dscf0909 800x600 - עוגת לימון

עוגת לימון

dscf0909 800x600 1 - עוגת לימוןעדין במיוחד

d79cd799d79ed795d79f d7a7d7a8d79d d79cd799d79ed795d79f 300x225 - עוגת לימון

עוגת לימון בקרם לימון-פירגה

עוגה לימונית יפה וענוגה לכל שעה חשוב: לבדוק את העוגה עם סכין שמוחדרת באלכסון לוודא שהעוגה מוכנה. במידה ולא יש לכסותה  ב ר פ י ו ן  בניר כסף ולהמשיך באפייה עוד מספר דקות.

מצרכים:
6 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ טרי מלימונים סחוטים
1/2 כוס מים פושרים
2 כפות קליפת לימון
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
אופן הכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר
להוסיף במקצף ידני את החלמונים ואחר כך בתנועות עטיפה קלילות את יתר המצרכים
לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות
לאפות בחום 175 כ-35 דקות .לבדוק שמוכן בעזרת סכין שמוחדרת לעוגה באלכסון. במידה ולא מוכן,כדאי לכסות בניר כסף ולהמשיך באפיה עוד מספר דקות.

סירופ חם על עוגה קרה:
1/4 כוס מים
כף מיץ לימון
1/2 כוס סוכר דק
לבשל דקה ולהבריש את העוגה הקרה. מי שלא אוהב עוגה רטובה מדי יבריש רק כמות קטנה.ממה שנשאר לשמור במקרר ללימונדה או רוטב לסלט פירות.

אפשר להכין קרם לימון להגשה בצד וכל מי שרוצה יוסיף כף מעל למנה שלו:

שמים במיקסר:  3/4 כוס לימונדה+קליפת לימון+מיכל שמנת מתוקה ,אפשר פרווה+שקית אינסטנט פודינג וניל+2 כפות סוכר דק מקציפים לקרם ומגישים בצד.
תהנו

105 תגובות על “עוגת לימון

  1. אני חולה על הריח של הלימון,
    ועוד עוגת לימון זה ללא ספק הצלחה מסחררת. :lol:

  2. איך ידעת שיש לי כמה לימונים שאני מסתכלת עליהם כבר יומיים ומחפשת מה לעשות איתם? ;) ;) ;)

      • למיטב ידיעתי ניתן להמיר חלק מכמות השמן ברסק תפוחי עץ (אני משתמשת בטבעי ללא סוכר)
        אני הייתי מחליפה רבע כוס שמן ברסק תפוחים.

  3. אני כבר מריחה את הריח רק ממראה עיניים נראה שלא תהייה סבלנות כבר מנסים

    איילה

  4. העוגה ניראית מצויין, בהחלט תנוסה לכבוד ערב שישי (נהייתי אחראית קינוחים לערבי שישי) :P

    רציתי לשאול: האם בקרם הלימון יש צורך לשים גרידת קליפת לימון מלימון שלם?

    יום ניפלא, והמשך שבוע נעים

    רחלי.ג. smile

  5. נראית מ ע ו ל ה!
    עוגת לימון עוד לא יצא לי להכין
    נראה לי שמחר זה זמן טוב להתנסות… ;)

    • שירי, שימי לב שוב להוראות בעיקר צריך לבדוק את העוגה עם סכין כמו שכתבתי
      בהצלחה ותהנו.היא נהדרת smile

  6. שלום!
    מה זה לימונדה ואיך מכינים אותה? ועוד האם אפשר להכניס קרם לתוך העוגה? זאת אומרת למרוח?

    • אידה הי,

      כוס לימונדה מכינים מלימון טרי שלם סחוט.ממלאים את הכוס מים וסוכר לטעם.

      אם תקררי היטב את העוגה במשך כמה שעות תוכלי לפרוס אותה ולמרוח קרם גם באמצע.

