d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d791d798d798d795d7aa d792d796d7a8d799d79d d790d7a4d795d799 - קציצות ברוטב ירקות

קציצות ברוטב ירקות

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d792d796d7a8 d791d798d798d794 d790d7a4d795d799 d790d7aad7a82 - קציצות ברוטב ירקות

מצרכים:

כרישה אחת חתוכה לפרוסות שטופה היטב
תפוח אדמה גדול מקולף
שמים בסיר עם מים +כפית מלח ומבשלים עד שרך.
מוציאים לקערה:
מועכים במזלג ומוסיפים:

250 גרם בשר טחון
ביצה אחת
1/2 כוס עד 3/4 כוס קמח מצה
2 עלים קצוצים מבצל ירוק טרי
3 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח
פלפל
פפריקה
מערבבים וצרים 13 קציצות
מטגנים על מעט מאד שמן מ-2 הצדדים עד להשחמה יפה ומניחים על ניר סופג.

רוטב ירקות:
לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן מזהיבים בצל אדום גדול פרוס גס
מוסיפים 4 גזרים מקולפים שלמים
בטטה גדולה בפרוסות גסות
3 עלי פטרוזיליה
2 קופסאות עגבניות מרוסקות (לא רסק) (בערך 600 גרם — יכול להיות פחות)
למלא בקופסאות אותה כמות של מים
תבלינים: כף קטשופ, כף פפריקה,2 כפות סוכר חום, כף אבקת מרק עוף,כפית אבקת מרק בצל ואחרי טעימה מוסיפים את המלח והפלפל. קורט קינמון יוסיף המון.
ל ה ר ת י ח.
לסדר את הקציצות בתבנית משומנת ולצקת את כל תכולת הרוטב מ ע ל.
לכסות בניר כסף ולאפות 35 דקות. לבדוק שהירקות רכים.
לפני הארוחה להסיר ניר ולהשחים 5 דקות.
תהנו

24 תגובות על “קציצות ברוטב ירקות

  1. מידי בוקר אני מחכה למתכון היומי, אשר על פיו אני מקבלת רעיונות משלי או מבצעת בדיוק עפ"י
    המתכון של פירגה.
    אני בשלנית מנוסה, אבל לומדת כל הזמן ובמיוחד מפירגה.
    אתר ידידותי במיוחד, אוכל ביתי, טוב, טעים, וההסברים לגבי מתכון קלים וברורים במיוחד לבנות
    החדשות שבחבורה.

    מאוד ממליצה ללמוד ולבשל כמו פירגה.

    ולגביך – פירגה יקירתי, אני מדברת אליך כאילו את עומדת מאחורי מסך המחשב, מעבירה אלי
    את הערותיך ואני מגיבה בהתאם. פירגה מבחינתי הינה ידידה שמכינה אוכל טוב ומשתפת את כולם
    בהעברת המתכונים בצורה ברורה, רהוטה, ומדויקת.

    10 נקודות לפירגה, יום נעים.

    • ואואואוווו זיוה יקרה,כל כך ריגשת אותי
      תודה גדולה אוהבת , חמה עם המון פירגון ונשמה על ההודעה המושקעת ששלחת לי.
      בדיוק כך אני מרגישה כלפיכם. כל מתכון שאני מכינה לנו למשפחתי אני רושמת ומיד מעבירה אליכם עם המון נחת ורצון לשתף.
      במידה ויש מתכון שלא מצליח לכם או יש ספקות,שתפו אותי ואני אתייחס בכובד ראש.
      יום נפלא והמשך שיתוף טעים ממני smile

  2. נראה מתכון מעולה!!!
    ברור ומובן כ"כ-כפי שכתבו כבר לפני….
    שיהיה המשך יום נפלא!!!

  3. זיווה כל מילה שלך אמת
    פריגה מעולה וברורה ובלי הרבה פוזות
    אוהבת אני את האתר
    אילנה :lol: smile

  4. מכל הגורמה והפלצנות – אין כמו אוכל ביתי,מ ושקע בנשמה עם ריחות וטעמים – האוכל שלך פירגה.
    אין כמוך ! smile :lol: :!:

    רחלי

    • רחלי מקסימה,תודה על המחמאות ועוד על הבקר ;) שמחה שאתם אוהבים ונהנים :lol:

  5. פירגה שלום,

    ברצוני להבין מה הכוונה קופסת עגבניות מרוסקות (או חתוכות) במתכון זה ובמתכונים אחרים. הקופסאות שאני מכירה מהסופרים הן ה"שמנות" של טל או יכין והן בד"כ כ-800 גרם ולא מתאים למה שאת כותבת. האם הכוונה למשהו אחר? כמו-כן האם לשפוך את כל התכולה או לסנן מנוזלים קודם לכן?

