המתכון די שיגרתי בכל המטבחים אבל אצלי באתר כל המתכונים שווים.
גם המתכונים הכי פשוטים והכי מוכרים מוצאים מקום נכבד ומכובד באתר שלי.
מצרכים:
תפוחי אדמה ובטטה פרוסים (דק) רצוי במג'ימיקס
שמן זית או חמאה
שום קצוץ דק
שמנת מתוקה – לפרווה שמנת ריץ'.
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט (תמיד בקורטים ולפי הצורך מוסיפים עוד קורט)
במתכון הזה אין כמויות לתבלינים . לפי כמות תפוחי האדמה שמים את התבלינים.
אופן הכנה:
מנגבים בשן שום תבנית עגולה ומורחים במעט שמן
מסדרים פרוסות תפוחי אדמה ובטטה חופפות זו על זו כמו בתמונה בצורת זר עגול
מזרזפים שמן זית ובוזקים תבלינים (בלי השמנת המתוקה)
מכסים בניר כסף ואופים כ-40 דקות או יותר עד שרכים.
מוציאים ומזרזפים עם כף קצת מהשמנת המתוקה מעל לכל (לא הרבה)
להוריד את ניר הכסף ולהחזיר לאפיה ל-10 דקות או יותר לפי הצורך עד להזהבה יפה.
תהנו
נראה מטריף
והתמונה מהממת :lol:
תודה אילניתי
בוקר טוב
נראה מדהים. שאלתי היא האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה במשהו אחר עבור מי שאינו אוכל מאכלי חלב? איזו אופציה טעימה אחרת אפשרית?
מיכל,תוותרי על השמנת ועדיין יצא לך נהדר וטעים
מה רע בשמנת צמחית???
אפשר להחליף בריצ' לבישול יצא מקסים
איזה כיף כל פעם מחדש להנות ממתכוניך.
לגבי המתכון הנל רציתי לברר אם ניסית עם שמנת צמחית לארוחה בשרית.
המשך יום נעים ותודה ענקית………….
אלה,אני משתמשת תמיד בצמחית ויוצא מעולה.
יום נעים וטעים
אני חושבת שכדאי להוסיף את המתכון גם לקטגוריה שהכי מתאימה לו: תוספות (תפוחי אדמה ובטטה).
לדעתי, זה ממש מתבקש.
כי איך נמצא בעתיד את המתכון???
אוהבת את מתכונייך הנפלאים בכל בוקר מחדש!
מיכל בטח,תודה
יום נפלא
פירגה בוקר אור,
הרבה זמן לא רשמתי – אבל אני תמיד משתמשת במתכונים שלך
תמיד שאני אופה תפוחי אדמה בתנור – לוקח להם הרבה זמן להתרכך, האם צריך במתכון הזה לבשל אותם קודם?
ציפי חיפה,ניר הכסף מרכך אותם.
פירגה היקרה,
הכנתי אתה מתכון- שמתי כרובית ותפוחי אדמה- ויצא משגע!!!
פעם ראשונה שתפוחי האדמה באמת יצאו לי רכים כפי שציינת במתכון אחרי 40 דקות.
אהבתי מאוד
שבת שלום
ציפי תודה והמשך טעים
פירגה,
אם משתמשת בשמנת צמחית של ריץ', אפשרי עם זאת המתוקה, המיועדת להקצפה, או עדיף עם זאת המיועדת להקרמה?
מרב בקר טוב
זה לא משנה . הכל מתאים.
פירגה ערב טוב
הכנתי תפוחי אדמה ובטטות בנוסח הזה רק בלי השמנת מתכון פשוט וטעים התבנית חוסלה קצרת מחמאות מתכוונת להכין שוב מחר תודה על כל המתכונים ושתהיה שבת שלום
אהובה,נפלא לכם.
לבריאות ותמשיכי לפנק את כולם
תודה ושבת שלום
האם ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס?
אם טעים לך,אז לכי על זה.
שבת שלום
פירגה יקרה ! מה הכי טוב למתכון הזה תפוחי אדמה לבנים או האדומים ? בתודה !
מרים,מהלבנים בד"כ אני מכינה פירה ומהאדומים כל מה שלתנור.
פירגה כמה שההלל אותך לא יספיק גם עונה מיד וגם כל מה שאני מכינה יוצא מהכלל, אשרייך ותמשיכי להטעים אותנו במתכונייך הנפלאים. יש לי את המנדולינה הידנית ולה יש 2 צדדים אחד דק מאוד והשני פחות, באיזה מהם את מציעה לפרוס. בתודה !
תודה מרים,
כמה שדק יותר טעים בעיני.
בהצלחה