ללחמניות קמח תירס…..
י ש ס ו ד להצלחה: לקנות קמח תירס אבקתי ולא גרגרי . בסופר מצאתי רק את הגרגרי אבל בחנות התבלינים שלי מצאתי את הקמח המתאים.
11 לחמניות מאפינס רכות וטעימות .
מצרכים בקערה תוך כדי שלבי ההכנה לפי הסדר הרשום:
שמים בקערה:
100 גרם חמאה מומסת
1/4 כפית סוכר- אפשר יותר
לערבב ולהוסיף:
2 ביצים
מיכל שמנת חמוצה ולערבב
להוסיף:
כוס קמח תירס
3/4 כוס קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
מעט מלח לטעם
לא חובה אבל ניתן להוסיף:
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
לערבב לבלילה (לא בצק) ולצקת לתבניות מאפינס מסיליקון
אפיה בחום 175 כ-30 דקות
"טיפ" ללחמניות מתוקות
להכין עם 3/4 כוס סוכר דק וצימוקים
תהנו
פירגה, תודה על המתכון המעולה! יש לי קמח תירס אבקתי שיושב בארון כבר חצי שנה.
רציתי להצביע אבל בטעות לחצתי על הכוכב הראשון במקום הכוכב החמישי אני מאד מצטערת! אפשר לתקן את זה?
אנסטסיה תודה יקירתי
לא נורא לגבי ההצבעה השגויה.זה קורה להרבה ;)
תכיני את הלחמניות הטעימות ותהנו
האם יש מתכון ללחמניות עם קמח תירס ללא קמח חיטה ושאינו חלבי?
אני לא מכירה אחר.סליחה
זה פשוט נפלא,אני אוהבת את הטעם של התירס. :cool:
תודה ניריתי יקרה
פירגה יש לי חברה חולת ציליאק…. האם ניתן להכין את הלחמניות רק עם קמח תירס או שלא יצא טוב?
נראה ממש טעים…. :P
אלה ,אני לא הכנתי רק עם קמח תירס ואין לי מושג.
רחל זה בסדר
קראתי את ההוראות מריקי.תודה ריקי.
"
רק את יכולה להירשם ולהסיר את עצמך מרשימת התפוצה. על מנת להסיר עליך ללחוץ על הקישור שמופיע בתחתית האימייל היומי שאת מקבלת.
"
תודה והמשך יום נפלא לשתיכן.
נראים מעולה
אחלה הברקה
אילניתי,קמח נחמד,אנסה להכין ממנו עוד דברים
סומכת עלייך שתכיני
עוד מטעמים
הן נראות נפלאאאאא
עכשיו אתן לך פרוייקט
אני לא נוגעת בקמח
ושמחתי בהתחלה שיש לך לחמניות מקמח תירס ובהמשך ראיתי שיש גם קמח
האם ניסית רק על בסיס קמח תירס?זה בטח יהיה קשה יותר?
הי יקירה
לא נראה לי שיצא טוב רק עם קמח תירס.
אנסה להכין עוגיות,נראה.
בקר נפלא לך
:lol:
פריגה, יישר כוחך על הרעיונות הרבים והצילומים המגרים.
לגבי שאלות צליאק – רק מקמח תירס לא תצאנה לחמניות טובות. ניתן להחליף את הקמח הרגיל שבמתכון לתערובת מיוחדת ללחם של ד.ג.ש, או לקונדיטור(קמח ללא גלוטן מסובסד) או קמח תפוחי אדמה . אפשר לשלב 2 סוגים.
למתכונים ללא גלוטן ו/או שאלות הסבה של מתכונים רגילים:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1895708&r=1
רותה יקרה
תודה גדולה וחמה ממני,את פשוט מקסימה שאת נכנסת מדי פעם ללמד אותנו ולהשכיל לנו את הנושא החשוב .ללא גלוטן.
אגב, אני מדי פעם נותנת את המייל שלך למי ששואל ותוהה לגבי תחליפים.
