סיר רחב ועמוק
בעלי אמר "פירגה את באליפות וזהו" . חמוד הא?…..עשה לי את היום.
מצרכים לקציצות:
1/2 קילו בשר בקר
כף אבקת מרק בצל
בצל מגורר
ביצה
עגבנייה שלמה מגוררת ג ס בלי קליפה
כפית דבש או סוכר חום
2 כפות פירורי לחם
פלפל שחור ועלי פטרוזיליה קצוצה
לערבב ולטגן מ-2 הצדדים (מעט מאד שמן)
הכנת במיה קפואה:
800 גרם במיה – שמים במסננת להגרת נוזלים (בערך לשעה)
מטגנים היטב את הבמיה על 3 כפות שמן זית ומוציאים אותה לקערה
מטגנים 4 שיני שום קצוצות ובצל פ ר ו ס עד להזהבה
מחזירים את הבמיה לסיר עם הבצל והשום.
מוסיפים:
קופסה 260 גרם עגבניות מרוסקות
קופסה כנ"ל מלאה מים מהברז
1/4 כוס קטשופ
כמון,פלפל שחור,כף פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה, כף סוכר
כפית אבקת מרק עוף. מרתיחים ומשבחים טעמים. אפשר להוסיף עוד קצת מים+מלח.
מחזירים את הקציצות ומנערים מעט את הסיר
מבשלים 20 דקות ומגישים חם על אורז לבן או אורז+אטריות דקיקות
תהנו
רצוי לכתוב במתכון בשר בקר טחון , למניעת אי הבנה . חג שמח
נראה מעלף חבל"ז ינוסה בהקדם… :P
היכן הבצליות?
הבצל גם בקציצות בפנים וגם ברוטב. ;)
למי שלא אוהב במיה…האם יש תחליף אחר?
כן, יש 1000 מתכונים אחרים באתר
רוחלה.תסתכלי בקטגוריה:בשר או קציצות.
אני לא חובבת במיה. האם ניתן להשתמש בירק אחר במקום? אולי שעועית ירוקה….
אין בעיה.אפשר בירק אחר.
האם הקציצות לא מתפוררות כשמוסיפים עגבניה מגורדת?
לא התפוררו ראי בתמונה כמה יפות ;)
ואווווווו
פעם ראשונה שלי באתר ואני רעבה לכל המתכונים שלך.
מה דעתך לפתוח מסעדה? וכבר תרשמי אותי כלקוחה שלך.
כל הכבוד, אין מילים בפי על המתכונים שלך.
מבחר עשיר יש פה, שאר אתרי הבישול אינם קרובים למקוריות וצבעוניות של המתכונים שלך.
זהו יש פיתרון לכל ארוחות שבת, המתכונים שלך.
תמיד רוצים לגוון את ארוחות שבת, אבל רק אנשים כשרוניים אשר אוהבים לבשל יכולים לעשות זאת.
לכן אני מאוד יעזר במתכונים שלך.
תודה לך מקרב לב.
:lol:
אילנה יקרה,ברוכה הבאה למטבחי הצנוע והביתי.
שמחתי שהצטרפת ושיתפת אותי בפירגון וברגשות שלך
אני גם מקווה שתיעזרי במתכונים וגם תשתפי אותנו בחוות דעתכם :lol:
וואי וואי וואי כמה שזה טעים חבל"ז.מאד פשוט להכנה{כמו שאר המתכונים הנפלאים שלך}וכ"כ טעים.כל מי שאוהב במיה חייב לנסות,העטם משגעעעעעעעעעעעעעעעעעעע.ארוחת צהרים נהדרת :lol: :lol: :lol:
שירית ערב טוב
יופי של תגובה.נהדר. תודה :lol:
לבריאות
פרגה שלום, שאלה לי אליך.
לפי משהבנתי את משתמשת בבמיה של סנפרוסת. יש לי במיה טריה. (קבלתי בסל האורגני שלי). הירק הזה ממש לא מוכר לי. האם אני צריכה להקפאי אותו קודם או לבשל לפני שאני אשתמש בו במתקון הזה?
תודה מראש.
המתקונים שלך נהדרים, כל המשפחה שלי מאריצים שלך. תודה שאת מתחלקת בידע שלך.
טניה שלום
את צריכה לקטום (לחתוך) את בסיס הבמיה בזהירות לא לפגום בתרמיל עצמו . עושים מעין צורה של חרוט (משולש) קטן
לשטוף היטב והכי חשוב ל י י ב ש אותה.. אחרי שהבמיה יבשה , אפשר לטגן בזהירות ובעדינות ולהוסיף לתבשיל.
בהצלחה.
פירגה היקרה הכנתי את התבשיל הזה לבעלי שהוא חובב במיה ומילה אחת היתה לו לומר: מדהים!
חג עצמאות שמל לך ולבני משפחתך
:lol:
אילנית תודה חמודה גרמת גם לי נחת ;)
שבוע טוב
הכינותי, יצא מצויין.
תודה
לבריאות ותודה
פירגה שלום וחג שמח
הכנתי ברגע זה את המתכון, טעמו נהדר וריחו משגע…. הילדים יצאו מהחדר ושאלו מה אני מכינה, כמובן שלא ויתרו וטעמו… פשוט מעדן, מומלץ בחוםםםםם
תודה רבה על מתכונים נפלאים :lol:
יהודית,הי
שתי התגובות שלך פה ;) :lol: והכל בסדר
תודה על התגובה וחיבוק לכולכם ולילדים שאהבו,איזה יופי.
חג שמח והמשך טעים
פירגה שלום וחג שמח
כתבתי קודם תגובה אך משום מה איני רואה לכן אכתוב שוב.
הכנתי כרגע את המתכון , יצא מדהיםםםם. הילדים יצאו מהחדר ושאלו מה הריח הזה? כמובן שהם טענו ואהבו מאוד… הבן אמר : " אמא תשמרי את המתכון שלא תשכחי להכין שוב"
טעם נפלא וריח משגע.
תודה על מתכונים נפלאים…. :lol:
עניתי בתגובה הראשונה.
מתוקה,חג שמח לכולכם