      בהצלחה ותהנו. smile

  7. שלום פירגה.
    האם גם מיץ לימון מבקבוק יתאים?
    יש לי רק שני לימונים ורוצה להכין.
    תודה

  8. תודה על המתכון נראה מבטיח.יש לי המון ליים לימון על העץ שכבר לא ידעתי מה לעשות איתו,אז המתכון הגיע בדיוק בזמן
    תודה :lol:

  9. פירגה יקירתי!
    ה כ נ ת י את העוגה!!! יצאה מדהים!!! טעימה בטרוף והלכה נהדר עם הקפה של אחה"צ. :lol:
    מה שכן יש בה טעם חמצמץ מדהים שלא מזכיר שום עוגה מתוקה רגילה. היא מאוד מזכירה בטעמה את פאי הלימון המסורתי, רק במרקם אחר. (טוב ברור, יש בה לימון….) ;)
    נראה לי שהיא תהיה להיט החורף בנוסף לעוגת התפוזים. laugh
    תודה על המצאה נפלאה smile smile smile

    • נורית יקרה
      את הראשונה שהכנת וכמה מחמאות ופירגון :lol:
      יישר כח להמשך מוצלח וטעים.
      באמת להיט לימוני ;)
      תוד רבה smile

  10. פירגה היי,

    אני רוצה להכין את העוגה לשבת.
    אבל בזמן האחרון יש לי תופעה שעוגות שבהן נדרשת הקצפה של חלבונים "צונחות" לי אחרי האפייה.
    כלומר בשלב שאני מוציאה את העוגה מהתנור לאט לאט היא מתחילה לצנוח ומאבדת את כל האווריריות שלה.
    ממה זה יכול להיות?
    תודה, אודליה

    • הי אודליה יקרה
      תקציפי את החלבונים עם הסוכר רק עד שהקצף תופח אבל לא מתקשה ממש. לא גושי.
      הקצף נשאר גמיש אבל בכל אופן,כשהופכים את הקערה,הוא נשאר בקערה.
      כשאת מאחדת את המצרכים לקצף צריך להיזהר שהקצף לא יישבר.
      כל תוספת תיעשה בתנועות קיפול כף אחרי כף בעדינות.. את השמן לצקת בזירזוף עדין ותוך כדי קיפול.
      את הנוזלים והקמח רצוי להוסיף לסירוגין.פעם מזה ופעם מזה וגם תוך כדי קיפול עדין של המצרכים לתוך החלבונים.
      רצוי לעשות את הקיפול עם מקצף יד (יש היום מסיליקון והוא ממש מומלץ).
      בסוף כשכל המצרכים מאוחדים עם הקצף מתקבלת קערה עם בלילה תפוחה וגבוהה.
      אם אחד מהשלבים האלה לא מתבצע כראוי,העוגה נופלת.זה בדוק.
      אז בהצלחה ואל יאוש smile

  11. פירגה היקרה,

    תודה על התשובה המפורטת והעידוד, אני אנסה בחמישי ואעדכן אותך.

    האם לקרר את העוגה כרגיל אחרי שהיא יוצאת מהתנור?

    אודליה

  12. היי….
    פירגה עוגה ממש נהדרת, הכנתי אותה
    אתמול בערב , כולם התענגו….
    ישר כח !!!!

    • ואואווו מיטלי,כיף שהכנת אותה. לשבת הכנתי עוד 2 תבניות כי הראשונות התחסלו בצ'יק.
      הקרם מוסיף המון. כדאי להכין.
      smile יום נהדר וטעים לכם smile

  13. הכנתי השבוע ויצא נפלא!
    למרות שעשיתי בלי ה'סירופ' למעלה, כי רציתי עוגה יבשה, היה מושלם.
    (אגב, הכנתי עם קמח מלא (80%) וסוכר קנים)

    הרבה תודה רבה על כל המתכונים המצויינים, שמשדרגים לנו את ימות השבוע ואת שולחן שבת!!!

    • א. מעולה,זה שהכנת עם קמח מלא בוודאי ישמח פה רבים מהקוראים.
      תודה על המחמאות והעדכון
      סוף שבוע טעים ונפלא לך smile

  14. היי פירגה,

    העוגה יצאה מצוינת ולא צנחה בכלללללל….

    אני כבר מפנטזת אותה עם הקפה של מחר בבוקר.
    לא עשיתי סירופ כי אני אוהבת עוגות יבשות,
    פעם הבאה אני אנסה עם הקרם.

    שוב תודה ושבת שלום,
    אודליה

  15. העוגה יצאה נהדר!!!!! לבנה ממש……
    בני בתי השתגעו (בעיקר בעלי שחוגג על עוגות לבנות)
    ושמתי כוס קמח כוסמין מלא וכוס קמח מלא 80%……
    את פשוט נהדרת!!!
    המתכון יצורף בחגיגיות למחברת המתכונים שלי.

    • אישה ועששית יקרה בקר טוב,שימחת אותי היום מאד.
      עוגת הלימון תלווה אותנו בהחלט לעיתים קרובות.תודה smile

  16. הכינותי את העוגה, אכן טעים.
    באמת מתאימה ליד הקפה, כי היא יחסית יבשה, אבל טעים מאוד.
    עומר, הבת שלי, לא ממש אהבה.
    יעבור לה.
    תודה laugh

  17. אחחח פירגה פירגה, אחלה של עוגה!!!!! אנחנו מאוד אוהבים לימון !
    אז קצת זייפתי במתכון ובמקום חצי כוס לימון וחצי מים… שמתי כוס שלמה של מיץ לימון.
    האמת? יצא מעולה ! בן זוגי ליקק את האצבעות.
    אז לקחתי את התבנית השניה איתי לארוחת שישי אצל החמה לעתיד…
    והעוגה היתה הצלחה מסחררת…
    תודה לך על עוד הברקה
    smile smile smile
    שיהיה יום נפלא,
    יעל

    • יעל תודההההההההה smile
      איזה מחמאות ואיזה שידרוגים.
      תודה ותמשיכי להכין ולהנות את בן זוגך ומשפחתך smile

    • טלי שלום אני רוצה גם להכין אותה לסוף שבוע,
      מה עדיף לי להכין עם סירופ או אבקת סוכר.
      אשמח לשמוע את דעתך. :|

      • שלום נירית,
        אני עשיתי עם אבקת סוכר, כי אצלי אוהבים עוגות יבשות. הסירופ הופך את העוגה לרטובה.
        בהצלחה.
        טלי

  18. את החלמונים להוסיף לקצף או לערבב בקערה עם שאר החומרים ואחר כך,
    להערבב בתנועות קיפול עם הקצף ,
    אודה לך על העזרה. :cool:

    • נירית, כמו שכתבתי אני מוסיפה לקצף בקיפול את החלמונים ואחר כך את יתר המצרכים.
      הכל לאט שלא לשבור את הקצף.

  19. העוגת לימון נהדרת וריחנית כול בני הבית התענגו עליה.
    תודה רבה על המתכון המקסים הזה ,מקווה שרוב העוגות שלך יאהבו,

    ישר כוח פירגה laugh

    • הי נירית יקרה
      חזרת smile לשתף אותי .את נהדרת.
      מקווה שכל מה שתכיני יהיה טעים כמו העוגה הזו.
      שבת שלום וטעימה לכם smile

  20. הכנתי את העוגה, משהו משהו
    יצא ממש טעים!!!!
    הרטבתי בכמות כפולה של רוטב

    תודה פירגה

  21. יש לי עץ לימונים וסוף סוף אוכל להשתמש בהם! עד כה הכרתי רק עוגת פאי לימון שנראית מסובכת להכנה.
    יש עוד רעיונות לשמוש בלימונים מלבד לימונדה? :twisted:

    • מירוש הי חמודה
      רשמי בחפש באתר את המילה:לימון
      תדפדפי בין המתכונים שיעלו לך.
      אולי אחר כך רשמי את המילה:לימונים
      יש לי גם קונפיטורה לימון,בטח כבר תראי…..
      בהצלחה ותהני מהלימונים smile

  22. יצאה מעולה (לא הכנתי את הקרם)
    למעלה פיזרתי שקדים קלופים לפני האפייה
    :lol: :lol: :lol:

    • ברבורית יקרה
      תודה . מאד שמחתי שהצליח ושאהבתם.
      תודה על השידרוג שנקרא מוסיף המון ;) smile

  23. שלום לכולם.
    עוגה טעימה מאוד, מאוד מומלצת.
    הכנתי ולקחתי לעבודה.
    כל הבנות לקחו את המתכון.
    תודה פירגה.
    מוריה.

    • מוריה תודה על המחמאות וההפצה לעוגת הלימון הנהדרת
      תמשיכי להכין ולהנות את כולם smile

  24. פירגה יקרה!!

    הכנתי את העוגה המדהימה הזאת! יצאו לי 3 תבניות ולא 2… (הרווחתי ;) )

    מעולם לא הכנסתי חומרים אחד אחד ידנית, ומעולם לא עירבבתי חלמונים לתוך החלבונים המוקצפים, כל המתכון היה נראה לי תמוהה וכל הזמן התפללתי רק שיצא טוב…

    יצאו לי 3 עוגות גבוהות ואווריויות בטירוף!

    אעשה ציפוי שוקולד למעלה כדי שלא יהיה לילדים מידי חמוץ ;)

    תודה :lol: !

    ושבת שלום

    • נעמה קראתי בשקיקה אחר התגובה שלך.
      תודה מקרב לב.נהדר ומשמח אותי מאד.
      אחרי יום העוגות מפחיתות מהחמיצות אבל עדיין נ פ ל א ו ת.
      תהנו וחיבוק לילדים smile

  25. פירגה…נורא בא לי להתעצל :oops: :oops: :oops:
    העוגה הזו תצא טוב גם אם לא אפריד חלבונים וחלמונים?

    • ברבורה, ממש לא להתעצל…קראי איזה תגובות טעימות. חבל להרוס :twisted:
      ב ה צ ל ח smile ה

  26. אני יודעת… הכנתי אותה כמו שכתבת ויצאה מעולה
    רק חשבתי…אולי אפשר לקצר מהלכים ;)

    כי יש לי כמות גדולה של לימון ורציתי להכין ולהקפיא כמה
    ועכשיו אני אצטרך כל פעם מחדש לרחוץ את הכלים
    לא נראה לי שהקיצ'יין איד יכיל 12 ביצים בפעם אחת :cry:

  27. היי, זו שוב אני.. רק רציתי להגיד שהיה לביתי יומולדת בגן ואני שונאת שמחלקים עוגות יומולדת שוקולדיות שמלכלכות כל דבר שעומד ברדיוס של הילד :x

    אז הכנתי את העוגה הזו ובמקום מיץ לימון שמתי מיץ מנגו כדי שיהיה מתוק ולא חמוץ לילדים :lol:

    יצא…… מה אני אגיד לך- smile פשוט ללקק את האצבעות.
    קישטתי עם מעט סירופ מייפל וסוכריות

    תודה :P

    • נעמה,זה נפלא וכיף שהילדים אהבו.
      זו לא פעם ראשונה שאני קוראת שדי לעוגות שוקולד לגני ילדים. רוצים גיוון.
      באמת עוגה לתפארת כל חגיגה.
      אפשר להכין עם כל מיץ/סירופ טבעי או משומר בהתאם לאירוע.
      בכיף smile

  28. בתמונה קרם הלימון נראה מעל העוגה, ובהוראות להגיש בצד .
    מה הנכון ?. אשמח אם תסבירי יותר בהרחבה. תודנ

    • מה ואיך שבא לך.אין פה נכון או לא נכון. את יכולה בכלל לוותר על הקרם.לשיקולך smile
      smile

  29. פירגה היקרה,
    אחרי כל המחמאות פה גם אני הכנתי את העוגה הזו – היא יצאה נהדר, כל כך רכה ונעימה!
    כל מי שקיבל רצה מנה שניה, ושלישית ;)
    יצא לי לעשות אותה עם שמנת צמחית (אחרי ארוחה בשרית) – הטעם הלימודי פשוט מכסה על זה,
    וכולם שואלים אם העוגה חלבית ;)
    מסקנה: לא לוותר על הקצפת לימון ליד – במילה אחת "ש-ו-ס"

    טיפ: כדאי להוסיף לקצפת 2 עלי נענע חתוכים – זה נותן נגיעת טעם שמשדרגת את העסק…
    תודה רבה לך!

    • שרית חמודה
      איזה כיף לקבל עוד מחמאות לעוגה הנהדרת הזו.שמחה שאהבת ותודה שהמלצת.
      smile

  30. היי פירגה מתכוננת להכין את העוגה הזאת היום,האם אפשר להחליף את הלימונדה שבקרם למיץ לימון? :?

  31. היי פירגה היקרה

    תענוג לקרוא את האתר שלך.

    כל בוקר אני והבנות במשרד פותחות את האתר כדי לראות "מה חדש" באתר :P

    בעלי – חשקה נפשו בעוגה עם מיץ אשכוליות

    האם ניתן להחליף את מיץ הלימון במיץ אשכוליות ?

    יש לי כבר מתכונים נבחרים לשבת:-

    מרק ברוקולי ירקות ואיטריות
    מאפה קינואה וירקות כארוחה שלמה
    סלט חיטה קר/פושר
    הכל כמובן מהאתר שלך
    יישר כח

    שושי

    • שושי הי
      יופי של מתכונים לשבת.תהנו.
      לגבי אשכוליות,לא הכנתי אף פעם עוגת אשכוליות.אם תחליטי להכין,תעדכני איך יצא.
      המשך טעים ומשותף,תודה.

  32. בס"ד
    בוקר טוב פירגה יקרה
    עוגת הלימון מצויינת, ומומלצת ,הקרם הלימוני פשוט נפלא, ובנוסף הקצפת הייתה מאוד ייציבה כניראה מהלימונדה. יישר כוח ותודה רבה לך על המתכונים הנפלאים וכמובן על כך שאת מאפשרת לנו לחדש לשדרג להנות ולגרום הנאה ליקירנו.
    המשך יום נפלאושוב תודה ענקית .

    • רחל,תגובתך נעמה לי מאד.
      אני שמחה שהעוגה והקרם טעמו לכם.
      המשך עשייה טעימה ויום נפלא גם לך.

  33. הי פירגה העוגה פשוט מדהימה אחת הבחושות הטובות שאכלתי!! את החלמונים הכנסתי בעטיפה והוספתי חצי כוס לימון נוספת כי אנחנו אוהבים חמוץץץץ וויצאה אלוהית!

  34. חיפשתי מה לעשות עם כל הלימונים….מחר מכינה ומדווחת.
    צריך להפריד 6 ביצים נכון?כי באחת התגובות ראיתי 12 :eek: :eek:

  35. הכנתי את העוגה הזאת כיוון שחיפשתי מה להכין ממעט המצרכים שהיו לי
    והעוגה יצאה מעולה!

    אני הכנתי חצי מהכמות בלבד (תבנית אחת)
    והשתמשתי בקמח מלא וסוכר חום.
    הדבר היחיד שהחלטתי לשנות היה להוסיף מעט יותר קמח ולא הוספתי מים פושרים בכלל.
    עשיתי זאת משום שאחרת המרקם היה יוצא יותר מדי מיימי.

    תודה על עוד מתכון טעים מאוד :lol:

    • ירון בקר טוב
      תודה על המחמאה לעוגת הלימון.
      בקר נפלא והמשך יום טעים smile

  36. פירגה היקרה,

    הכנתי את העוגה נטולת גלוטן עם קמח תמי, יצא מדהים! עוגה אוורירית, גבוהה וטעימה!
    ההכנה פשוטה, הכנתי יחד עם הבן הקטן שלי (3.5) שנהנה מהתהליך…

    תודה רבה :lol:

    שתהיה לך שנה מתוקה ונפלאה smile
    יעל

  37. היי פירגה
    הכנתי את העוגה ולצערי היא דיי כמו עוגת טורט רגילה,לדעתי עדיף לעשות אותה בחושה
    ועם הרבה יותר מיץ לימון,ואין לי ספק שחייב את הקרם כי הוא זה שיעשה אותה מעניינת וטובה יותר.
    מכינה המון מתכונים שלך :lol:

    • חגית,ממש לא הבנתי את המילה לצערי בתגובה שלך. תכיני להבא לשיקולך וטעמך.
      בכל אופן,המשך טעים smile באתר שלי.

  38. פירגה יקרה, לא הבנתי איך מכיהנים את קרם הלימונדה האם מסירופ לימונדה או מיץ לימון טבעי? וכמה סוכר להוסיף כדי שהקרם לא יהיה חמוץ?
    תודה על המתכונים הנפלאים
    לאה קליין

  39. פירגה יקרה באיזה כמות רסק תפוחים ניתן להחליף את השמן באותה כמות כמו במתכון?
    תודה את כרגיל מדהימה
    שבוע ניפלא לאה קליין

  40. עוגת פיצוץ בעשר דקות !
    שמתי תחתית טורט מוכן בתבנית. שפכתי עליה את הסירופ החם, כמתואר כאן. שייספג.
    הכנתי קרם, כמתואר כאן (בלי סוכר) ומרחתי על העוגה.
    פיזרתי למעלה קצת פירורי עוגה + שקדים מולבנים פרוסים.
    ת ע נ ו ג !
    תודה

  41. היי, שאלה לגבי ההקצפה – לאחר שהקצפתי עם החלבונים להוסיף חלמונים שלמים לתוך הקצף ולהמשיך להקציף במיקסר? או שלא הבנתי נכון?

    • נויה ערב טוב
      הבנת נכון,רצוי להוסיף אותם בהקצפה איטית שלא לשבור את החלבונים.
      בהצלחה.
      חג שמח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *