ט"ו בשבט בפתח ושפע מתכונים יצאו לדרך.
כנסו לקטגוריה: ט"ו בשבט ותהנו ממגוון עשיר של ע ש ר ו ת מתכוני חג נפלאים.
המצרכים:
15 פירות יבשים שלמים כמספר המאפינס
שמים בקערה:
3 ביצים טרופות במטרפה ידנית
מוסיפים:
כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות
כוס ורבע סוכר
3/4 כוס שמן
כף גדושה טחינה גולמית
טורפים במטרפה לבלילה אחידה
מוסיפים שקית אבקת אפיה
2 כוסות קמח מנופה ומכינים בצד עוד קמח
לטעם: מעט ליקר פירות או סוכר וניל
1/2 כוס קיצוצי פירות יבשים או צימוקים (לערבב עם כף קמח)
הכנה:
מערבבים את כל המצרכים ומוסיפים עוד קצת קמח עד שמתקבלת בלילה דביקה וקצת דלילה. (מוסיפים כל פעם כף ומערבבים אחרי כל כף).
שמים בתבנית המאפינס פרי יבש ש ל ם : פלח מתפוח עץ מיובש , שזיף מגולען, משמש
מפזרים על הפירות מעט סוכר חום וקצת קינמון.
יוצקים מעל לפרי היבש את הבלילה- רק 3/4 מגובה המאפינס
אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 כ-30 דקות
חשוב: בודקים בעזרת קיסם שמוכן.
מיד כשהעוגות מוכנות וחמות מרטיבים אותם עם מיץ תפוזים ממותק קלות (בערך כף וחצי על כל מאפינס)
מגישים הפוך עם זילוף סילאן ואבקת סוכר
תהנו . בתמונה הכנתי עם תחליף סוכר = 17 מ"ל דיאטיפ .
בוקר נפלא פירגה
להרטיב לפני שמוציאים מהקוקוטים או שאפשר לוותר? :eek: :eek: :eek: :eek:
ריקה בקר אור
לא כדאי לוותר.
מרטיבים לפני שמוציאים מהקוקוטים מיד אחרי האפיה ומקררים היטב לפני שמוציאים.
נראה נהדר :lol:
אילניתוש :lol: תודה
מצויין.תודה
קרן,אני מבינה שהכנת?
תודה רבה על התגובה.את נהדרת
טעים טעים, האם הפירות היבשים הקצוצים נכנסים לתוך הבלילה או שזה אחד האפשריות לטעם?
ענת בקר טוב
הקצוצים זו אופציה ולא חובה.
אם תכיני תעדכני אותנו בבקשה
פירגה שלום
האם אפשרי לאפות בתבנית של עוגה ולא של מאפינס?
בוודאי שאפשר.
בהצלחה
פירגה שלום רציתי לשתף אותך בבעיה שקיימת אצלי אולי עם הניסיון שלך תוכלי לעזור לי, אני נשואה אמא ל8 ויש לי בעיה עם אירוח אני נורא נלחצת ווכאילו אין לי בטחון להגיש את האוכל שלי , אני נמנעת מלארח אך אני יודעת שזה לזמן קצר ויבוא יום לא תהיה ברירה ואצטרך לארח, דבר נוסף לא תמיד יוצא לי אוכל כמו שכתוב יכול להיות שזו אחת הסיבות של אי האירוח שקיים אצלי.
אני מקווה שתוכלי לעזור לי
שרונה הי,
התשובה שלי לפחות פשוטה מאד.
תעשי לך רשימה של מתכונים שממש ממש מצליחים לך ותכיני רק אותם.
במשך הזמן תוסיפי לרשימה עוד מתכונים שאת בטוחה שיצאו לך טוב וכך הרשימה תגדל וגם הביטחון.
בהצלחה
תודה על זה לא חשבתי
שרונה,בטוח שיש לך מספר מתכונים טעימים.
תרכזי אותם,תכיני בגאווה.
אירוח נעים וקל ;)
לגבי ההכנה עם תחליף סוכר – רק למאפינס או גם לזילוף של מיץ התפוזים? איך להחליף-ז"א כמה תחליף – יש לי גם שקיום סוכרא דיאט וגם נוזל
תודה על כל המתכונים
נאוה הי
בנוזל זה 15 מ"ל וזה מה שצריך לבלילה במקום הסוכר.
להמתקה אחרי האפיה את יכולה להכין 1/2 כוס מיץ ולהוסיף שקית תחליף סוכרה דיאט.
לבריאות ובהצלחה.
אגב, בתמונה זה עם תחליפי סוכר.
וקל להכנה.
תודה על המתכון והתמונה היפה.
נירה
נירוש,באהבה ובכיף
שלום פירגה
תודב על המתכון הנפלא. מתכוננת להכין אותו היום לקראת ט"ו בשבט.
שאלתי : האם ניתן לוותר על הטחינה הגולמית ? אם כן, האם צריך להוסיף נוזל אחר במקום הטחינה ? במידה ולא אוסיף אותה, האם הטעם מאוד ישתנה ?
תודה על כל המתכונים המעולים שאת שולחת מדי יום.
יישר כח וחג שמח,
מירי :lol:
בקר אור מירי
תוותרי ואל תשני דבר. בכל מקרה הארומה של התפוזים משתלטת.
מאחלת לכם ט"ו בשבט שמח טעים ומהנה
פירגה
בוקר טוב גם לך ותודה על המהירות של תשובתך.
המשך יום נעים,
מירי :!:
תודה על התשובה המהירה. רציתי לבקש שאם את מכינה עם תחליפי סוכר תני ישר את כמות התחליף כפי שהכנת כדי שנוכל לבצע ישר מהמתכון המקורי ונחסוך לך שמן וטרחה
שוב תודה ושבת שלום
נאוה
נאוה שלום
אם את משתמשת עם כמו סוכר אז התחליף זהה לכמות הסוכר שרשומה במתכון
דיאטיפ=17 מ"ל שזה לא בדיוק ההמרה אבל לבעלי זה מספיק מתוק.
תהני
מדהים! תודה. כבר אפיתי ובישלתי כמה ממאכלייך אך זו הפעם הראשונה שאני מגיבה.
אפיתי בפעם הראשונה כמו שכתוב ובפעמים הבאות עשיתי גירסאת לייט: החלפתי הקמח בקמח חיטה מלאה, השמן ברסק תפו"ע ללא סוכר, חצי מכמות הסוכר הכתובה והוספתי קצת – בתחתית השקעים יחד עם הפירות היבשים – גרעיני חמניות, שקדים וגרעיני דלעת – יצא כל כך טעים שהכנתי 3 ימים רצוף כי האורחים והחברים טרפו וטרפו!
תודה רבה!
ליאת בקר אור
ואואואו כל כך הרבה שינויים והמחמאות זה פשוט נפלא.
מאחלת לך שכל מה שתכיני מהאתר שלי יהיה מוצלח וטעים.
יום נפלא