תודה על הקישור ובכלל על הכל.
בריאות ואהבה
רותה ,נכנסתי לאתר המקסים שלך.
אבקש מהבן שלי שיכניס אותך לקישורים בצד שמאל ואז אוכל להפנות ישירות לאתר שלך.
אתר מבורך.
בריאות ורק טוב
אפשר אם קמח תירס גרגירי – קניתי ולא השתמשתי אולי עכשו
גרגרי במפורש לא יצא לי טוב . הלחמניות קיבלו מירקם גס וגרגרי.
הקמח הגרגרי מתאים לפולנטה (דייסה)
תודה על המתכון,במקום קמח רגיל אפשר להוסיף קמח תפו"א(לרגישים)
לפיגרה שלום,
המתכון נראה שיחוק רציני כי בעבר לחם תירס הרתיע אותי בגלל הכבדות והמרקם הגס, והבנתי ע"פ התמונה שניתן להגיע למראה קליל וטעים… (סה"כ המתכון דומה בבסיסו)
אבל !!! אין לי קמח תירס דק, האם העברה של קמח תירס במהירות גבוהה במעבד המזון תעשה את העבודה להפיכת הקמח לדק וקליל או שמוגזם לצפות ממנו ? או שמדובר בקמח תירס ללא החלקים החיצוניים של הציפה של התירס ?
תודה מראש
חיה למיטב נסיוני זה לא עזר.
חובה לקנות קמח תירס שהוא ממש אבקתי.
אפשר לטחון את קמח התירס הגס במטחנת תבלינים /קפה ,זה יצא ממש אבקה,ולהוסיף קמח תפו"א למתכון ,יוצא נהדר
הי פירגה
נראה טעים, אני אנסה להכין עם קמח נטול גלוטן ואדווח איך יצא. לגבי הקמח תירס למי שתוהה איפה אפשר להשג, בחנויות מגה הוסיפו מחלקה של מוצרים נטולי גלוטן וניתן למצוא שם קמחים רבים (אורז, תפו"א, קינואה, טפיוקה וכו) ובהם קמח תירס.
יש לי שאלה לגבי המאפינס, האם צריך לחמם את המאפינס לפני שאוכלים? או שאני יכולה לקחת איתי לעבודה? שומרים אותם במקרר?
תודה
ויום נפלא
יעל,אנחנו אוכלים קר. חותכים באמצע מורחים משהו מתוק/מלוח ונהנים.
תודה על הפירגון, אני מקבלת מידי פעם שאלות מאנשים שאת מפנה וכמובן עונה ברצון. תודה על הוספת הקישור.
רותה,ואני שמחה על השיתוף הנהדר. שיתוף חשוב . אני שמחה שלכל דבר יהיה מענה.
תודה
תודה על המתכון חוץ ממליגה לא ידעתי מה לעשות עם קמח תירס
פירגה יקירתי!
הכנתי את הלחמניות האלו כנישנוש לאחר הצהרים. ממש להיט. הן מצוינות. :lol:
אני מכירה אותן בגרסה שלהן עם קמח תירס גרגרי, והרעיון להכין אותן עם קמח תירס אבקתי פשוט גאוני. הלחמניות הרבה יותר נימוחות ובעלות מרקם הרבה יותר נעים. הילדים טרפו אותן והם מוסרים תודה לסבתא פירגה…. ;)
ולכל אלו שמחפשות את קמח התירס האבקתי, יש בכל חנות תבלינים.
דבר נוסף, החלפתי את השמנת החמוצה בגיל, כדי להוריד קלוריות וזה יוצא נפלא.
אפיתי בתבנית מאפינס ולכמות הנוכחית יצאו לי 12 מאפינס.
תודה על מתכון מדהים שנראה לי שכמו מתכונים אחרים שלך, יתפוס אצלנו מקום של כבוד במטבח
נורית,שימחת אותי מאד לקרוא את התגובה הנפלאה .
גם אני הכנתי עם גרגרי ואין בכלל מה להשוות.
המשך טעים
תודה רבה לך
טוב, ניסיתי, כמובן עם שינויים: ;) 1/2 כוס שמן במקום החמאה (אין לי כ"כ הרבה חמאה בבית…), כמובן, קמח 70% מלא במקום קמח רגיל (שגם אין לי בבית…) ויוגורט ביו במקום שמנת חמוצה (שגם לא נכנסת הביתה…).
בכ"ז כמובן יצא מעולה! רק חבל שהילדים שלי לא מתלהבים מקמח תירס באופן כללי… :? אולי בחנות התבלינים שלי לא טחנו לי את קמח התירס מספיק דק, אע"פ שביקשתי שיטחנו הכי דק שאפשר…
בכל מקרה, תודה על המתכון. :lol:
ודרך אגב פירגה, בהמלצתך קניתי סוף סוף תבניות מאפינס מסיליקון (סתם בחנות באמצע שוק מחנה יהודה) והן באמת השקעה משתלמת! אז תודה גם על ההמלצה הזו וקבלי ממני
אנה,למה כל השינויים? חבל. אגב, לא טוחנים את הקמח.קונים אותו מוכן. קמח מיוחד ללחם.
בכל אופן,אני שמחה לפחות שהקניה של המאפינסים מוצלחת :lol:
ערב נעים
פירגה יקירה
אני מחפשת נואשות מתכון למלאי רומני, שמזכיר מתכון זה.
היה לי – ואבד
אודה לעזרתך :lol:
נירה חמודה ,אני לא מכירה מלאי
מקווה שתסתדרי
לילה טוב
פירגה יקרה!
האם אפשר להפוך את את הלחמניות לפרווה?
ישר כוח!
הי שולמית, לא יודעת, אולי שמנת פרווה?
זה מתכון נסיוני שהכנתי לנו.
בהצלחה
כן שולמית -לפרווה יש לשים מרגרינה במקום חמאה ,וחלב או קרם קוקוס ,או חלב סויה במקום שמנת חמוצה , וקמח תפ"א במקום קמח רגיל {לפסח} ניסיתי ,יצא מעולה
שלום,
תודה על המתכון. ניסיתי אותו בפסח הזה עם שינויים קלים ויצא מעולה.
במקום קמח רגיל שמתי קמח תפוחי אדמה, במקום שמנת חמוצה ששמתי חלב סויה (כדי שיהיה פרווה) ובמקום חמאה שמתי רבע כוס חד פעמית שמן קנולה.
יצא יפה וטעים מאוד
חג שמח
אורלי הי,
תודה על השידרוגים . עושה רושם באמת מעולה.
המשך טעים וחג שמח
היי אורלי
אפשר לשים מים במקום חלב סויה
חג שמח
לכל השואלות על ללא גלוטן וכדומה-
הכנתי בעבר מתכון דומה ללחם תירס שכולו מקמח תירס, בהחלט יצא טעים פשוט המרקם טיפה פירורי יותר, אבל עדיין אופציה נפלאה לחולי הצליאק ולנמנעים מגלוטן :lol:
דבר נוסף שנחמד לדעת זה שיש קמח בשם קמח תמי ללא גלוטן למי שלא מכירה, שמתפקד נפללא כמו קמח רגיל|! מומלץ בחום
היי שמתי באינגליש קייק ועבר חצי שעה וזה עדיין לא אפוי
הי, אני מקווה שהשארת יותר זמן בתנור עד אפיה מוחלטת
לצליאקים ונמנעי גלוטן…
אפשר להחליף את הקמח הרגיל ב- קמח טפיוקה, קמח תפוח אדמה, קמח אמרנט, וכו'
כלומר, קמחים פחמימתיים באחוז גבוה.
למשל קמח חומוס הוא יותר חלבוני מהקמחים שציינתי קודם.
להוסיף גם 1-2 גסטאן גאם
ויוצא נפלא
חג שבועות שמח