3 מנות מתקתקות וטעימות
מזהיבים בצל קטן ב-2-3 כפות שמן
מטגנים את נתחי הפרגיות מכל הצדדים עד שיזהיבו.
מוסיפים 3 כפות ריבת תאנים/משמש – שימו לב…מתוק אפשר להוריד מהכמות.
מיץ מ-2 קלמנטינות
1/4 כוס מים עם כפית אבקת מרק בצל
קורט פלפל שחור , כפית רוטב צ'ילי ,קורט קינמון
מבשלים על להבה קטנה מאד עד שהפרגיות יתרככו מאד (כ-25 דקות).
בזמן הבישול לסגור מכסה ולערבב מדי פעם. לשפר טעם. לשים לב שהנוזלים לא יתאדו .
אופציה:בדקות האחרונות מוסיפים חופן פירות יבשים – מערבבים ביחד
להגיש מיד
תהנו
רעיון נפלא ! :lol:
תודה אילנית,התחסל ראשון ובהנאה מכל המתכונים שהיו על השולחן :lol:
בוקר טוב. המתכון מגיע בדיוק בזמן, אחרי שביום שישי קניתי פרגיות.. ובכלל, מתכוני פרגיות יתקבלו בברכה…
אני מניחה שאפשר גם עם מיץ תפוזים, במקום הקלמנטינות?
תמר אפשרי בהחלט.
גם בעוגות קלמנטינות/תפוזים ההמרה מתקבלת ת מ י ד באהבה.
הי,
וואו! איזה רעיון מדליק! הולכת לנסות בסופ"ש הקרוב.
ממש מתחבר עם ט"ו בשבט.
תודה
לאה יקרה
הזכרת לי להוסיף את המתכון לקטגוריה: ט"ו בשבט
תודה
בוקר טוב למדהימה,פירגה
האם ניתן במקום פרגית להכין מחזה עוף?
תודה
רוחלה חמודה בקר אור
חזה עוף רק לטגן מ-2 הצדדים וברגע שהוא מוכן לצקת את הרוטב (להוריד מכמות המים)ולהגיש.
אין צורך לבשל כי הוא יתייבש.
האם ניתן להכין עם נתחי עוף כמו כרעיים או חזה על העצם שלו?
זה כבר בישול ברוטב.לא המתכון הזה. יש אחרים באתר.
פירגה יקירתי
המתכון הזה כל כך מגרה!!! אין כמו פרגיות רכות ונימוחות עם רוטב על גבול המתוק.
את גאונה
תודה נורית
יצא טעים מאוד. מוצלח עם הפירה שהיה בצד. צריך לאהוב רוטב מתוק כי זה יוצא די מתקתק.
תמר בקר אור
לאור התגובה שלך הוספתי בשורה של הריבה שאפשר למתן את המתיקות.
תודה רבה על התגובה ושמחה מאד ששיתפת.
ט"ו בשבט טעים
פירגוש יקירתי ,
מרגיש לי טעים טעים , אוהבת אוכל מתקתק ………..
מכינה לטו בשבט חזה עוף ממולא בפירות יבשים , תהיתי איזה רוטב לצרף ? והנה באת לי בדיוק בזמן ,
{ את תמיד בזמן …} ואצרף ברשותך את הרוטב למנה שלי , ותהיה חגיגה בצלחת !
ובקרוב אכין את המנה שלך .
תודה על עוד מתכון טעים מבית היוצר של פירגוש !
♥ ♥
שרית-ב
שרית חמודה בקר אור
שימי לב שתמר הגיבה שיצא מתוק מדי.
את יכולה למתן את תוספת הריבה לטעמך.
לבריאות וט"ו בשבט טעים.
לא, זה לא יצא מתוק מידי. אצלנו אהבו את זה. אבל לטובת הכלל כתבתי שנראה לי שמתאים יותר למי שאוהב מתוק. למי שפחות אוהב, ומעדיף טעמים פיקנטיים יותר, כדאי באמת לשחק קצת עם הטעמים.
לא כתבתי קודם, אבל גם הרוטב יצא סמיך ועשיר, והפרגיות קיבלו צבע כהה ויפה.
הי תמר
המתכון במקורו צריך להיות מתקתק.
בכל אופן,אפשר תמיד לטעום את הרוטב ולשפר את טעמיו .
תודה שאת משתפת אותנו.בכיף.
שמחה שאהבתם :lol:
מה זה רוטב צ'ילי?
כתוב על הבקבוק רוטב צ'ילי
לא בושה לשאול בסופר ותקבלו את מבוקשכם.
בבקשה
הי,
הכנתי לשבת, עם שינויים: השתמשתי במיץ רימונים, לא שמתי ריבה, הוספתי יותר רוטב צ'ילי מתוק ולא ויתרתי על הפירות היבשים.
יצא נפלא, הלך נהדר עם אורז. הבעייה היחידהו שנגמר מהר מדי…
:lol: תודה
לאה צהריים טובים
מיץ רימונים מתוק? נקרא מענין.
תודה על התגובה
הי,
כן מיץ רימונים מתוק – לא רכז רימונים.
יצא ממש טעים וגם הצבע יפה.
תודה על התשובה לאה
נפלא. אאמץ
פירגה יקירתי בוקר טוב,
אני חייבת להגיד לך שאת הפכת להיות שם ששגור בפי כל שישי אצל אמא….
לכל מתכון שאני מביאה לארוחת שישי אני עונה ב"פירגה כמובן!"
השישי האחרון אני הבאתי לקינוח ארוחת החג את כדורי הגבינה המעולים שלך.
אתמול בן זוגי בירך אותך (ואותי כמובן) עם כל ביס מהמנה הנהדרת הזו
הפרגיות יצאו מעולות, הוספתי מישמישים ואגוזי מלך שהשתלבו נפלא והריח… תענוג.
אז שוב תודה לך פריגה יקירתי, שחיממת לנו את הבטן פעם נוספת.
המשך יום טעים ויצירתי,
יעל
:P
יעל בקר אור חמדתי
אני תמיד מתרגשת מחדש לקרוא את המחמאות החמות שלכם.
זה מפתיע ומרגש כאחד.
אני לא מחשיבה את המתכונים שלי כיוקרתיים או גורמה ,הכל כל כך פשוט וזמין.
כל פעם שאני מקבלת הודעה כזו אני מתמלאת במצברים חדשים. אני שמחה שאתם אוהבים את מה שאני עושה ומשתפת ואתם זורמים איתי. זה נפלא בעיני ולא מובן מאליו.
תודה לך ולבן זוגך ממש מקרב לב
רציתי להכין היום בצהריים, אבל לא היו לי פרגיות ,אז הכנתי עם חזה עוף חתוך לרצועות.
באיזשהו שלב בבישול, היה נראה לי שחסר משהו קצת לטעם והכל מתוק מדי, אז הוספתי קצת טריאקי. העוף קיבל גוון (גם בצבע וגם בטעם) של אוכל סיני משודרג.
הוספתי גם אטריות אורז עבות שיספגו את הרוטב והתבלינים.
יצא מעולה והעיקר שהילדים טרפו. :lol:
ושוב….תודה רבה על הגיוון בארוחות צהריים
נורית
תודה
ש תגובה חדשה לפוסט #3178 "עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור"
מאת : שרי (IP: 212.235.103.243 , DSL212-235-103-243.bb.netvision.net.il)
תגובה:
בערב שבת הכנתי: כדורי בשר בנגיעות פטריות, אורז צהוב, גבץ ופרגיות בניחוח קלמנטינה
לשבת בצהריים: את העוף הצלוי על מצע אורז אפוי בתנור
אני חייבת לציין שהכל נטרף ונזלל בהנאה רבה עם המון מחמאות שמגיעות רק לך.
אין כמוך, כבר ציינתי ואציין שוב ושוב
אוהבת ומעריצה – שרי
הי פירגה. אתמול הכנתי את המתכון הנ"ל לפרגיות – היה מעולה. חוסל תוך דקות ספורות! מעכשיו יכנס לרשימת המתכונים המועדפים. המון המון תודה.
שרית,תודה רבה והעונג גם שלי :lol: