כרגיל, בחלומותי היפים באים המתכונים הכי נפלאים שלי. טעים וכן, בלי שמרים.
משתפת אתכם כדי שתכינו ותהנו גם אתם .
גם אחרי הקפאה המאפים מעולים .
בצק גבינה להכנה בקערה:
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר (מניחה שגם חמאה טוב)
250 גרם גבינת טוב-טעם
ביצה
שקית אבקת אפיה
3 כוסות קמח רגיל
ללוש לכדור בצק ולהוסיף קמח תוך כדי לישה. לשמור עטוף בניילון 1/2 שעה במקרר
להוציא מהמקרר ולחלק ל- 3 חלקים שווים
כל חלק לרדד על משטח מ ק ו מ ח — ל א לרדד ד ק.
כל חלק למרוח ב-(כף ג ד ו ש ה טחינה גולמית+ 1/2 כפית קינמון +1/4 כוס סוכר חום) ולגלגל לכרוכית.
את הכרוכית לחתוך לפרוסות שמנות בגודל 7 ס"מ ולהניח בצורת שושנה גדולה כשהפרוסה שוכבת עם המלית כלפי מעלה – רצוי לסדר יפה כל שושנה ולפתוח אותה. להניח בצורת עיגול אחד ליד השני.
תבנית 28 עגולה. 8 שושנים מסביב ועוד 4 בפנים .
מחממים את התנור לחום 175 מעלות . מורידים לחום -150 ומכניסים את התבנית.
אופים כ-35 או עד שפני המאפה מקבלים צבע ש ח ו ם יפה.
מיד כשמוציאים מהתנור מברישים בסירופ מ ב ו ש ל:
את הסירופ מכינים בזמן שהעוגה בתנור
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מים רותחים
מבשלים עד שהסירופ מ ס מ י ך ומצטמצם לחצי.
מקררים כ-5 דקות ומברישים את פני המאפים. לא חובה להשתמש בכל הסירופ.
אחרי יום שומרים את המאפים במקרר.
אפשר לחמם קלות לפני ההגשה.
"טיפ"
ניתן למרוח בכל ריבה או ממרח אחר עם תוספות לבחירה: אגוזים,פירות יבשים,גבינה,צימוקים וכו'……
לא חובה להכין בתבנית עגולה בצורת סינרולים, אפשר להשאיר ככרוכיות, לפני האפייה לסמן למנות בגודל 3 ס"מ (לא לחתוך עד הסוף) ולאפות .
אפשר להכין סהרונים ממולאים בגבינה או תפוחי עץ וכו'….. או סינרולים קטנים כמו שהכנתי . ראו בתמונה למטה.
תהנו
התגובה הבאה לקמח מלא:
עפרה 208.207.33.125 |
תהנו
בס"ד
עוד לא נתקלתי באתר כל כך פורה דינאמי חי ונושם
יישר כוח ברכה והצלחה
תודה חנה יקרה
אין כמוך בפירגון :lol: ואואואואואואווו
מתכונים נפלאים! כמעט כולם נוסו, מחכה כל בוקר לעידכון באימייל, המתכון הזה ינוסה בסופ"ש הקרוב :lol:
איריס,מתכון נפלא ואפשר גם להקפיא.
תהנו
:eek: שלום פירגה
כל כך פשוט ונגיש
שינית את המטבח שלי שעד כה סבל מחדגוניות ושעמום.
אוהבת אותך ותמשיכי להיות פוריה ולהעשיר אותנו במרשמים
שרי יקרה
כיף ועונג גדול לי לשתף אתכם ולקבל כאלה מחמאות.
המשך מוצלח ובעיקר טעים
שלום לך פירגה ( מהו מקור השם? סתם רציתי לדעת)
האתר שלך נפלא..מאכלים ביתיים ממש תאווה לעיניים ונראה לי שגם לחיך.
בכוונתי להכין מס' מאכלים לשבת. יש לי אורחים…ובלי קשר אליהם
תודה רבה לך!
הייי נועה
קראי בראש הדף הראשי: אודות פירגה…שם רשום עלי ועל משפחתי.
מאחלת בהצלחה במתכונים שתכיני שיהיה קל וטעים
פירגה, הם פשוט מעולים!
עשיתי לא בכוונה עם קמח מלא ויצא טעים-טעים…
תודה
עפרה נפלא
עכשיו הרווחנו גם עם קמח מלא. מעולה.
תודה לך :lol:
פירגה היי
הייתי רוצה למלא מבצק הגבינה הזה במלית גבינה
איך מכינים מלית גבינה בבקשה ?
תודה
אמיר בקר אור
כנס לקטגוריה:
מליות שונות ותהנה ממבחר גדול של מליות כולל מלית גבינה
פירגה ערב טוב לך
רציתי לשאול אותך בבצק גבינה הזה אני יכולה למלא לרולדה ממרח תמרים ?
אם את מבינה למה שאני מתכוונת זה כרוכית כזאת פריכה שאופים אותה שלמה ופורסים בלכסון כזה אחרי האפיה , האם הבצק הזה יכול להתאים ?
ואם הוא קל לרידוד
ואם איפשר להחליף את הטוב טעם בגבינה לבנה רגילה 5% שזמינה כעת אצלי במקרר
מצפה לתשובתך
ורב תודות לך מראש
אסתריקה יקרה ערב טוב
הבצק הזה נפלא ונהדר ואפשר למלא בו הכל. נוח מאד לרידוד כמו בצק שק"מ.
תצטרכי להוסיף אולי יותר קמח כי הגבינה שיש לך עם נוזלים.אבל אין בעיה.
בהצלחה ותהני ומחכה לשמוע תוצאות תודה.
[הוספת תגובה]
שלום פירגה,
בן הזוג שלי אלרגי לטחינה- האם ניתן להמיר במשהו אחר?
תודה רבה וחג שמח
הדס
הדס,אולי חמאת בוטנים? קרם אגוזים/שקדים של שקדיה?
בריאות והמשך חג שמח
שלום פריגה ושבת שלום האתר שלך באמת כל כך מהנה וטוב.יש מתכונים עם פחות מרגרינה. תודה
אורית הי
אולי יש אבל צריך לחפש בין כל המאפים ;)
תהני ובהצלחה
אוי פירגה יקרה, אין כמוך בעולם!
פשוט תענוג. כל מתכון בומבה!
פעם לא העזתי להכין עוגות שלא טעמתי לפני…איתך יש לי כזה ביטחון… יודעת שמה שאבחר יצא מצויין.
בקיצור העוגת סינרול מהממת, טעימה בטרוף! למרות שהיינו אחרי ארוחת צהריים הכל חוסל. היה פשוט תענוג עם כל ביס. תודה רבה אישה מדהימה! אוהבים אותך.
איך שאני מגיעה כולם שואלים איזה עוגת פירגה הבאת הפעם?
אסנת חמדתי,עוגה מושלמת ללא ספק. טעם של עוד ועוד……
בחירה נכונה ולא בכדי קיבלת עליה המון מחמאות.
אוהבת אותך בחזרה ותודה על הכל
אהלן פירגה יקרה, רוצה להכין את הסינרולים עם הריבה לאור ההצלחה של הקינמון….
איזו ריבה ? צריכה להיות סמיכה ?
הבן שלי כועס עלי שאני "חופרת" לך…. אז, מקוה שאני לא…!
אוהבת אותך, ערב נפלא
אסנת בקר אור חמודה
תגידי לבן שלך שזה בסדר מצידי ותודה שהוא דואג לי.חהחהחהחהחה . חמוד אמיתי.
עדיף מסוג קונפיטורה כי היא יותר סמיכה ו ע ש י ר ה במידה והריבה דלילה תוסיפי פירות יבשים קצוצים דק או אגוזים רחת לקום וכו'…..
בהצלחה עם אהבה
אה, ועוד שאלה, צריך להבריש בביצה לפני האפיה ?
אסנת,תמיד אפשר להבריש ולפזר סוכר+קינמון , אבל לא חובה
תודה פירגה , את מדהימה!
אסנת,עשית לי חשק.תיכף אכין במלית טחינה+סילאן
משהו משהו………בהצלחה
רעיון מעולה… את מוסיפה אגוזים וצימוקים ? או רק סילאן וטחינה ?
אסנת הנה ראי פה:
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/קראנץ-טחינה-סילאן-ואגוזים-בלי-שמרים
גם את הסינרולים המהממים האלו הכנתי היום, והפעם במלית טחינה וסילאן.
אין מילים! המשפחה התמכרה למאפים המדהימים האלה.
הילדים לא מוותרים על הקינמון!
מי שלא ניסה…. חובה !! ממליצה בחום!
אסנת תודה תודה
את נהדרת.איזה מחמאות.
גם המלית השניה של קליפות ההדרים מטמטמת באחריות.ראי את התמונה של השבלולים.
המשך טעים וערב נפלא וטעים לכולכם
לא הצליח לי עד שהובפתי את השמנת החמוצה נראה היה שהכל הולך טוב , מהרגע שהוספתי הבצק נדבק לידיים , לא הצלחתי לעבוד איתו וזרקתי חצי
האם בגלל שהשתמשתי בקמח מלא תופח?
תודה.
קרן,אני מכינה עם קמח רגיל. צריך להוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שנהיה בצק רך ונוח לרידוד.
בהצלחה
יש אפשרות להכין את זה בלי טחינה?
רעות כל ממרח אחר יתאים. ממרח תמרים,ריבת חלב,שוקולד ועוד….
