למבחר נוסף של סמבוסק כנסו לקישור:
http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%A1%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A1
סמבוסק שמרים במלית בשר
את המתכון הטעים הזה אני מחזירה לאתר עקב פנייתה של רינת שלום .
רינת ביקשה להחזיר את המתכון לסמבוסק שמרים שמשום מה נשמט מהאתר והוא אחד החביבים עליה ועל בני משפחתה.
חג החנוכה בפתח ואין מתאים מאשר להחזיר את המתכון דווקא בחג החנוכה.
בצק שמרים עדין מאד ונוח לעבודה. כל אחד יכול.
מתאים גם לחג החנוכה בגלל צורת הסופגניה התפוחה.
המצרכים וההכנה:
3 כוסות קמח רגיל מנופה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה שמרים יבשים
כף שמן
כוס מים פושרים
שמים בקערה את הקמח המלח והשמן ומערבבים
מוסיפים את המים ולשים לבצק מאד רך
מתפיחים שעה מכוסה
לשים שוב ומתפיחים עוד שעה – מכוסה
בוצעים מהבצק עיגולים ומשטחים בעזרת שמן על שיש
ממלאים בשר סוגרים .
הסגירה צריכה להיות בצורת סלסול השוליים כדי שהבשר לא יברח
מטגנים בשמן עמוק. משחימים תוך כדי גלגול.
"טיפ"
1.שמתי את כל המצרכים באופה הלחם והכנתי את הליכי התפיחה בתוך האופה.
2. אם תטגנו רק עיגולי בצק ללא מלית,תוכלו למרוח דבש ולהתמתק.
מלית בשר ל-20 סמבוסק:
250 גרם בשר טחון
2 בצלים קצוצים
מלח, פלפל שחור, מעט קינמון, פטרוזיליה טרייה קצוצה
מזהיבים בצל ומוסיפים את הבשר והתבלינים.מערבבים עד שהבשר יהיה פירורי
אפשר להוסיף קצת צנובר קלוי.
תהנו
נראה נפלא! :lol:
סוף שבוע נפלא לך ולמשפחתך אילניתוש
מדהים
אני למדתי להכין סמבוסק מחמותי ז"ל
נראה נהדר אנסה את הבצק ביום ראשון
למילית חומוס אני מערבבת גם 2 ביצים מקושקשות
יוצא יותר אברירי
אספר לך איך יצא הבצק
שבת שלום באהבה רבה :P
סיגל ערב טוב,
אחכה בסבלנות לשמוע איך יצאו לך
בוקר אור ..
פירגוש מאמי ניראה טעיםםםם.. :lol:
תודה לי נדושה
שבת שלום האם אפשר להקפיא ליפני התיגון ?
והאם אחרי הקפאה צריך להפשיר ליפי טיגון
עוד שאלה אחרי טיגון עם אני מקפיאה איך אני מחממת שוב תודה
מקפיאים רק לפני טיגון לא אחרי
לטגן ישר מהקפאה.
שבת שלום
תודה על התשובה המהירה נהנית מאוד מהמתכונים שלך תודה
בכיף,לבריאות
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
שבת שלום
לגבי זה אני לא יודעת אבל יש בצק שמרים אחר לאפיה.
http://pirge.co.il/בצקים-שונים/כיסוני-שמרים-מהירים-בבצק-נהדר-וקל-לעבו
שבת שלום
בצק פלאים. הכנתי מיד עם קבלת המתכון, במילוי בצל ופטריות מטוגנים. בקרוב (מחר, עם היפתח שבוע חדש) אמלא במנגולד וגבינת פטה.
תודה! :P
מעולה טובה.
אשמח לשמוע איך יצא בכל מקרה.
המליות שלך מענינות מאד.
תהנו
פירגה
נראה נפלא ובדיוק ביום שישי העלתי לבלוג שלי סממוסק עם מלוי חומוס מהבצק סמבוסק האפוי שלך.
את מוזמנת לראות.
תודה אושרת מקווה שגם זה יטעם לך
נראה טעים, אני שמה במקום מים רגילים בבצק- את הנוזל של החומוס מקופסאת השימורים- הטעם מעולה וזה משדרג את טעם הבצק.
דיתי
תודה רבה
נראה טוב מאוד!
יש לך רעיון למלית צמחונית?
תודה :lol:
סימה כל הרעיונות בקטגוריה:מליות
יש חציל,פטריות,תפוחי אדמה גבינות ועוד ועוד…..שפע רעיונות
כנסי ותבחרי
נראה מצוין. עוד יותר מצוין שאין מרגרינה ויש מעט שמן.
ינוסה בקרוב, בע"ה.
מאד אשמח לקרוא את חוות דעתך,ויש לי בקשה שתרשמי את ההודעה למטה מתחת לכל התגובות שכבר ישנן.יותר קל לי למצוא אותך.
תודה :lol:
האישה והעששית :lol:
שמחה שאהבת ואשמח לשמוע ממך שוב אחרי שתטעמו.
