עדין במיוחד
עוגה לימונית יפה וענוגה לכל שעה חשוב: לבדוק את העוגה עם סכין שמוחדרת באלכסון לוודא שהעוגה מוכנה. במידה ולא יש לכסותה ב ר פ י ו ן בניר כסף ולהמשיך באפייה עוד מספר דקות.
מצרכים:
6 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ טרי מלימונים סחוטים
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות קליפת לימון
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
אופן הכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר
להוסיף במקצף ידני את החלמונים ואחר כך בתנועות עטיפה קלילות את יתר המצרכים
לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות
לאפות בחום 175 כ-35 דקות .לבדוק שמוכן בעזרת סכין שמוחדרת לעוגה באלכסון. במידה ולא מוכן,כדאי לכסות בניר כסף ולהמשיך באפיה עוד מספר דקות.
סירופ חם על עוגה קרה:
1/4 כוס מים
כף מיץ לימון
1/2 כוס סוכר דק
לבשל דקה ולהבריש את העוגה הקרה. מי שלא אוהב עוגה רטובה מדי יבריש רק כמות קטנה.ממה שנשאר לשמור במקרר ללימונדה או רוטב לסלט פירות.
אפשר להכין קרם שמנת לימונדה:
שמים במיקסר: 3/4 כוס לימונדה+קליפת לימון+מיכל שמנת מתוקה ,אפשר פרווה+שקית אינסטנט פודינג וניל+2 כפות סוכר דק מקציפים לקרם ומגישים בצד.
תהנו
אני חולה על הריח של הלימון,
ועוד עוגת לימון זה ללא ספק הצלחה מסחררת. :lol:
נירית,אני מקווה שיאהבו אותה.היא לימונית ונהדרת
נראת עסיסית וטעימה. :lol:
תודה יום נעים אילניתוש
איך ידעת שיש לי כמה לימונים שאני מסתכלת עליהם כבר יומיים ומחפשת מה לעשות איתם? ;) ;) ;)
נורית,בכיף,אשמח לשמוע אם אהבת?
עושה רושם יאמי יאמי !!! אכין אותה לשבת
רינה,תעדכני
שיהיה לך יום נפלא
:lol: עושה רושם שתנוסה כבר לשבת
בכ יף ובהצלחה
פירגה שלום,
האם אפשר להוריד מכמות השמן?
מרי אני לא יודעת,אולי יצא יבש.
למיטב ידיעתי ניתן להמיר חלק מכמות השמן ברסק תפוחי עץ (אני משתמשת בטבעי ללא סוכר)
אני הייתי מחליפה רבע כוס שמן ברסק תפוחים.
אני כבר מריחה את הריח רק ממראה עיניים נראה שלא תהייה סבלנות כבר מנסים
איילה
מחכה לתגובה :lol:
היי איילה אשמח לשמוע איך יצא
תודה
נשמע לא רע – אנסה לשבת
בלהה,מקווה שתאהבו את העוגה בהצלחה :lol:
העוגה ניראית מצויין, בהחלט תנוסה לכבוד ערב שישי (נהייתי אחראית קינוחים לערבי שישי) :P
רציתי לשאול: האם בקרם הלימון יש צורך לשים גרידת קליפת לימון מלימון שלם?
יום ניפלא, והמשך שבוע נעים
רחלי.ג.
רחלי,שימי לטעמך כמה שאת אוהבת טעם לימוני
יום נפלא גם לכם
נראית מ ע ו ל ה!
עוגת לימון עוד לא יצא לי להכין
נראה לי שמחר זה זמן טוב להתנסות… ;)
שירי, שימי לב שוב להוראות בעיקר צריך לבדוק את העוגה עם סכין כמו שכתבתי
בהצלחה ותהנו.היא נהדרת
שלום!
מה זה לימונדה ואיך מכינים אותה? ועוד האם אפשר להכניס קרם לתוך העוגה? זאת אומרת למרוח?
אידה הי,
כוס לימונדה מכינים מלימון טרי שלם סחוט.ממלאים את הכוס מים וסוכר לטעם.
אם תקררי היטב את העוגה במשך כמה שעות תוכלי לפרוס אותה ולמרוח קרם גם באמצע.
בהצלחה ותהנו.
שלום פירגה.
האם גם מיץ לימון מבקבוק יתאים?
יש לי רק שני לימונים ורוצה להכין.
תודה
יתאים בהחלט.
תודה על המתכון נראה מבטיח.יש לי המון ליים לימון על העץ שכבר לא ידעתי מה לעשות איתו,אז המתכון הגיע בדיוק בזמן
תודה :lol:
ניצה בהחלט הליים יתאימו מאד.
יהיה לעוגה טעם לימוני נפלא.
בכיף ותהנו
פירגה יקירתי!
ה כ נ ת י את העוגה!!! יצאה מדהים!!! טעימה בטרוף והלכה נהדר עם הקפה של אחה"צ. :lol:
מה שכן יש בה טעם חמצמץ מדהים שלא מזכיר שום עוגה מתוקה רגילה. היא מאוד מזכירה בטעמה את פאי הלימון המסורתי, רק במרקם אחר. (טוב ברור, יש בה לימון….) ;)
נראה לי שהיא תהיה להיט החורף בנוסף לעוגת התפוזים.
תודה על המצאה נפלאה
נורית יקרה
את הראשונה שהכנת וכמה מחמאות ופירגון :lol:
יישר כח להמשך מוצלח וטעים.
באמת להיט לימוני ;)
תוד רבה
פירגה היי,
אני רוצה להכין את העוגה לשבת.
אבל בזמן האחרון יש לי תופעה שעוגות שבהן נדרשת הקצפה של חלבונים "צונחות" לי אחרי האפייה.
כלומר בשלב שאני מוציאה את העוגה מהתנור לאט לאט היא מתחילה לצנוח ומאבדת את כל האווריריות שלה.
ממה זה יכול להיות?
תודה, אודליה
הי אודליה יקרה
תקציפי את החלבונים עם הסוכר רק עד שהקצף תופח אבל לא מתקשה ממש. לא גושי.
הקצף נשאר גמיש אבל בכל אופן,כשהופכים את הקערה,הוא נשאר בקערה.
כשאת מאחדת את המצרכים לקצף צריך להיזהר שהקצף לא יישבר.
כל תוספת תיעשה בתנועות קיפול כף אחרי כף בעדינות.. את השמן לצקת בזירזוף עדין ותוך כדי קיפול.
את הנוזלים והקמח רצוי להוסיף לסירוגין.פעם מזה ופעם מזה וגם תוך כדי קיפול עדין של המצרכים לתוך החלבונים.
רצוי לעשות את הקיפול עם מקצף יד (יש היום מסיליקון והוא ממש מומלץ).
בסוף כשכל המצרכים מאוחדים עם הקצף מתקבלת קערה עם בלילה תפוחה וגבוהה.
אם אחד מהשלבים האלה לא מתבצע כראוי,העוגה נופלת.זה בדוק.
אז בהצלחה ואל יאוש
פירגה היקרה,
תודה על התשובה המפורטת והעידוד, אני אנסה בחמישי ואעדכן אותך.
האם לקרר את העוגה כרגיל אחרי שהיא יוצאת מהתנור?
אודליה
אודליה בהצלחה
וכן,קירור רגיל על השיש.
היי….
פירגה עוגה ממש נהדרת, הכנתי אותה
אתמול בערב , כולם התענגו….
ישר כח !!!!
ואואווו מיטלי,כיף שהכנת אותה. לשבת הכנתי עוד 2 תבניות כי הראשונות התחסלו בצ'יק.
הקרם מוסיף המון. כדאי להכין.
יום נהדר וטעים לכם
הכנתי השבוע ויצא נפלא!
למרות שעשיתי בלי ה'סירופ' למעלה, כי רציתי עוגה יבשה, היה מושלם.
(אגב, הכנתי עם קמח מלא (80%) וסוכר קנים)
הרבה תודה רבה על כל המתכונים המצויינים, שמשדרגים לנו את ימות השבוע ואת שולחן שבת!!!
א. מעולה,זה שהכנת עם קמח מלא בוודאי ישמח פה רבים מהקוראים.
תודה על המחמאות והעדכון
סוף שבוע טעים ונפלא לך
היי פירגה,
העוגה יצאה מצוינת ולא צנחה בכלללללל….
אני כבר מפנטזת אותה עם הקפה של מחר בבוקר.
לא עשיתי סירופ כי אני אוהבת עוגות יבשות,
פעם הבאה אני אנסה עם הקרם.
שוב תודה ושבת שלום,
אודליה
אודליה,הקרם לעוגת הלימון מדהים וטעים מאד
שבת שלום ותהנו
העוגה יצאה נהדר!!!!! לבנה ממש……
בני בתי השתגעו (בעיקר בעלי שחוגג על עוגות לבנות)
ושמתי כוס קמח כוסמין מלא וכוס קמח מלא 80%……
את פשוט נהדרת!!!
המתכון יצורף בחגיגיות למחברת המתכונים שלי.
אישה ועששית יקרה בקר טוב,שימחת אותי היום מאד.