תודה על התגובה המהירה
אני רוצה להכין במלית קינמון אבל בלי הטחינה כי אין לי בבית- זה אפשרי?
לרעות
יש בצד שמאל קטגוריות ויש קטגוריה:מליות מתוקות
מצאתי את זו:
מלית קינמון:
חצי כוס דחוסה סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
כף וחצי קינמון
מערבבים בקערה את הסוכרים והקינמון
חבילה 100 גרם חמאה ללא טעם רכה מאד למריחה על העלים
מרדדים עלה מלבני ומורחים בנדיבות חמאה מומסת
מפזרים בנדיבות את הסוכרים והקינמון .
ניתן לפזר תוספות של אגוזים גרוסים,צימוקים או שקדים .
פירגה אהובה,
הכנתי אממממממממ טעים ומדהים… הבצק קל ונוח לעבודה, בצק מדהים וגם טעים…
האם ניתן להקפיא????
תודה ליאתי
ברור שניתן להקפיא
בוקר טוב, ניראה יאמי
במלית ובסירופ כתוב סוכר חום – הכוונה לחום כהה שנראה כמו רטוב ?
אם אני מקפיאה אחרי האפיה, רק מפשירים לטמפ' החדר או שחייב לחמם מעט ?
הי ברלה,בקר אור
סוכר חום לא רטוב ואחרי ההפשרה,אתם מחליטים אם לחמם או לא.נתון לשיקולכם וטעמכם.
בהצלחה ותהנו ממאפה חלומי.
תודה ♥
פירגה יקרה…מה זה בדיוק הכוונה לסינרול.? האם זה כרוכית שמסובבים לצורת שבלול?סליחה על הבורות,אבל בתמונה העליונה של הבצק גבינה זה נראה לי אותו דבר כמו הסינרולים הקטנים..אצפה לתשובתך בכליון עיניים…
:?
סינרול זה שבלולים אישיים הגודל תלוי בך.
בתמונה העליונה זו אותה תמונה אבל פרוס.
פירגה יקרה, אין לי גבינת טוב טעם אלא גבינת כנען. אפשרי להכין את הבצק עם גבינה זו?
תודה, מירי
מירי יקירתי,הגבינות מאותה משפחה,אז אין בעיה. ;)
בהצלחה
שלום. באתר הזה של קמח מלא יש דברים טובים אבל לא הכול קמח מלא
יש דברים מעולים. .אולי תגידי לבן שלך שיסדר רק קמח מלא בלבד.. :cool: :x :| :lol: :lol: :twisted: :twisted:
פירגה- הכנתי את הסינרולים. בצק מאוד ידידותי לעבודה. לאחר האפיה יצא קשה ולא רק ונעים לאכילה. השתמשתי בחמאה במקום מרגרינה או מחמאה. לא יודעת מה לא בסדר. הציפוי בסדר גמור, המילוי טעים אבל הבצק יצא קשה. לא הגשתי לאורחים. רק בעלי אוכל… :cry:
מירי יקרה
אני כבר יודעת איפה הבעיה שלך. שהוספת המון קמח מעבר למה שהבצק דורש.
רק זו יכולה להיות בעיה של קושי הבצק. אין סיבה אחרת.הבצק משמש אותי ועוד רבים למגוון גדול של מאפים נהדרים.
להבא,לא להתפתות ולא להוסיף.
באהבה והמשך טעים
לשתי ביד. יכול להיות שהוספתי יותר קמח מהדרוש. אנסה שוב ואוסיף פחות קמח. זה חייב לצאת טוב. כל הדברים שלך נהדרים.
תודה על התשובה.
שבוע טוב,
מירי :lol:
מירי יקירתי,
בבצק גבינה לא מוסיפים קמח מעבר למה שדרוש , אחרת הגבינה מייבשת.
עדיף להעביר לשיש את הבצק כשהוא עדיין לח מעט , ולפזר קצת קמח כדי לרדד עלים.
בטוחה שכשיצליח לך,לא תפסיקי להכין.
אגב, יש לי קטגוריה גדולה של בצק גבינה. לדעתי המאפים הכי הכי טעימים באתר.
חיבוק והמשך נפלא
וגם,תראי את צבע המאפה.לא להשחים , רק להזהיב.
אפשר במקום מרגרינה שמן? וכמה?
לא יודעת ולא בטוחה לגבי שמן.
200 גרם מרגרינה או חמאה=3/4 כוס שמן
אפשר להחליף את הגבינה עם משהו אחר. רוצה לעשות אותן פרווה.
תודה מראש מיכל
הי מיכל,
את יכולה עם שמנת (מתוקה) ריץ' לבישול-פרווה אבל מספיק 150 מ"ל=3/4 מיכל
גמר חתימה טובה
תודה רבה שנה טובה וגמר חתימה טובה