מתכון מופלא למופלטה בלי שמרים ולמטה עם שמרים
כל הארץ תרבח ותסעד
מתוך עיתון חדשות היום עמוד 19
החומרים לכ-30 חביתיות
מה צריך?
קילו קמח רגיל
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 2 עד 3 כוסות מים מהברז
אופן הכנה:
לשים את כל החומרים עד שמתקבל בצק רך וחלק במרקמו.
מכסים ומניחים בצד כשעה.
קורצים כדורים קטנים בגודל פינג פונג
משמנים היטב משטח עבודה ומסדרים עליו את כדורי הבצק
בעזרת ידיים משומנות מחליקים ומשטחים כל אחד מכדורי הבצק,עד שמתקבלת יריעת בצק בצורת פיתה דקיקה ושקופה.
מחממים כף שמן במחבת ומניחים פנימה בזהירות את אחת מיריעות הבצק.
לאחר כדקה מניחים מעל את המופלטה הבאה והופכים.
כך ממשיכים עם יתר יריעות הבצק בלי להוציא את המופלטות מהמחבת עד שמתקבלת ערימה.
מגישים בליווי חמאה ודבש.
מופלטה
המימונה,חג ליוצאי מרוקו, בשנים האחרונות מצטרפים אליו עוד מעדות ישראל .
אחרי פסח…בערב אביבי ומקסים (בד"כ) חוגגים במיטב המחלצות והמאכלים המתוקים
כשמלכת הערב היא המופלטה.
נא להעביר מדור לדור את היום הכי מתוק בשנה.
מופלטה (אמא של השף יוסי שטרית) לפחות 40 מופלטות.
1ק"ג קמח לבן מנופה
30 גרם שמרים טריים מפוררים או שמרית (חבילה)
1 כף סוכר
1 כף מלח
2.5.כוסות מים פושרים (בערך) לבצק דביק ורך.
2 כוסות שמן לטבילת כדורי הבצק
להגשה: חמאה ודבש
אופן הכנה:
מערבלים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה (הקמח+השמרים+הסוכר+המלח. משהים 15 דקות.
יוצקים מהבצק הרך והדביק כדורים בגודל כדורי פינג-פונג ומשהים 15 דקות.
מכניסים לקערה עם שמן , מוציאים כדור אחד כדור ומשטחים על משטח שיש משומן בעזרת ידיים משומנות לעלה בקוטר 25 ס"מ.
במחבת טפלון חמה ששומנה קלות מטגנים את המופלטות ב-2 מחזורי טיגון של 20 מופלטות כל מחזור.
ה"טריק" הוא שלא מוציאים אותם מהמחבת.
השיטה:
את המופלטה הראשונה מטגנים 10 שניות. בינתיים משטחים ומכינים את המופלטה הבאה,הופכים את המופלטה שבמחבת, ועליה מניחים את המופלטה החדשה.
הופכים את 2 המופלטות..ביחד….וכך חוזר חלילה עד שנגמרים כל ה-20 מופלטות. מחבת נוצרת ערימה של 20 מופלטות.
מוציאים מהמחבת וממשיכים לטגן באותו אופן את כל השאר.עוד נגלות…
מגישים עם חמאה ודבש.
תהנו. חג שמח.
הלך לי הקסם ;)
בתור פולניה חשבתי שמופלטה זה תערובת חומרים הרבה יותר קסומים
הי חמודה
זו מסורת של יוצאי צפון אפריקה,ועם מסורת לא מתווכחים :lol: גם אני אעדיף את הבלינצ'ס עם הגבינה.
הייתי פעם אחת במימונה ומאד נהניתי מהאווירה החמה ,מהאוכל,המוסיקה והאנשים המדהימים בתלבושתם המסורתית.
את יתר המטעמים לא אכין,כי זה דורש מיומנות ונסיון של שנים.
לילה טוב ותודה שהבאת לי את אחותך לאתר.איזה כיף.המשפחה גדלה ;)
:lol:
שכחת – הכי חשוב שמרים יבשים – לק"ג קמח 2 כפות
לא צריך שמרים.
האם לא צריך שמרים?
יש כאלה שכן מכינים עם שמרים אני לא הכנתי עם.
מזה שנים רבות שאני מכינה מופלטות, ממש לא מבינה את כל הנושא של השמרים במפולטה…. מופלטה צריכה להיות דקה, ודקה עד כמה שאפשר, ובעצם מופלטה גורמת לה להיות שמנמנה…
אז ממש, אבל ממש בלי שמרים….
