מרק ליום סגרירי שיחמם לכם את הבטן ויעשה לכולם נעימים.
מצרכים:
סיר גדול למרק
400 גרם עדשים חומות/ירוקות אחרי בישול (השתמשתי בקפואים מוכנים)
2 בצלים קצוצים
קופסה גדולה של תירס א ו גרגרי חומוס מוכנים/תירס גרגרים טבעי
בטטה א ו תפוח אדמה הכי גדולים שתמצאו (לא מבושלים)
1/2 ראש סלרי נקי, קצוץ
קופסה קטנה רסק עגבניות=3 כפות/או עגבניות מגוררות טבעיות
כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כף גדושה אבקת מרק בצל (מי שלא רוצה שלא יוסיף)
2 שיני שום לסוף הבישול
כף גדושה קמח להסמכה בסוף הבישול
אופן הכנה:
לכתוש במג'ימיקס עם 2 כוסות מים רותחים את: 1/2 ראש הסלרי, הבטטה/תפוח אדמה
התירס/גרגרי חומוס מבושלים למירקם של דייסה.
לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיב
להוסיף את העדשים ולטגן דקה
להוסיף את יתר המצרכים למעט (בלי) השום והקמח ולערבב
למלא את הסיר במים ולהרתיח
לבשל כ-40 דקות
לטעום ולשבח טעמים מהמרכיבים שרשומים. בעיקר להוסיף מלח ופלפל שחור.
כשהמרק מוכן לערבב את כף הקמח עם 1/4 כוס מים מהברז (שלא יהיו גושים) ולהוסיף תוך ערבוב מהיר לתוך המרק.
לכתוש למעלה את 2 שיני השום ולהגיש.
תהנו
פירגה מה את עושה לי על הבוקר זה לא בסדר,
מרק אוהב של החורף שלי. :P
אני עושה רק טוב ;)
נראה נפלא . :lol:
בכיף אילניתוש
עדשים קפואים של איזו חברה?
עדשים של סנפרוסט. וכמובן אין על פירגה- האחת והיחידה. שבת שלום
אכן,סנפרוסט הוציאה סדרה חדשה נהדרת של קפואים (קטניות) שחוסכים את ההשרייה והבישול.
המשך שבת טעימה לכולם
יקירתי!!
מרק מותאם למזג האוויר – אכן קלעת למטרה. היי ברוכה על כך ועל כל היתר. שבת שלום – אורה
אורה שבת שלום חמודה תודה :lol:
מעולה, ממש מטעים למזג האויר כבר על הגז…
והריח בבית משגע
תבורכי שבת שלום
אהובה,תודה רבה ואני מקווה שאהבתם
שבת שלום
פיגה יקרה, לא שייך לעניין, אתמול סיפרתי לבן לילדים שלי עליך. מסתבר שהעולם קטן. הבן שלך עבד באיי בלסטר (הייטק) יחד עם הבן שלי ורק דברים טובים שמעתי. אז שיהיה לנו נחת!!!
אוי שושי באמת איזה עולם קטן.חהחהחהחהחהחה.
אני שמחה ששמעת דברים טובים.תמיד מרגש.
שולחת חיבוק מהלב ותודה.
היי פירגה,
עזרת לי מאד הבוקר .
לא הייתי צריכה יותר מדי לחשוב, איזה מרק אבשל היום?
הכנתי ויצא נפלא.
מומלץ מאוד!!!
תבורכי. :lol: :lol: :lol:
סורלה,איזה יופי שמימשת ללא היסוס ;) :lol: .
תמשיכי להכין ולהנות.
תודה על ההמלצה
וואו פירגה, ניראה לי מצויין!
אנחנו מאוד אוהבים מרק עדשים, אף פעם לא עלה לי בראש לאחד עם תירס
בהחלט ינוסה, מאז שהכרתי אותך אני לא חוששת להכין דברים חדשים
כי כל דבר חדש שהכנתי דרך האתר הניפלא שלך, אף פעם לא איכזבת!
תודה רבה,
רחלי.ג. :lol:
אל חשש ותכיני.לא תצטערי
במקום קמח אני משתמשת בקווקאר להסמכת מרקים!
גם בריא יותר וגם דיאטתי(אולי)
מומלץ!!!!!!!!!!!!! :twisted:
מוכר. תודה רבה
בדיוק בשבוע שעבר נשארו לי 2 סוגי מרקים:מרק עדשים ומרק תירס. הצעתי לאחד ביניהם,אך הילדים נבהלו מהמחשבה….וכעת אני רואה שזה אפשרי ובטח טעים כמו כל המתכונים כאן!
כל הכבוד ותודה! :twisted:
מירוש
לדעתינו גם זה אחלה שילוב
תנסי לגוון עם חומוס במקום תירס
:eek:
שלום פירגה . ברוכה תהיי על כל המתכונים הטעימים והמגוונים כל כך . רק רציתי לשאול כמה מים להוסיף בדיוק .מעל הכל ,שמכסים ,שלא מכסים , אם תתני הערכה אשמח מאד . שיהיה לך המשך שבוע חמים וטעים.ותודה מראש על תשובתך.
שירה תמלאי סיר גדול של מרק 3/4 גובה מים
תמשיכי להכין ולהנות,בכיף
היי פירגה, האם המרק יוצא סמיך? זה מה שאני מחפשת
גייל בעקרון יוצא סמיך גם הוספתי בסוף המתכון כף קמח
הסמכת מרקים (כל מרק)
לפי בחירה:
או
3 כפות קוואקר
או
2 כפות קמח
או
2 כפות קורנפלור
כשהמרק רותח,מערבבים את התוספת שבוחרים במעט מים ותוך בחישה מוסיפים למרק.ממשיכים לערבב עוד 2 דקות עד להסמכה.
תהנו.
פירגה מזמן שמתי עין על המתכון הזה ופשוט לא יצא לי
היום הכנתי ויצא מהמם , אני חיה בחו"ל ופה שיא החורף ככה שזה ממש מתאים
יצא יוצא מן הכלל מומלץ בחום והשילוב משגע
שתהיה לך שבת שלום ותודה
אורנה
אורנה,תודה רבה והמשך נפלא לכם.
שבת שלום וטעימה.
היי פירגה. בכמה עדשים יבשות להשתמש? בערך כוס? בתודה מראש…
מירי,עדיף להכין כמות ולהקפיא את מה שנשאר. בערך 2 כוסות יבשים.