון מדליק אפשר גם בפסח עם קמח מצה? אפשר בלי בהרט?
אני צריכה מתכון לקנידאלך לא משקית יש לך?
אוהבים אותך פה חג שמח :lol: :cry:
שרית ערב טוב
בפסח שימי 2 כפות קמח מצה
אפשר בלי בהרט
הנה מתכון:
http://pirge.co.il/חגים/פסח/מתכונים-לפסח/קניידלך-שמנמנים-רכים-מאד
תהנו חמודה וחג שמח גם לכם
גררר מעולה
אוהבת ממולאים. :lol:
תודה ממילה.
אילניתוש,יום נפלא לך
פריגה שלום
ברוב המקרים אין לי זמן להגיב על המרשמים שאת מפרסמת
ועל כך אני מתנצלת
אבל אני רוצה להגיד לך ולכל אלו שמכותבים איתך
את גדולה נתת לנו הרבה אושר יצירה עשייה וחיוך מהמשפחה שבכל פעם מחדש מופתעים ואת רואה את האושר וההנאה מכל מתכון חדש שאני מניחה על השולחן
מוצלח תמשיכי כך יישר כוח אני מחזיקה לך אצבעות
ומפרגנת לך אפילו שאני לא מגיבה
אני חושבת שכולם יסכימו איתי
שיהיה לך ולבני משפחתך חג שמח וכשר שירי
ואואואואואוווו שירי יקירתי
איזה מילים מרגשות.
תודה תודה.את נהדרת ונפלאה.
מקווה שתמשיכי להכין,להנות ולפנק את כולם.
חג שמח ונהדר לכולכם
פירגה יקרה,
מסכימה עם כל אות ומילה שכתבה שירי. :lol:
יישר כח ממני ומכל המשפחה
הי מירי,תודה חמודה
א. תודה! המתכונים שלך נפלאים!
ב. מה עושים עם התוכן של הקישואים? :eek:
מירית בקר טוב ותודה מקר לב
למשל?
http://pirge.co.il/בראנץ/פשטידת-קישואים-כרישה-וגבינה
ויש גם סלט קישואים:
http://pirge.co.il/אוכל-לא-זורקים-שאריות-טעימות-במטבח-של-פ/סלט-קישואים-עם-ביצים
ויש לביבות:
http://pirge.co.il/חגים/חנוכה/20-לביבות-קישואים-ותפוחי-אדמה-בליווי-רוט
ואם תרשמי במנוע החיפוש של האתר את המילה קישואים תמצאי עוד מתכונים טעימים
בהצלחה
פירגה בוקר טוב,אני מצטרפת לברכות ולאיחולים גם אם לא תמיד יש לי זמן תגובה מיד,אין דבר כזה לא
לפתוח את המייל ולעבור על מתכוני היום,אני ממש נהנית מזה .
לגבי המתכון עם סלט החצילים,מה ניתן לשים במקום?לבעלי אסור לאכול חצילים.
שוב תודה יישר כח,וחג שמח לך ולבני ביתך.
שושי תודה רבה על הפירגון
תוותרי על החצילים ותכיני בלי
דליה יקירתי………….. המתכון מדליק !!!
וכל מילה ששירי כתבה………..ואני מאלה שכן מגיבות…כל מילה בסלע !!
גם אצלי " חולים" על המתכונים שלך..חלקם קבע אצלינו..במיוחד בשישי שבת.
אז גם אני רוצה להודות לך..לראש היצירתי שלך….את ענקית תרתי משמע.
אז לפני החג לך ולכל בני משפחתך חג פסח נעים וכשר. המון בריאות אושר שלווה
ושהרבה שנים נמשיך לכתוב לך כמה את מדהימה. מכל הלב עדי. :lol:
עדי תודה והכל באהבה גדולה. אתם כבר יודעים שאני אוהבת ו"חולה" על המטבח וכיף לי לשתף אתכם ב"מוזות" שלי.
כיף לי שאתם חוזרים ומפרגנים. אתם החמצן שלי ;)
ממולאים נהדרים.
ובתנור, ניתן לשכוח אותם למשך הזמן המומלץ וזו הקלה גדולה.
לפי זמן האפייה, אני מבינה שמדובר בחום די נמוך.
אפשר בבקשה לדעת באיזו טמפרטורה את ממליצה לאפות אותם?
תודה מראש ורד :P
אני אופה ב-175 שעה וחצי.
תודה ושבת שלום
במקום למלא את הקישואים חציתי אותם לאורך, רוקנתי ומלאתי ,ואת השאר הכנתי כמוך.
פשוט פחות עבודה. יצא טעים ונהדר.
תודה פירגה.
יעלי,תודה חמדתי.
אחלה וכיף שיצא טעים
פירגה אין לי מילים להגיד לך כמה כולם אהבו אצלי
היה מאוד טעים הבת הגדולה ממש התלהבה והקטנה ממש אהבה
בעלי ממש התפעל
בקיצור באמת תודה רבה לך על כל המתכונים הנהדרים שאת משתפת אותנו בהם
ענת תודה לכולכם.אתם נפלאים
תעבירי הלאה את המתכון שעוד משפחות יהנו
שאלה בסיסית ביותר…..איך מרוקנים קישואים? מרוקנים שהם חיים?
לקלף ולרוקן עם מכשיר מיוחד שקונים . ברור חיים אחרת?….
יש לי שאלה האם צריך לקלף את הקשואים? אני נוהגת לקלף,התעור ויכוח עם שכנתי ,היא טוענת שלא צריך לקלף,מחכות לתשובתך….
תקלפי,זו דעתי. כל אחד מכין כמו שרגיל ואין כללים.
שלום פירגה
האם עם מתכון זה ניתן למלא חצילים במקום קישואים?
שאלה של טעם.בהצלחה ובהנאה.
האם יש לך רעיון איך להפוך לצמחוני ועדיין כשר לפסח? הבנות שלי צמחוניות ואני מוצאת את עצמי מגישה יותר מדי אוכל מטוגן אז חשבתי שזה מתכון מעניין
לימור פשוט כנסי לממולאים צמחוני.