בכיף שלי ושלך ;)
כתבי להבא למטה בסוף כל התגובות.תודה
צהריים טובים פירגה
שאלתי האם הבנתי טוב גם חומוס וגם בשר לערבב יחד ? :oops:
אמי מכינה אותם עם חומוס והמוןןןןןןןן בצל מטוגן ,כמון,
תודה על המתכונים הנפלאים :lol:
פירגה נישמתי קראתי שוב את המתכון סוף סוף הבנתי חחחחחחחח
נתת שתי אפשרויות של מילוי
חייבת לנסות עם הבשר
קבלי חיבוק ענק ואוהב
יום טוב
כן יקירתי,2 אפשרויות
שתיהן מעולות. תנסי
יפתי :P :P
אין עליך הבצק יצא משהו משהו ;)
ובאמת נוח מאד לעבודה תודה רבה
סיגל,החיים הקלים,איזה כיף
תודה
היי פירגה.
איזה כיף לראות כאן את כל התגובות, ולראות שעוד אנשים הכינו ונהנו.
תודה על העלאת המתכון לאתר.
במיוחד כיף לראות שאני מוזכרת באתר… תודה וחג שמח!
רינת יקירה
אני מאד מודה לך ובכלל,העירונות באתר מפתיעה אותי.
יישר כח ושנמשיך להכין,להנות ולשתף אחד את השניה.
זה עונג גדול.
תודה מהלב
דווקא אותי בכלל לא מפתיע. הכל בזכותך ובזכות המתכונים הקלים והטעימים שלך. אני בכלל בעד אוכל טעים וקל להכנה ואני מוצאת באתר המון רעיונות…… כל הכבוד!!!!! :lol:
רינת,תודה חמודה
לא פעם אני חושבת לעצמי שהמתכונים שלי כל כך פשוטים שאיך זה שכל כך הרבה אנשים מכל העולם מתלהבים?
זה הזוי.חהחהחהחהחה
אבל מושך אותי לתת עוד ועוד….בכיף ואהבה.
פירגה שלום,
התוודעתי לאחרונה לאתר שלך
יש לציין שהמתכונים פשוטים וקלים להכנה והעיקר טעימים.
שאלה לגבי הסמבוסק – מתי מוסיפים את השמרים? (סליחה על הבורות) – חדשה במטבח…..
דנה הי חמודה
תודה שהצטרפת אלינו. כיף לנו ברוכה הבאה
שמרים יבשים מערבבים קודם בקמח .
אחר כך לפי המתכון.
פירגה שלום, האם תוכלי לומר כמה בערך סמבוסק יש בכמות הבצק ? ומה גודל החתיכה שבוצעים? ואיך סוגרים את הסמסוסק לאחר המילוי ? מה זה סגירה בעזרת סלסול? והשאלה האחרונה , כמה זמן בערך טיגון כל אחד ? אני מכינה כעת בפעם הראשונה ורוצה שיצליח. תודה מראש
חנה שלום
למיטב זכרוני מלאתי תבנית גדולה של תנור.לא ספרתי.
גודל של ביצה קטנה.
סוגרים בצביטות איך שיוצא לך אבל שיהיה סגור היטב.תחזרי מספר פעמים על הסגירה.
את מטגנת עד שיוצא צבע כמו בתמונה. הכל אותו צבע.
בהצלחה
Why do they open during the frying? What am I doing wrong? Can you explain how do you close the dough over the meat so it won't open?
Thanks, .michal.
מיכאל צריך להדק בתנועה סיבובית.לוקחים בין האצבעות חתיכה קטנה וצובטים אותה את החתיכה השניה צובטים ונותנים לה חצי סיבוב., וכך ממשיכים לצבוט את כל הסהרון עד שיהיה סגור היטב.
רואים בתמונה.
פירגה בוקר טוב.
נסיתי הרבה מתכוני סמבוסק בשר אך טרם הגעתי למתכון שאני מחפשת. התמונה במתכון הזה מפתה אותי , אך הנני חוששת לנסותו. הרי אני מחפשת המתכון שעת הטיגון מופיעות בועות ביחידות ושהנו קריספי. ועוד הנני מתלבטת באשר לשמרים הרי יש המלצות לא להשתמש בשמרים כשהבצק דורש טיגון , ויש הממליצים על אבקת אפייה במקום שמרים . נא המלצתך , וכן האם התמונה כאן הנה שלך המתכון הספיציפי הזה. ושיהיה לך יום נעים .
ופא נראה לי שאת מתכוונת לזה:
http://pirge.co.il/כללי/12211
תהנו
נישמע טוב הבצק אנסה אותו לחג חנוכה , עם חומוס , ועם דבש בניפרד כמובן תודה כיף שהגעתי אליך
מיקה,כיף גם לי
תצליחי בכל מה שתכיני ושיהיה לכם טעים
שנה טובה
לא צריך להפשיר את הסמבוסק קצת לפני טיגון? ישר מהקפאה לטגן????
לא חובת הפשרה