d79bd795d7a9d799 d79cd795d794d798 - מאפינס שוקולדה חמים ולוהטים

מאפינס שוקולדה חמים ולוהטים

d7a7d790d7a4d7a7d799d799d7a7d7a1 d799d7a4d7a2d7aad795d7a9 800x600 1 - מאפינס שוקולדה חמים ולוהטים

שוקולדה לוהטת במאפינס

רוצים להתחמם עם הרבה מתוק שוקולדי לוהט?
תבחשו קצת בקערה, צקו לתבניות המאפינס
ובערך אחרי חצי שעה תתמוגגו בגרגורי הנאה.
מ ב ט י ח ה.

לשים בקערה ולבחוש:
כוס קקאו
2 כוסות קמח תופח (ניתן להמיר כוס אחת של קמח בכוס קוקוס)
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב לעיסה די קשה ולהוסיף:
2 כוסות מים פושרים

לערבב הכל לבלילה א ח י ד  (חשוב) לערבב  ה ר ב ה זמן.
לא להוסיף קמח למרות שהבלילה דלילה.
לצקת לתבניות מאפינס 3/4  הגובה כי תופח.
להניח קובית שוקולד מריר על כל מאפינס ולאפות בתנור שחומם מראש לחום 175 כ-25 דקות או עד שמוכן .

לקרר היטב לפני שמוציאים מהתבניות
מוציאים את המאפינס לצלחות הגשה אישיות שמתאימות למיקרו
מחממים עם הצלחת כמה שניות במיקרו
בוצעים כל מאפינס לחצי ויוצקים מלוא השוקולדה הלוהטת

רוטב שוקולדה סמיך חם:
חצי מיכל שמנת מתוקה/לפרווה ריץ' להרתיח עד לסף רתיחה ולהוסיף
קוביות של 200 גרם שוקולד מריר רגיל
לבחוש עד שיהיה סמיך ושוקולדי.

"טיפים"
1. אפשר לאפות בכלי חרסינה בתנור ולהגיש ישירות אתם
2. אפשר לצקת סירופ שוקולד מוכן מחומם
3. מי שמתעצל להכין כמאפינס שיכין עוגה עגולה בתבנית 24

4. מכל מבחר השוקולדיות שלי אפשר להכין עוגות מאפינס

פה למטה מביאה לכם "ציטטה" מפי יפעתוש וגם שידרוג הגשה ותמונה של המאפינס כפי שהכינה ויש גם קישור לתמונות המגניבות שלה.

"פירגה יקרה, את לא תאמיני איך הצלת אותי עם המתכון הזה כשפתאום בהפתעה אורחים מגיעים.
אני גם מגישה אותה כמאפינס/קאפקייקס חמים ומעל כדור גלידה עם סירופ שוקולד, סירופ מייפל וסירופ תות. האורחים נהנים מאוד ומבקשים כמובן את המתכון. אני ממליצה עלייך לכולם, על האתר הנפלא שלך icon lol - מאפינס שוקולדה חמים ולוהטים

הנה תמונות שצילמתי כשהכנתי את השוקולדית כקאפקייקס חם עם כדור וניל והרוטבים:
http://picasaweb.google.com/yifat.zr/HLnDRE#
icon smile - מאפינס שוקולדה חמים ולוהטים" /> "

תמונת המאפינס הגלידה והסירופים מאת:יפעתוש (עוד תמונות בקישור)

d79bd795d7a9d799 d799d7a4d7a2d7aad795d7a9 300x225 - מאפינס שוקולדה חמים ולוהטים

מאפינס שוקולדה-יפעתוש

תהנו

41 תגובות על “מאפינס שוקולדה חמים ולוהטים

  1. העוגה הכושית שלי .
    אפילו הבת של השכנה בת השלוש וחצי
    כשבא לה שנכין יחד עוגה כושית תמיד תמיד זאת העוגה.
    אין אין אין על העוגה הזו.

  2. ניתן לחמם שוב לפני ההגשה ? מהו הזמן המומלץ? יוצא טעים גם בלי הרוטב?
    סליחה על מטר השאלות פשוט זקוקה למתכון פרווה להגיש בשבת.
    תודה מראש..

    • להילה,הרוטב חובה אבל אפשר רוטב פחות שוקולדי.
      לחמם 1/2 דקה במיקרו ולהגיש.
      יש עוד סוגי מאפינס שוקולד ראי בקטגוריה:מאפינס מתוקים
      בהצלחה smile

  3. העוגה מ-ד-הי-מה. :lol: אני הכנסתי הפעם קוביות שוקולד לבן – יצא צבעוני ומעניין ו—לא פחות טעים!

    סיגל

    • סמדר,בבקשה הסופלה של השף המהולל ג'ואל רובושון:
      סופלה וניל אוורירי במיוחד ובהמשך סופלה שוקולד מעיתון שף באדיבותה של מיכל לוי אלחלל
      מכינים קרם פטסייר:
      מצרכים:
      כוס חלב = 250 מ"ל
      כפית תמצית וניל או גרגרים מחלק פנמי של תרמיל וניל = 5 מ"ל
      3 חלמונים
      1/3 כוס סוכר = 65 גרם
      כף גדושה קמח = 15 גרם
      להשלמת הסופלה:
      8 חלבונים
      3/4 כוס סוכר = 150 גרם
      להגשה:
      2 כפיות אבקת סוכר
      אופן הכנה:
      מכינים 4 תבניות סופלה בקוטר 6 ס"מ
      מכינים 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
      מברישים את פנים התבניות בחמאה יוצקים בבת אחת 3 כפיות סוכר למרכז התבנית
      ומנענעים עד שכל הדפנות מתכסות סוכר.
      את הסוכר המיותר מעבירים הלאה לתבנית הבאה וכך לזו שבאה אחריה.
      הכנת הקרם:
      מחממים חלב+תרמיל וניל (אם משתמשים בתמצית עדיין לא להוסיף אותה).
      מרתיחים.
      שמים בקערה נפרדת את החלמונים והסוכר וטורפים במטרפה ידנית 10 שניות.
      מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב .
      יוצקים את החלב הרותח בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד לקרם החלמונים.
      מעבירים את הקרם לסיר בו בושל החלב ומחממים על להבה בינונית,תוך ערבוב קל עד שהקרם מסמיך.מסירים מהכיריים.עכשיו אפשר להוסיף את תמצית הוניל.
      מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום על הקרם.
      מקררים 10 דקות.
      מחממים תנור לחום 190 מעלות
      שמים את החלבונים בקערת מערבל ומקציפים במהירות גבוהה 3 דקות עד נוצר קצף יציב.
      מוסיפים בהדרגה את 3/4 כוס הסוכר וממשיכים להקציף כדקה
      מוסיפים בתנועות קיפול 1/3 מהקצף אל תוך קרם החלמונים . מוסיפים באותו אופן 1/3 נוסף מהקצף, מערבבים בתנועות קיפול ומסיימים ביתרת הקצף.
      ממלאים את התבניות עד לשוליהן ומחליקים את פני התערובת בעזרת סכין רחבה.מעבירים סכין קטנה וחדה סביב שולי התבנית(פעולה זו תעזור לסופלה לתפוח ביתר קלות) מסדרים את התבניות על תבנית שטוחה ואופים 8-10 דקות או עד שהסופלה תופח ומזהיב. לא פותחים דלת תנור.
      מוציאים מהתנור זורים אבקת סוכר ומגישים מ י ד.

      סופלה שוקולד:
      הסופלה המפורסם ביותר בעולם של השף רובושון
      הוגש במסעדה פריסאית שנסגרה כבר.
      שיחזור המנה לפי המתכון לסופלה הוניל:
      מכינים:
      100 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ דק
      מוסיפים אותו לקרם הפטיסייר מייד כאשר מסירים אותו מהכיריים.
      מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לגמרי וממשיכים בהכנת המתכון כפי שהוא מופיע למעלה.
      להגשה מחליפים את אבקת הסוכר באבקת קקאו
      מניחים במרכז הסופלה כדור גלידה לזרות את הקקאו ולהגיש מיד.
      תהנו
      חג שמח smile

  4. בתי בת ה 10 הכינה ויצא מאוד טעים
    יצאו לנו כ- 25 מאפינס.
    ולהילה – אנחנו הכנו את הרוטב, אבל חלקנו אכלו בלעדיו ועדיין היה נהדר,
    כך שלדעתי אפשר להגיש בלי הרוטב אם את רוצה

    • לימור :lol:
      בוודאי שכל אחד יעשה כרצונו.
      אנחנו לא מוותרים על הרוטב.
      כמו שכתבת,הם נהדרים גם בלי. אז לשיקולכם וטעמכם.
      smile

  5. פירגה היקרה בוקר טוב
    את המאפינס המשגעים הללו הכנתי בשבוע שעבר ביום שישי והכל חוסל! בעלי טרף 3 מאפינס בבת אחת!
    לאור בקשות ותחינות, אכינם ביום שישי
    שבת שלום
    שרי, מעריצה שרופה!

  6. הי פירגה המתכון פשוט מעולה הילד בן השנה וחצי חיסל כבר חצי מהעוגה….

    רציתי לשאול – אני רוצה לקנות תבנית פיירקס איזה גודל איזה צורה כדאי?
    תודה מראש!

    • חגית מקסימה תודה גדולה
      לדעתי פיירקס מלבני ישמש אותך הכי הרבה . אבל…..גודל אחד אף פעם לא מספיק.יש קטן/בינוני/גדול/שטוח/עמוק
      תנסי לקנות משהו שהכי הכי ישמש אותך לפי המתכונים שאת מכינה
      לקטנצ'יק חיבוק :lol: שבת שלום

  7. עד שמצאתי איפה כתבתי לך תהודעה…..

    וואי כמה מחמאות קבלתי על העוגה כולם אמרו שכזאתי עוגה אף פעם לא טעמו……..
    היו לנו מלא אורחים לשבת כמעט כל התפריט היה מורכב ממתכונים שלך כולם הצליחו מאדדדד!!!!!!!!!!
    מכורה לאתר הזה! ;)

    לגבי התבנית: אני אוהבת לעשות עוגות עגולות טעימות וגבוהות, אנחנו רק 2 מבוגרים וילד בן שנה וחצי שאוכל עוגות כמו מבוגר – האם יש לך גודל יותר מוגדר שטוב בשבילי?

    ושוב תודות!! אגב אמאשלי לא ידעה איך לגעת במחשב עד שהראתי לך תאתר שלך והיא לא זזה: ממנו :lol:

    • חגית,ריגשת אותי שאמא למדה על מחשב ועכשיו היא מרוצה ונהנית.
      כך גם אני התחלתי בגיל 60. לא הייתי מאמינה. זה באמת אושר וכיף גדול.
      בד"כ העוגות הבחושות שלי מתאימות לתבנית 24 עגולה.
      בהצלחה והמשך טעים smile

  8. שלום פירגה!
    שאלה בנוגע לסירופ השוקולד בסוף.
    לפי מה שהבנתי צריך ממש לפני ההגשה להכין אותו לאחר חימום המאפינס.
    האם אפשר לשפוך מעל המאפינס שהתקררו את הסירופ ,לשמור במקרר ולחמם כשרוצים לאכול?

  9. שאלה:
    אפשר להכין זיגוג במקום הסירופ? אם אני רוצה לעשות זילוף קצפת ולזרות קצת סוכריות? יילך?

  10. רק מה? יצאו לי מלא מאפינס ועוד תבנית אינגליש קייק! איך יצא לי כ"כ הרבה???

  11. פירגה יקירתי שבת שלום לך, אתמול לאחר יום מעייף במטבח של בישולים לאירוח חיפשתי מאפינס שוקולד שיעשו רושם-ובדיוק נתפסתי במתכון הזה כמה פשוט וכמה טעים!!! תודה לך כי לא היה לי כוח אפילו להוציא את המיקסר מהארון מרוב עייפות :lol:

  12. שלום פירגה!
    אני רוצה להכין לשבת בע"ה, שאלה,העוגה צריכה להיות יבשה מבפנים או קצת רטובה כי אני אוהבת שבוצעים את המאפינס ויש שוקולד נוזלי בפנים,
    והאם אפשר בתבניות מאפינס חד פעמי?
    תודה.

      • שלום לך פירגה יקרה!

        היום הכנתי את המאפינס,אבל היתה לי בעיה כולם נחטפו!! לא נשאר כלום לשבת.

        :באמת טעימים רכים ומיוחדים, הגשתי אותם עם סירופ שוקולד מוכן, ממש מעדן.. תודה רבה.. :lol:

        • נהדר ליאת,אני אוהבת תגובות כאלה טעימות.תודה לך.
          שיהיה לך סוף שבוע נפלא וטעים.

  13. היי פירגה !
    מה שלומך ? איך עוברים החגים ?
    אפשר לדעתך להכין אותם כקאפקייקס ולקשט בשמנת צמחית ?
    תודה
    שנה טובה לך ולמשפחתך smile

    • תודה רבה גלית,תכיני אותם,הם טעימים בכל צורה ומצב.
      שנה נפלאה והמשך טעים smile

  14. פירגה,

    יצא פשוט טעים ומדהים. תודה רבה על מתכון קל ומהיר הכנה. התענגנו על כל ביססססס

    :lol: :lol: :lol: smile smile smile

    • ערב טוב תמי ותודה לך. המאפינס באמת שחיתותי ומענג.
      יופי של שיתוף והמשך טעים. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *