מצרכים בקערה:
כוס אורז מבושל – אפשר שאריות מכל סוג ועם כל תוספת
1/2 קילו בשר בקר
בטטה בינונית מגוררת
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה
תפוח אדמה מגורר
גזר מגורר
בצל מטוגן+יבש
כף סלט חומוס או טחינה
2 ביצים
2 כפות קמח רגיל או אחר
מלח
פלפל שחור
אם בא לכם לתבל אחרת תלכו על זה….בכיף שלכם.
לערבב ולהכין כ-20 קציצות
לטגן מ-2 הצדדים
להניח על ניר סופג.
נהדר עם סלט תפוחי אדמה.
תהנו
פירגה יקרה!
אין סוף ליצירתיות שלך ואנחנו נהנים ובגדול הקציצות נראות נהדר עשית לי חשק גדול ינוסה בקרוב בוודאות יום טוב
חניתה,חצי מתחסלות הישר מהמחבת. טעיםםםםםםםםם
המשך ערב נפלא לכולם
Instead of frying ,can I bake it?
Please advise! Thank you, Shimon. :lol: :lol:
בקר אור שמעון
הנה תשובה שעניתי כבר קודם…..
פירגה Reply:
אפריל 28th, 2011 at 07:45
למרות שלא הכנתי אתן לך הצעה:
את הירקות לבשל 10 דקות ולגרר (רק במקרה של אפיה)
לשמן ניר אפיה ולהניח את הקציצות.
אחרי 20 דקות להפוך ולהמשיך לאפות עד שישחימו.
אפיה בחום 170 מעלות בתנור שחומם מראש.
בהצלחה.
אין עלייך בטוח שהילדים שלי יתעלפו על הקציצות!!!!! :eek:
מעיין ערב טוב
תכיני ואני מקווה שבאמת תאהבו אותם
נראות נפלא :lol:
בעונג רב אילנית
בוקר טוב פירגה הנפלאה
האם לדעתך אפשר לאפות את הקציצות בתנור ? כדי להמנע מטיגון – ( אנחנו בדיאטה דלת שומן )
שיהיה לך הרבה כח להמשיך ולפתח את האתר המצויין שהוא משענתי.
יום מקסים
שרי,למרות שלא הכנתי אתן לך הצעה:
את הירקות תבשלי 10 דקות ותגררי
תשמני ניר אפיה ותניחי את הקציצות.
אחרי 20 דקות תהפכי ותמשיכי לאפות עד שישחימו.
אפיה בחום 170 מעלות בתנור שחומם מראש.
בהצלחה.
נראה נפלא,,,,ינוסה בקורב, חבל שפתחתי את המחשב עכשיו לאחר שסיימתי להכין קציצות אחרות…אגב חייבת לכתוב שוב שמתכון קציצות הכרובית שלך קוצר הצלחה רבה ומועבר מאחד לשני- תודההההה
הי מלי
אף פעם לא מאוחר :lol: תכיני בפעם הבאה.
תהנו ושוב תודה על הכל
שלום לך פריגה את הירקות צריך לבשל אם מטגנים את הקציצות
לאה לא צריך.
פירגה, הקציצות יצאו מעולות!!
והכי חשוב הילדים אהבו מאוד!!
תודה רבה, ושבת שלום :P
דורית חמדתי תודה על המחמאות . יופי שהילדים אהבו, שתמשיכי להכין להם שתמיד יהיה להם טעים.
לבריאות
ניסיתי בהצלחה רבה את כל הקציצות שלך השבת אכלו את אלה עם האורז והתירס בטוח ימותו גם על אילה ;)
שרית יקירתי
תודה עלהפירגון והמחמאות
שימשיך להיות לכם טעים
טוב,,אז הגיע היום והכנתי אותן – מה אגיד?? מעולה, כולם אהבו, הנכדיום נהנו וגם אנחנו – התווסף לקציצות השבועיות מהיום- תודהההההההההה
יופי מלי,שימחת אותי מאד.
תמשיכי להכין ושכולם יהנו :lol:
לבריאות
מושלם! הכנתי בשבוע שעבר ולא נשאר פירור
מתה עלייך
שרי מעריצה שרופה!!
שרי יקרה
תודה ותמשיכי להכין ולהנות.
באהבה
היי פירגה נתקעתי במהלך הכנת הקציצות בלי קמח ניתן להוסיף במקום פירורי לחם או משהו אחר במקום??
תודה
מור,את יכולה להכין עם פירורים
היי פירגה,
מתכוונת להכין את הקציצות למחר. יש משהו אחר שניתן לשים במקום בטטה? אין לי בבית….
ושאלה נוספת, יש איזה מתכון לעוגה שמספיקים שני גביעי גבינה לבנה 5% (עודפים מהחג..), חיפשתי ולא מצאתי….
ושוב אומר האתר שלך נהדר! תודה על מתכונים נפלאים.
הילה
הילה בקר טוב
שימי 2 גזרים
עוגה:
500 גרם גבינה לבנה רכה 5%
4 כפות לבן , שמנת , או יוגורט
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
כוס סוכר
4 ביצים
2 סוכר וניל
מקציפים חלבונים עם סוכר
מערבבים בקערה שניה את החלמונים עם יתר המצרכים
משדכים לאט לאט לאט בתנועות "קיפול" את הכל ביחד
אופים בחום 160 מעלות כשעה
שמים ניר כסף ברפיון וממשיכים לאפות עוד 20 דקות
מצפים בשארית האינסטנט פודינג מעורבב עם חלב או שמנת חמוצה.
תהנו
אם העוגה משחימה מהר עדיף לכסות בניר כסף מהרגע שהיא משחימה ולהמשיך באפיה.
הי פירגה.. את נהדרת.. הייתי מאוד רוצה להכיר אותך מי את ? שממציאה את המאכלים המדהימים האלו שיוצאים תמיד תמיד טוב מאוד !!! יישר כח
יש לי שאלה.. אם אני רוצה שהקציצות יהיו צימחוניות ללא בשר זה אפשרי ? זה יחזיק לא יתפרק לי ?
גלית יקרה
ערב טוב. חהחהחהחהחה,אני סתם סבתא שמבשלת להנאתה לבני ביתה רק שלי יש אתר ודרכו אתם מכירים אותי ;)
הנה קטגוריה של 80 לביבות קציצות:
http://pirge.co.il/category/לביבות-וקציצות
תבחרי לך את אלה שבלי בשר . יש המון בלי בשר.
באהבה ולילה טוב
פירגה- יצא מצויין! עכשיו הכנתי (וזה אחרי עוגת התפוחים הבחושה שקיבלה את המחמאות שלה)- יופי של מנה. למעשה זו ארוחה עם כל המרכיבים- בשר, ירקות ופחמימות. מתאים בדיוק לקטנטונת שלי..תודה רבה!! :lol: (הכנתי בתנור דרך אגב)
עינת חמודה
תודה רבה.
תהנו ותפנקי את הקטנה.שולחת לה נשיקה וחיבוק.
פירגה כדאי לבשל את הקציצות אחרי הטיגון ברוטב .?
לא יודעת שאלת טעם אישי.