תרבחו ותסעדו, אני כותבת מירושלים בשע לאחר שפתחתי אתמול כ-10 ק"ג מופלטה, וכן, כן בלי שמרים בתיה'לה.
ביי
שמרים כן או לא…………
אצלי לא ;)
אין לי שום קשר למרוקו,אבל מנהג מוצה חן ביניים.עשיתי ומפלטה עם כף שמרים יצא מעולה
תודה על המידע אידה
:twisted: :twisted: כן שמרים לא שמרים מה יותר טוב עם או בלי עדין לא הבנתי :eek: :eek: :eek: :twisted:
בלי שמרים לתת לבצק לנוח 10 דקות לפני שמתחילים
נשמע טוב וטעים…..לא כל כך הבנתי את הטיגון של אחד על השני??? :lol:
מנסה להסביר:
מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן – יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב הופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
עוד משהו: אכן שמרים מיותר לשים. המתכון של פירגה מצויין, אני נזקקתי לשלוש כוסות מים לק"ג קמח, זו ממש לא צריכה להוות בעיה – פשוט תגיעו למרקם של בצק רך, אך לא דביק מדי. אם הוא דביק – לא נורא, בעזרת שמן אפשר להמשיך ולחלק לכדורים (לא להוסיף קמח).
בהצלחה וחג שמח וטעים!
לימור יקרה הסברת בדיוק כמו שצריך להכין. מעולה.
תודה על ההמלצה הנוספת שלך
שולחת לך גם חיבוק. את נהדרת ואני ממליצה על האתר שלך בכל הזדמנות…
חן חן לימור יקרה
אחד מטגן :lol: :lol: את השני מהחום שביניהם….. :shock:
חסרות תגובות על המופלטה . הן מופיעות אצלי במיילים אבל לא מופיעות פה באתר.
תודה לכל מי שהגיב
פירגה.
באמת שהתפלאתי למה הן יצאו לי שמנמנות וכולם אומרים "איזה עבות!" אבל טעימות נורא…. כנראה בגלל כף השמרים שהוספתי. יצאו קריספיות למרות השמרים, אז למי אכפת מהעובי!
אסתריקה העיקר שיצא טעים
נראת נפלא!!!
חן חן אילניתוש
היי פירגה יקירה, הכנתי את המופלטות, הכנתי מקילו קמח חשבתי שיספיק, אבל מהר מאוד הבנתי שקילו אחד לא מספיק לזללנים שהזמנתי לכן תוך כדי הכנתי עוד קילו……..מה אגיד לך…..זללו כאילו אין מחר, טעים טעים טעים…….תרבחו ותסעדו……( ואני בכלל פולניה) :lol:
אני חייבת להוסיף…."לוקלוקו הכל"…חחחחחחח :x
איבונה יקירתי בקר טוב
גם שיטת הצץ רץ קלה וכיף להכין את המופלטות.
יופי. תודה לך והמשך שבוע נפלא
החתן שלי מרוקאי וביקש מופלטה לפני שהוא טס חזרה ארצה (הערב) נראה לי שאכין, בשנה שעברה הכנתי עם שמרים, פעם ראשונה שבכלל טעמתי, לא היה משהו אבל עלייך אני סומכת…….
יעל,תכיני לו והוא בטוח יהנה ויסע עם טעם טוב….חהחהחהחה
לבריאות
אן צורך בסוכר מספיק כף אחת של מלח
המתכונים שלך נהדרים,אני מכינה עוד מהאתר הישן את המטעמים המדהימים שלך,עכשיו אני אפרסם בפייסבוק
תודה שירלי,כמובן עלייך לתת קישור מסודר לאתר שלי.
היי פירגה איזה מתכון מופלא
אשמח לקבל עוד מתכונים למימונה
גם מנשים יוצאות העדה ,או שמכינות עוגיות ועוגות מיוחדים
תמיד עוד יידע מוסיף
אצלך באתר יש מתכונים מופלאים
תודה לכולם
רחלי ;) ;)
פירגה יקרה,האם במתכון הנוכחי של במופלטה התוצאה היא מופלטה רכה.כי לא צלחתי בחיי בעשיית מופלטות הן יוצאות לי קשות קשה לנגוס וקשה ללעוס
לימור,יוצא נהדר
תודה רבה,מתכונים נפלאים ותוצאות מדהימות…❤️
תודה לימור