עוגת הלימון תלווה אותנו בהחלט לעיתים קרובות.תודה
הכינותי את העוגה, אכן טעים.
באמת מתאימה ליד הקפה, כי היא יחסית יבשה, אבל טעים מאוד.
עומר, הבת שלי, לא ממש אהבה.
יעבור לה.
תודה
הדס ערב טוב
עומר לא חייבת לאהוב כל דבר. זה בסדר.
תודה על התגובה
אחחח פירגה פירגה, אחלה של עוגה!!!!! אנחנו מאוד אוהבים לימון !
אז קצת זייפתי במתכון ובמקום חצי כוס לימון וחצי מים… שמתי כוס שלמה של מיץ לימון.
האמת? יצא מעולה ! בן זוגי ליקק את האצבעות.
אז לקחתי את התבנית השניה איתי לארוחת שישי אצל החמה לעתיד…
והעוגה היתה הצלחה מסחררת…
תודה לך על עוד הברקה
שיהיה יום נפלא,
יעל
יעל תודההההההההה
איזה מחמאות ואיזה שידרוגים.
תודה ותמשיכי להכין ולהנות את בן זוגך ומשפחתך
הכנתי את העוגה כבר פעם שנייה! הילדים והבעל טרפו וביקשו עוד.
טלי שלום אני רוצה גם להכין אותה לסוף שבוע,
מה עדיף לי להכין עם סירופ או אבקת סוכר.
אשמח לשמוע את דעתך. :|
שלום נירית,
אני עשיתי עם אבקת סוכר, כי אצלי אוהבים עוגות יבשות. הסירופ הופך את העוגה לרטובה.
בהצלחה.
טלי
טלי,פשוט נפלא לקרוא את התגובות שלך.מחמם את הלב.
שוב,תודה וחיבוק
את החלמונים להוסיף לקצף או לערבב בקערה עם שאר החומרים ואחר כך,
להערבב בתנועות קיפול עם הקצף ,
אודה לך על העזרה. :cool:
נירית, כמו שכתבתי אני מוסיפה לקצף בקיפול את החלמונים ואחר כך את יתר המצרכים.
הכל לאט שלא לשבור את הקצף.
העוגת לימון נהדרת וריחנית כול בני הבית התענגו עליה.
תודה רבה על המתכון המקסים הזה ,מקווה שרוב העוגות שלך יאהבו,
ישר כוח פירגה
הי נירית יקרה
חזרת לשתף אותי .את נהדרת.
מקווה שכל מה שתכיני יהיה טעים כמו העוגה הזו.
שבת שלום וטעימה לכם
הכנתי את העוגה, משהו משהו
יצא ממש טעים!!!!
הרטבתי בכמות כפולה של רוטב
תודה פירגה
תיקון
בכמות כפולה של סירופ
הבנתי תודה רבה על התגובה הטעימה
תודה חגית
יש לי עץ לימונים וסוף סוף אוכל להשתמש בהם! עד כה הכרתי רק עוגת פאי לימון שנראית מסובכת להכנה.
יש עוד רעיונות לשמוש בלימונים מלבד לימונדה? :twisted:
מירוש הי חמודה
רשמי בחפש באתר את המילה:לימון
תדפדפי בין המתכונים שיעלו לך.
אולי אחר כך רשמי את המילה:לימונים
יש לי גם קונפיטורה לימון,בטח כבר תראי…..
בהצלחה ותהני מהלימונים
יצאה מעולה (לא הכנתי את הקרם)
למעלה פיזרתי שקדים קלופים לפני האפייה
:lol: :lol: :lol:
ברבורית יקרה
תודה . מאד שמחתי שהצליח ושאהבתם.
תודה על השידרוג שנקרא מוסיף המון ;)
שלום לכולם.
עוגה טעימה מאוד, מאוד מומלצת.
הכנתי ולקחתי לעבודה.
כל הבנות לקחו את המתכון.
תודה פירגה.
מוריה.
מוריה תודה על המחמאות וההפצה לעוגת הלימון הנהדרת
תמשיכי להכין ולהנות את כולם
פירגה יקרה!!
הכנתי את העוגה המדהימה הזאת! יצאו לי 3 תבניות ולא 2… (הרווחתי ;) )
מעולם לא הכנסתי חומרים אחד אחד ידנית, ומעולם לא עירבבתי חלמונים לתוך החלבונים המוקצפים, כל המתכון היה נראה לי תמוהה וכל הזמן התפללתי רק שיצא טוב…
יצאו לי 3 עוגות גבוהות ואווריויות בטירוף!
אעשה ציפוי שוקולד למעלה כדי שלא יהיה לילדים מידי חמוץ ;)
תודה :lol: !
ושבת שלום
נעמה קראתי בשקיקה אחר התגובה שלך.
תודה מקרב לב.נהדר ומשמח אותי מאד.
אחרי יום העוגות מפחיתות מהחמיצות אבל עדיין נ פ ל א ו ת.
תהנו וחיבוק לילדים
פירגה…נורא בא לי להתעצל :oops: :oops: :oops:
העוגה הזו תצא טוב גם אם לא אפריד חלבונים וחלמונים?
ברבורה, ממש לא להתעצל…קראי איזה תגובות טעימות. חבל להרוס :twisted:
ב ה צ ל ח ה
אני יודעת… הכנתי אותה כמו שכתבת ויצאה מעולה
רק חשבתי…אולי אפשר לקצר מהלכים ;)
כי יש לי כמות גדולה של לימון ורציתי להכין ולהקפיא כמה
ועכשיו אני אצטרך כל פעם מחדש לרחוץ את הכלים
לא נראה לי שהקיצ'יין איד יכיל 12 ביצים בפעם אחת :cry:
ברבורה יקרה
תרחצי כלים תוך כדי הכנה ואז לא יצטברו לך.
היי, זו שוב אני.. רק רציתי להגיד שהיה לביתי יומולדת בגן ואני שונאת שמחלקים עוגות יומולדת שוקולדיות שמלכלכות כל דבר שעומד ברדיוס של הילד :x
אז הכנתי את העוגה הזו ובמקום מיץ לימון שמתי מיץ מנגו כדי שיהיה מתוק ולא חמוץ לילדים :lol:
יצא…… מה אני אגיד לך- פשוט ללקק את האצבעות.
קישטתי עם מעט סירופ מייפל וסוכריות
תודה :P
נעמה,זה נפלא וכיף שהילדים אהבו.
זו לא פעם ראשונה שאני קוראת שדי לעוגות שוקולד לגני ילדים. רוצים גיוון.
באמת עוגה לתפארת כל חגיגה.
אפשר להכין עם כל מיץ/סירופ טבעי או משומר בהתאם לאירוע.
בכיף
עוגה מעולה.
ממש תענוג אמיתי.
גלית.
גלית תודה רבה
באמת עוגה ממש אוצר :lol:
בתמונה קרם הלימון נראה מעל העוגה, ובהוראות להגיש בצד .
מה הנכון ?. אשמח אם תסבירי יותר בהרחבה. תודנ
מה ואיך שבא לך.אין פה נכון או לא נכון. את יכולה בכלל לוותר על הקרם.לשיקולך
פירגה היקרה,
אחרי כל המחמאות פה גם אני הכנתי את העוגה הזו – היא יצאה נהדר, כל כך רכה ונעימה!
כל מי שקיבל רצה מנה שניה, ושלישית ;)
יצא לי לעשות אותה עם שמנת צמחית (אחרי ארוחה בשרית) – הטעם הלימודי פשוט מכסה על זה,
וכולם שואלים אם העוגה חלבית ;)
מסקנה: לא לוותר על הקצפת לימון ליד – במילה אחת "ש-ו-ס"
טיפ: כדאי להוסיף לקצפת 2 עלי נענע חתוכים – זה נותן נגיעת טעם שמשדרגת את העסק…
תודה רבה לך!
שרית חמודה
איזה כיף לקבל עוד מחמאות לעוגה הנהדרת הזו.שמחה שאהבת ותודה שהמלצת.
היי פירגה מתכוננת להכין את העוגה הזאת היום,האם אפשר להחליף את הלימונדה שבקרם למיץ לימון? :?
סופי הכוונה שזה 3/4 כוס לימונדה שזה מים+לימון.
אה אוקיי,תודה על ההסבר :|
היי פירגה היקרה
תענוג לקרוא את האתר שלך.
כל בוקר אני והבנות במשרד פותחות את האתר כדי לראות "מה חדש" באתר :P
בעלי – חשקה נפשו בעוגה עם מיץ אשכוליות
האם ניתן להחליף את מיץ הלימון במיץ אשכוליות ?
יש לי כבר מתכונים נבחרים לשבת:-
מרק ברוקולי ירקות ואיטריות
מאפה קינואה וירקות כארוחה שלמה
סלט חיטה קר/פושר
הכל כמובן מהאתר שלך
יישר כח
שושי
שושי הי
יופי של מתכונים לשבת.תהנו.
לגבי אשכוליות,לא הכנתי אף פעם עוגת אשכוליות.אם תחליטי להכין,תעדכני איך יצא.
המשך טעים ומשותף,תודה.
בס"ד
בוקר טוב פירגה יקרה
עוגת הלימון מצויינת, ומומלצת ,הקרם הלימוני פשוט נפלא, ובנוסף הקצפת הייתה מאוד ייציבה כניראה מהלימונדה. יישר כוח ותודה רבה לך על המתכונים הנפלאים וכמובן על כך שאת מאפשרת לנו לחדש לשדרג להנות ולגרום הנאה ליקירנו.
המשך יום נפלאושוב תודה ענקית .
רחל,תגובתך נעמה לי מאד.
אני שמחה שהעוגה והקרם טעמו לכם.
המשך עשייה טעימה ויום נפלא גם לך.
הי פירגה העוגה פשוט מדהימה אחת הבחושות הטובות שאכלתי!! את החלמונים הכנסתי בעטיפה והוספתי חצי כוס לימון נוספת כי אנחנו אוהבים חמוץץץץ וויצאה אלוהית!
חיפשתי מה לעשות עם כל הלימונים….מחר מכינה ומדווחת.
צריך להפריד 6 ביצים נכון?כי באחת התגובות ראיתי 12 :eek: :eek:
לימור,יש בעוגה רק 6 ביצים
בהצלחה ומחכה לשמוע אם אהבת.
הכנתי את העוגה הזאת כיוון שחיפשתי מה להכין ממעט המצרכים שהיו לי
והעוגה יצאה מעולה!
אני הכנתי חצי מהכמות בלבד (תבנית אחת)
והשתמשתי בקמח מלא וסוכר חום.
הדבר היחיד שהחלטתי לשנות היה להוסיף מעט יותר קמח ולא הוספתי מים פושרים בכלל.
עשיתי זאת משום שאחרת המרקם היה יוצא יותר מדי מיימי.
תודה על עוד מתכון טעים מאוד :lol:
ירון בקר טוב
תודה על המחמאה לעוגת הלימון.
בקר נפלא והמשך יום טעים
פירגה היקרה,
הכנתי את העוגה נטולת גלוטן עם קמח תמי, יצא מדהים! עוגה אוורירית, גבוהה וטעימה!
ההכנה פשוטה, הכנתי יחד עם הבן הקטן שלי (3.5) שנהנה מהתהליך…
תודה רבה :lol:
שתהיה לך שנה מתוקה ונפלאה
יעל
היי פירגה
הכנתי את העוגה ולצערי היא דיי כמו עוגת טורט רגילה,לדעתי עדיף לעשות אותה בחושה
ועם הרבה יותר מיץ לימון,ואין לי ספק שחייב את הקרם כי הוא זה שיעשה אותה מעניינת וטובה יותר.
מכינה המון מתכונים שלך :lol:
חגית,ממש לא הבנתי את המילה לצערי בתגובה שלך. תכיני להבא לשיקולך וטעמך.
בכל אופן,המשך טעים באתר שלי.
פירגה יקרה, לא הבנתי איך מכיהנים את קרם הלימונדה האם מסירופ לימונדה או מיץ לימון טבעי? וכמה סוכר להוסיף כדי שהקרם לא יהיה חמוץ?
תודה על המתכונים הנפלאים
לאה קליין
לאה לימונדה ששותים.פשוט כוס לימונדה כפי שאת שותה. היתר לפי הכתוב.
פירגה יקרה באיזה כמות רסק תפוחים ניתן להחליף את השמן באותה כמות כמו במתכון?
תודה את כרגיל מדהימה
שבוע ניפלא לאה קליין
לאה ,אני לא יודעת לגבי ההמרה שכתבת :P
עוגת פיצוץ בעשר דקות !
שמתי תחתית טורט מוכן בתבנית. שפכתי עליה את הסירופ החם, כמתואר כאן. שייספג.
הכנתי קרם, כמתואר כאן (בלי סוכר) ומרחתי על העוגה.
פיזרתי למעלה קצת פירורי עוגה + שקדים מולבנים פרוסים.
ת ע נ ו ג !
תודה
תודה רבה מירי
יופי של תגובה לעוגה הטעימה.
שיהיה לך אחלה שבוע
היי, שאלה לגבי ההקצפה – לאחר שהקצפתי עם החלבונים להוסיף חלמונים שלמים לתוך הקצף ולהמשיך להקציף במיקסר? או שלא הבנתי נכון?
נויה ערב טוב
הבנת נכון,רצוי להוסיף אותם בהקצפה איטית שלא לשבור את החלבונים.
בהצלחה.
חג שמח
יש אפשרות להשאיר את הבלילה במקרר כמה שעות ואז לאפות? :? :cool:
לא, הנפח שלה ירד.