d79ed7a6d7a4d794 d7a8d79ed795d79f d79cd790d7aad7a833 - לחם זיתים וזעתר

לחם זיתים וזעתר

d79ed7a6d7a4d794 d7a8d79ed795d79f d79cd790d7aad7a8332 1 - לחם זיתים וזעתר
מעיתון ישן עם מטעמים שהכין השף אופיר קדם עם הבשלניות של מצפה רמון(אתי,שבה ויעל)

 כמו במאפיה כשהריח מטריף את החושים
ואין סבלנות לחכות שכבר יהיה מוכן.
מכירים את סלסלת הלחם שמונחת לפניכם במסעדות "לפני האוכל"??
לחם עם חמאה כזה מאד ארומתי מהתבלינים,אוורירי ורך, שאי אפשר להפסיק לזלול.
נראה לי שזה זה….תכינו ותשפטו בעצמכם.

"טיפ" על שמירת טריות הלחם:
כדי לשמור על הטריות והארומתיות חיתכו את הלחם לחצאים,ניילנו ושימרו בהקפאה עד לארוחה הבאה.

מצרכים (מתחילים עם היבשים) בקערה ג ד ו ל ה:
קילו קמח מנופה
כף שמרים יבשים
מערבבים ומוסיפים:
3 כפות זעתר  (שמתי כף וחצי)
כף סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים
מערבבים ומוסיפים את הרטובים:
1/2 כוס שמן זית
ביצה שלמה
3-4 כוסות מים פ ו ש ר י ם
אני שמתי תוך כדי לישה 3 כוסות מים וזה הספיק לי
הבצק יצא לי טיפונת ד ב י ק אבל נפרד מדפנות הקערה.
לשתי הרבה זמן בידיים,חילקתי ל-2 חלקים שווים
שימנתי היטב 2 תבניות ככר (אינגליש-קייק) עד למעלה.
יצקתי לכל תבנית מחצית עיסה ושמתי בצד ל ה ת פ ח ה
אחרי 3 שעות הבצק הכפיל נפח.שימו לב אולי אצלכם יהיה מהר יותר.
הברשתי ביצה , נוספת כמובן מזו שרשומה במתכון ופיזרתי הרבה שומשום ועוד קצת זעתר.
אפיה בתנור שחומם מ ר א ש לחום 180 מעלות ל-25 דקות. אצלי זה נאפה בדיוק בזמן הזה.

בתום 25 דקות כדאי לנעוץ בלחם לפחות ב-2 מקומות סכין חדה , ממש עד לקרקעית ולראות שהוא אפוי היטב.

תהנו

78 תגובות על “לחם זיתים וזעתר

  1. בוקר טוב פירגה יקרה

    הדבר היחיד שחסר זאת החמאה :P
    רק למרוח מעל, לאכול ולחייך בכייף
    לא צריך להוסיף מילה
    :lol:

    • פירגה,
      אני מכורה סמויה לאתר שלך כל יום אני פותחת את הבוקר בחיפוש אחר מתכונים מעניינים וחדשים לנסות ואכן כך עשיתי ביום שישי בבוקר והחלטתי שאני מאמצת את הלחם….
      עשיתי את הלחם בדיוק לפי ההוראות שלך הבצק אכן היה מעט נוזלי אבל העברתי אותו לתבניות אינגליש קייק והוא פשוט תפח פלאים…
      התגובות שהוא קצר היו מדהימות פשוט כולם התלהבו ממנו וכמובן ביקשו את המתכון!!!!
      אז תמשיכי בעשיה הנפלא שלך למען כולנו
      תודה מיטל

      • מיטל יקרה
        שימחת אותי על התגובה ללחם.באמת לא לשנות דבר ממה שרשום וכך הוא יעלה פלאים ויצליח.אני שמחה מאד על התגובה שלך.
        יש לי בקשה להבא….תמשיכי להביא לי כאלה מחמאות אבל את התגובה שלך רשמי אחרונה בשורה בסוף כל התגובות למטה. כשיש הרבה תגובות קשה לי למצוא אותך באמצע.
        אז שתהנו מהלחם ושיהיה לך אחלה יום נפלא וטעים.
        תבואי לבקר באתר.הרבה ;)