    תודה
    ריקי

    • ריקי הי
      העגבניות של יכין בקופסאות מחוברות בד"כ כל זוג מחובר .
      יש עוד טעמים.
      כתוב על הקופסא: עגבניות מרוסקות או מרוסקות בטעם שום או בטעם בצל או לשקשוקה
      יש מגוון טעמים.
      כל קופסה במשקל של 260 גרם.
      שופכים את כל התכולה ולא מסננים כלום.
      בבקשה וחג שמח smile

  6. פירגה שלום,
    אני ממש מצטערת להיות נודניקית, אבל בכל הקופסאות המחוברות (הכוונה לקופסאות פלסטיק?) גם אלה שהן 260 גרם כתוב רסק עגבניות ולא עגבניות מרוסקות. האם זאת הכוונה? האם את קונה אותן בכל סופר רגיל?

    ממש מתנצלת על הנדנוד
    ריקי

    • ריקי ערב טוב
      כתוב במפורש עגבניות מרוסקות ואכן הן כך. לא רסק. וכן,הן בקופסא פלסטיק מחוברות כזוג.260 גרם.
      עדיף שתשאלי בסופר למרות שכל הקופסאות נמצאות באותה שורה על 2-3 מדפים.
      ויש בכל סופר.כן. שלל טעמים של עגבניות מרוסקות בשום או בבצל או לשקשוקה וכו'……
      מקווה שתמצאי. smile

  7. מצאתי בשופרסל :lol: . משום מה בחנויות שהסתכלתי קודם לא היה. תודה מקרב לך על הסבלנות הרבה. היה לי חשוב לדעת מכיוון שאת משתמשת בעגבניות אלו ברבים ממתכוניך.

    שנה טובה ומתוקה עם הרבה בישולים ואפיות (לטובת כל חובבי המטבח).
    ריקי

    • ריקי יקרה
      אני מאד משתדלת לעזור כמובן מה שאני יודעת כי אני הרי לא שפית אלא רק סבתא מבשלת ;) שמעבירה את התבשילים הביתיים שלה הלאה……אליכם.

      אני שמחה לעזור לכולם בשאלות . לא תמיד אני יודעת לענות ולא תמיד אני מבינה הכל.
      נהדר שמצאת את העגבניות המדוברות כי באמת הן מופיעות בהרבה מתכונים.
      שנה טובה smile

  8. הכנתי את הקציצות בשנויים קלים. אחד מהם שאפיתי את הקציצות בתנור במקום לטגן (לפני הוספת הרוטב). לאחר שהוספתי רוטב ושמתי שוב בתנור, הלכתי לעבוד קצת בגינה, נסחפתי ושכחתי לגמרי מהקציצות ששהו בתנור הרבה מעבר לזמן המתוכנן. כמובן שרוב הרוטב כבר נספג אך למרות זאת (ואולי בגלל?) הן היו נמוחות וטעימות להפליא. פעם הבאה אשתדל שישאר גם רוטב :!: .

  9. פירגה יקרה שלום. עשיתי כמה פעמים. יצא מאולה. הפעם חתחתי גזרים לערבה לאורך. והיה בתנור
    50 דקות, אבל גזר היה לא מבושל עד הסוף. לא יודעת למה. אם משהו לא בסדר עשיתי?
    תודה מכל הלב

    • הי בלה
      מציעה לך לבשל תחילה בנפרד את הגזר חצי בישול ואחר כך להמשיך לפי המתכון.
      עשית הכל בסדר.
      לבריאות מכל הלב. smile

  10. פירגה היקרה.
    כבר עשיתי את המתכון הנפלא הזה שלך מספר פעמים וגם היום לראש השנה. אני תמיד טיפה מגוונת לפי מה שיש בבית – פעם עם בייבי לוף במקום כרישה ופעם עם כוסברה במקום פטרוזיליה וזה תמיד יוצא נהדר. אני עושה בסיר רחב ושטוח על הגז ואפילו לא מטגנת קודם את הקציצות… ותמיד מקבלת מחמאות.
    רציתי לאחל לך שנה נפלאה ולהגיד לך תודה על המתכונים הנהדרים. אני משוטטת הרבה באתר שלך והכל נראה טעים וקל שזה פשוט עושה חשק לנסות ! כל הכבוד.
    תודה מכל הלב.

    • דקלה חמדתי
      שמחתי מאד לקרוא שאת נהנית מהאתר מכינה ממטעמיו וכולם אוהבים ומחמיאים.
      שתהיה שנה נפלאה ומתוקה לכולכם smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *