אזני פיל או דיקליות מבצק עלים וסוכר
כולם כבר מכירים וכולם כבר מכורים
אפשר להכין בבית בכל שעה ולכל סיבה או מסיבה
מפשירים את הבצק והיתר משחק ילדים
כ-30-40 עוגיות
כ-30-40 עוגיות
מצרכים והכנה:
400 גרם בצק עלים מ ו פ ש ר
קמח לרידוד
כוס סוכר
מחלקים את הבצק ל-2
מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן 30X40 בעובי 3 מ"מ .
בוזקים על כל עלה הרבה סוכר ומהדקים את הסוכר לבצק בעזרת מערוך
(אפשר לבזוק סוכר פעמיים ופעמיים לרדד ולהדק את הסוכר לתוך הבצק).
מגלגלים לכרוכית מ-2 הצדדים עד ששתי הכרוכיות ייפגשו במרכז העלה.
חותכים לפרוסות ישרות ודקות
מניחים כל עוגיה בשכיבה על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
מחממים תנור בחום 200 מעלות
אפיה דקות ספורות (בערך 7-8 דקות) רק עד שמזהיב והצבע נוטה לחום.
מיד כשהעוגות מוכנות וחמות יש להעבירן בעזרת מרית למשטח קירור
שלא יידבקו לניר האפיה.
אני מעבירה לתבנית גדולה הפוכה מצננת היטב ומעבירה לצנצנת.
תהנו
קמח לרידוד
כוס סוכר
מחלקים את הבצק ל-2
מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן 30X40 בעובי 3 מ"מ .
בוזקים על כל עלה הרבה סוכר ומהדקים את הסוכר לבצק בעזרת מערוך
(אפשר לבזוק סוכר פעמיים ופעמיים לרדד ולהדק את הסוכר לתוך הבצק).
מגלגלים לכרוכית מ-2 הצדדים עד ששתי הכרוכיות ייפגשו במרכז העלה.
חותכים לפרוסות ישרות ודקות
מניחים כל עוגיה בשכיבה על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור
מחממים תנור בחום 200 מעלות
אפיה דקות ספורות (בערך 7-8 דקות) רק עד שמזהיב והצבע נוטה לחום.
מיד כשהעוגות מוכנות וחמות יש להעבירן בעזרת מרית למשטח קירור
שלא יידבקו לניר האפיה.
אני מעבירה לתבנית גדולה הפוכה מצננת היטב ומעבירה לצנצנת.
תהנו
מתכון נוסף:
מצרכים:
1/2 קילו בצק עלים
כוס סוכר
כף קינמון
מרדדים 3 מ"מ רוחב 15 ס"מ
מפזרים סוכר וקינמון
מגלגלים לרולדה מ-2 הצדדים עד שייפגשו באמצע
מקררים שעה (במקרר)
חותכים פרוסות בעובי 1/2 ס"מ
מניחים על גבי ניר אפיה
מחממים תנור לחום 200 מעלות ומשחימים את העוגיות.
תהנו
היי.כמה ימים העוגיות מחזיקות טריות והאם אפשר להכין ולהקפיא?נשיקות,שרון,פלורידה
את יכולה לשמור בחוץ 3 ימים או להקפיא מהתחלה.
העוגיות נהדרות מהקפאה ונשמרות קראנצ'יות
:lol:
היי פירגה!
רציתי לדעת אם אני יכולה לעשות את אותו הדבר עם מלית של שוקולד? ואם כן אז זה אותם זמנים של אפיה ?
לא הכנתי עם מלית אחרת