  2. פירגה את אישה חזקה באפייה אחולי .
    ואני רציתי להגיד לך שאני עובדת בקוניטוריה תאחל לי הצלחה :P

  3. אוי אוי פירגה כבר אני עם סכין ומלואה חמאה זה ניראה כל כך טעים
    תודה תודה ינוסה בהקדם
    smile smile :P :P :lol: :lol:

  4. פירגה שלום!!,אי אפשר שלא להכין !!בשבת יש לי אורחים אז לעבודה !!
    הכנתי את הקציצות בתנור שמנמנות ורכות , ממש נפלאות- אני חייבת להכין הכל!!
    המרשמים ממש מוצלחים- ממש תודה !!
    גם הבת שלי התחילה להיות מכורה לאתר שלך!!
    המשך יום טוב !!

    • לידיה ערב טוב
      ברור שתכיני לאורחים. מבטיחה ים של מחמאות.
      הלחם פשוט נפלא.
      תודה על הפירגון לאתר ולמתכונים שלי.את נהדרת smile ומקווה שגם הבת תכין מטעמים ותהנה.

  5. פירגה נראה מעולה
    לא נראה לי שאצטרך להקפיא פשוט לא יהיה כבר מה
    אפשר לשים כף של שמרית?
    תודה

    • חוה,את צריכה כף שמרים יבשים. לא יודעת לגבי שמרית.
      אולי תבררי באתר שמרית?
      ערב טוב smile

  6. הקשבתי להצעתך ונכנסתי לאתר שמרית
    העתקתי לפה אם מישהו אחר רוצה לדעת
    שאלה:
    האם ניתן להחליף שימוש בשמרים יבשים בשמרים טריים ולהיפך ?
    כן.
    היחס בין שמרים יבשים לשמרים טריים הוא 1 ל- 3.
    כלומר, את כמות השמרים היבשים הכתובה במתכון מכפילים ב- 3 על מנת לקבל את כמות השמרים הטריים ואת כמות השמרים הטריים הכתובה במתכון יש לחלק ב- 3 על מנת לקבל את כמות השמרים היבשים.

    2 כפות שמרים יבשים = 50 גר' שמרים טריים (שקית אחת או קוביה אחת של שמרית).
    תודה לך פירגה על הכל

    • ישראלה בקר טוב
      אני לא בטוחה לגבי אפיית לחם בסיליקון ,רק מהסיבה שלא אפיתי כך.
      בכל אופן,אם את אופה בסיליקון תבדקי אחרי 25 דקות בעזרת סכין בכמה מקומות.תחדירי את הסכין עד לקרקעית לבדוק שהלחם אפוי היטב.
      תעדכני אותי,תודה smile

      • את לחם הבירה הנפלא שלך אפיתי בתבנית סיליקון ויצא מעולה. לחם שמרים לא ניסיתי אבל אני לא רואה סיבה לבעיה.

        הלחם הזה נראה טעים ביותר וכן גם אני בעד למרוח עליו חמאה

  7. פריגוש נראה נפלא
    אני רוצה לנסות לעשות אותו באופה לחם שלי החדש
    אך ק"ג קמח זה הרבה בשביל האופה לחם הכין אותו עם 4 כוסות.

  8. בכל שישי אני נוהגת לאפות לחם וכמובן שאנסה גם את המרשם הזה, כי בכל יום שישי פירגה על השולחן שלנו……..

    האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח שיפון? או לפחות חלק מהכמות? כוונתי לקמח שטיבל.

  9. שלום פירגה.

    האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח מלא?

    תודה , אתר מקסים!

  10. מדהימה, כבר אמרתי??? אישה חרוצה,ה' ישמור אותך על העיקביות. כל יום בחמש בבוקר לקבל מייל טעים לתיבת הדואר הג'ימלאית שלי… אשרייך!!!

  11. הכנתי עכשיו והלחם בתנור,הוספתי חוץ מזעתר גם קימל וקצח,לא יודע באילו כוסות השתמשת אבל צריך פחות מ3 כוסות,שמתי שלוש והבצק היה מאוד מאוד דביק ,עד שנאלצתי להוסיף קמח וכמו כן זמן ההתפחה הוא שעה ולא יותר,אחרת הלחם נשפך החוצה מהתבנית בשל התפיחה,כדאי אולי לציין בגרמים כמה שמרים יבשים לשים,כי חלק יכולים לשים כף גדושה וחלק לשים כף שטוחה(מה שנראה לי מספיק בהחלט)לטעמי צריך משהו כמו 15 גרם שמרים יבשים על קילו קמח עם ביצה(מאיטה את התפיחה)
    חוץ מזה מריח נפלא,אהה ושמתי כלי עם מים בתחתית התנור מביא לקליפה עבה ופריכה יותר ללחם בדרך כלל,טוב התנור מצפצף נלך לראות מה קורה?ביי פירגה

    • הי אבי
      מה שלומך?
      כוסות זכוכית עם הידית הכי פשוטות 225מ"ל
      כף מלאה שמרים כף של מרק
      זמן התפחה עד שמכפיל נפח
      לא שמתי מים בתחתית כי לא ביקשו
      התבניות משומנות
      מה יצא?

  12. כמו כן בדרך כלל אני שם נייר אפיה והפעם רק שימנתי כמו שאמרת ,האם הכיכר יוצאת בקלות החוצה,האם לחכות עד שהכיכר מתקררת.מה את ממליצה?

    • אחרי 5 דקות שהוצאתי מהתנור הפכתי את התבנית על הצד והלחם יצא בקלות.
      מקווה לבשורות טובות
      smile

  13. ערב טוב אבי
    אני מקווה שיהיו עוד תגובות במשך הזמן.
    אני שימנתי היטב את התבניות כלומר עד למעלה.
    אני חושבת שהטעות שלך היתה ששינית מהכתוב מהתחלה. לא צריך היה להוסיף קמח מעבר ל-3 כוסות.
    אפילו שהבצק דביק.אחרי התפחה זה מסתדר. כתבתי שהבצק יוצא דביק.
    טוב, לפחות לא זרקת.
    צר לי שאחרי ההתלהבות שלי ה ג ד ו לה שלך לא כ"כ הצליח.
    לילה טוב smile

  14. ביום שישי הכנתי את הלחם ויצא מדהים.

    1. חילקתי את המות הקמח לקמח שיפון וקמח לבן רגיל

    2. אפיתי ככר אחת גדולה בתסנית מיוחדת לאפיית לחם שרכשתי לפני מספר שנים ב- 4ביקכ. ניתן להאריך אותה בהתאם לכמות הבצק.

    3. אכן הבצק יוצא דביק – לא הוספתי קמח אלא על הידיים.

    4. התפחתי 3 שעות ובתנור הנחתי כערית עם מים. כמו-כן אני מרססת מים על ההתחלה ומייד סוגרת את התנור אז נוצרים אדים.

    5. לאחר ארוחת הערב פרסתי את הככר (כמו זו של ארומה) והקפאתי פרוסות בניילון – תמיד יהיה טרי.

    הכנתי גם את הפאי יוגורט ואני לא מפסיקה לאכול אותו – משהו. הערב אכין אותו שוב כדי להביא מחר מתנה לחותנת שלי………

    הכנתי את קציץ הבשר, שקצר מחמאות מקיר לקיר…..

    הכנתי את עוגת התפוזים שלך – נוסטלגיה, בסיר פלא והנכדים טרפו אותה…
    הכנתי את העוגיות עם החלבה (ללא סוכר), כבר פעם שניה והייתה התלהבות.
    הכנתי את הפרגיות עם השזיפים, נגיעות אורז ומה לומר – 14 איש אכלו ונהנו. חשבתי שיישאר אוכל לכל השבוע – לא ולא!

    • שרה יקרה
      אני שמחה שהלחם הצליח ובגדול.
      טוב שלא הוספת קמח. גם אני נמנעת מלהוסיף קמח בבצקי שמרים ונעזרת בעיקר בקימוח הידיים .

      יופי של המלצות. אני מתכוונת להעתיק את התגובה כולה ול"הדביק" אותה בתגובות ליד כל מתכון שהכנת.
      חשוב לי שכולם יראו שמכינים ויוצא מוצלח. תודה גדולה smile
      המשך נפלא וטעים
      חג שמח smile

  15. ראיתי שהיו לי טעויות כתיב – מרוב מהירות….. החנות שבה רכשתי את התבנית היא 4 FOR CHEF ברחוב קרליבך בתל-אביב. מאמינה שיש בכל חנות של כלים לשפים או לסתם בשלנים (כמוני)…. בסעיף הראשון צ"ל כמות הקמח…

    את עוגיות החלבה אני אופה בטורטלטים מסיליקון שרכשתי בהום סנטר. יוצאים בקלות וקל לשטוף אחר-כך. כל מה שאת נותנת ללא סוכר אני מכינה עבור אישי היקר.

    דרך אגב, בפאי יוגורט. אם אני רוצה להכינו כם תחליף סוכר. מה עושים למעלה עם הדובדבנים, שאותם ערבבתי עם סוכר? מערבבים עם כמו סוכר? לא ייצא אותו הדבר.

    שכחתי לציין שבשישי האחרון גם הכנתי את המקרוני אנד צ'יז ואיך שיצא מהתנור נטרף עד לחציו. שמתי 200 ג' מכל גבינה (קשקבל וטל העמק)

    דרך אגב, יש לי סלט וולדורף דייאטטי נפלא – עם חמוציות ושמן זית (לא מיונז) שגם אותו הכנתי בערב שישי האחרון ועוגת גבינה שיוצאת מדהימה, גבוהה וטעימה. אשמח לחלוק את המרשמים איתך ועם קהל האוהדים….

    • שרה הי smile
      תודה על כל הטיפים הנפלאים
      תודה על המחמאות
      בגלל שזה לא פורום אין אפשרות להוסיף מתכונים.
      לגבי פאי דובדבנים בלי סוכר.לא בטוחה איך לעשות המרה ואם יצא טעים.
      אני אופה הרבה בתבניות המאפינס מסיליקון.גם מלוחים.באמת יוצא מעולה.
      smile

  16. היי פירגה.
    הלחם נראה מעולה.
    האם אפשר להשמיט את הזעתר?….
    מה אפשר לשים במקום?

  17. הייי וחג שמחחחחחחחחחח..
    אפיתי היום את הלחם הזה,יצאו 2 לחמים שמנמנים וטעימים ביותר!
    הזעתר עדין ולא משתלט הבצק נעים והמתכון קליל laugh smile smile

    • לימורי הי חמודה
      ככה גם יצא לי ולכן כ"כ התלהבתי מהתוצאה.
      יופי של תגובה הבאת לנו.אני שמחה
      smile

  18. היי פריגה
    הכנתי את הלחם כמו בכתוב יצאה מעולה ,במקום זתים ירוקים השתמשתי עם זתים שחורים טעים מאוד ומיוחד והכי חשוב קל ופשוט להכנה תודה.

  19. היי פירגה, נראה נהדר אני רוצה לנסות.
    אני מתכננת ארוחת הפתעה לבעלי לסוף השבוע ורוצה להכין גם את הלחם.
    הכמות מספיקה ל-2 תבניות אנגליש קייק? נראה לי המון חצי קילו קמח לתבנית אחת…
    ועוד שאלה- האם לחלוט את הזיתים לפני שמכניסים אותם לקמח?
    תודה רבה! smile

    • אלה ערב טוב
      כתבתי שהכנתי ב-2 תבניות אינגליש קייק גדולות
      לא חלטתי.
      בהצלחה ובשמחות smile

  20. היי פירגה
    מגרה השילוב זעתר עם זיתים חב"ז,אין כמו לחם בייתי האם אפשר מחמאה במקום חמאה?
    חייבת להכין אותו אפתיע את בני שיוצא לחופשה רגילה.
    תודה עבור המתכון.

  21. שלום פירגה !! הלחם טעים ביותר , אין מה לשפר, הוא מושלם!!
    ההסברים שלך מדוייקים , עושים את העבודה קלה – אין כמוך!!
    בעלי רוצה לפתוח עסק אתך !!ניסיתי גם את השטרודל מבצק עם מיץ תפוזים , בצק נוח לעבודה ומוצלח כמו כל דבר שאת מכינה- תודה רבה ושבת שלום !~! :lol:

    • לידיה ערב טוב חמדתי
      למה לשפר? הוא מעולה כמו שהוא והתיבול מדהים. גם אנחנו חושבים כמוכם.
      מסרי תודה ענקית לבעל המפרגן smile

      המחמאה לשטרודל,מקומה בשטרודל אז אוסיף אותה ברשותך לתגובות שם ….תודה.
      לילה טוב וסוף שבוע טעים smile

  22. תודה!!כמו שאת אומרת אין מה לשפר, פשוט קראתי שכתבו ושאלו על כל מני אופציות אחרות אז אני מחזקת ואומרת , להכין אותו בידיוק לפי המרשם המקורי !!
    גם לך סוף שבוע נעים וטעים !! laugh

    • הי לידיה חמדתי
      בדיוק כך. וזה כלל ראשון להצמד למתכון.
      שימחת אותי מאד בתגובה הטעימה ללחם המיוחד הזה.
      תהנו ושולחת smile

  23. פירגוש חג שבועות שמח!
    אני מכינה את הלחם השמנשמן הזה בפעם השניה לארוחת שבועות מחר..
    כרגע הוא בתנור,איך כדאי לשמור אותו עד מחר?להקפיא?לשים ניילון נצמד? smile

    • לימורי הי חמודה
      תני לו להתקרר לגמרי ואחר כך תעטפי אותו ב-2 שכבות של ניילון נצמד.
      לדעתי לא צריך עד מחר מקרר/פריזר.
      תשאירי בחוץ.
      תהנו ובהצלחה וחג שמח וטעים smile

  24. היי smile
    חתכתי אותו לפרוסות ושמתי בתבנית חד פעמית ורק אז ראיתי את תשובתך sad
    אני יעטוף את התבנית בניילון נצמד שיתקרר smile
    תודה על מתכון מדהים… smile smile smile

    • לימור קצת חבל שחתכת.אבל תנסי להצמיד את הפרוסות זו לזו כאילו שהלחם שלם ואז תעטפי ב-2 נגלות.
      תהנו חמודה smile

  25. כן,התחרטתי אח"כ אוף פשוט פחדתי שהוא לא אפוי מספיק מבפנים אז תמיד אני חותכת לראות smile

  26. היי פירגה…
    האם אפשר להקפיא את הלחם בתבנית? או שעדיף להוציא ולחתוך לפרוסות ורק אז להקפיא?
    חג שמח! smile

    • בקר אור עופרה
      אז ככה:
      אם את מתכוונת להוציא כל פעם רק מספר פרוסות עדיף לפרוס ולהוציא כל פעם את מספר הפרוסות שצריך.

      אם את מתכוונת להשתמש בכל הלחם תקפיאי שלם בלי תבנית,עטוף היטב בנילונית ב-2 שכבות.
      עדיף להוציא ולתת לו להפשיר בלי חימום.
      חג שמח smile

  27. שכחתי לדווח על הלחם הטעים שהכנתי כבר בפעם השנייה ונטרף בשבועות…
    מרחו עליו לבנה והקפיצו אותו בטוסטר אפילו…
    לחם מנצח smile

    • לימור,אף פעם לא מאוחר לקבל מחמאות . תודה.
      הלחם מנצח ללא ספק,אחד הטעימים שיש smile

  28. איזה לחם!!!
    תודה על המתכון.

    לדעתי – שדרוג להדגשת הטעמים:
    כוס זיתים קצוצים ולא חצי כוס.
    זעתר – כף וחצי לא הספיקה לי,
    והכי חשוב – בעיני –
    מלח!
    הלחם יצא קצת חסר טעם ותפל.

    אבל בעז"ה אכין אותו שוב. :lol:

  29. שלום לך פירגה, אני מכורה לאתר שלך!

    האם ניתן להכין לחמניות מבצק זה?

    תודה לך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *