d793d795d791d793d791d79f d797d79ed795d7a51 800x600 - כרוכיות דובדבנים עם אגוזים וסילאן

כרוכיות דובדבנים עם אגוזים וסילאן

d793d795d791d793d791d79f d797d79ed795d7a51 800x600 1 - כרוכיות דובדבנים עם אגוזים וסילאןמוכרחים משהו לשמח את הבטן והנשמה. מה יותר טוב מפרוסת כרוכית מתוקה ואדמדמה?
מכינים בצק שק"ם מהיר מפזרים מתיקות ובעוד שעה אתם יושבים עם קפה ועוגה.

3 כרוכיות דובדבנים עם אגוזים וסילאן

בצק:
3 כפות סוכר
1/2 2 כוסות קמח תופח או רגיל עם שקית אבקת אפיה
מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל או יוגורט מה שיש במקרר.
200 גרם מרגרינה/מחמאה או למהדרין בבריאות חמאה— רכה מאד
ללוש ולהוסיף קמח עד לקבלת בצק חלק ונעים . לחלק ל-3
לרדד כל חלק למלבן
מלית:
תכולת הדובדבנים מסוננים מצנצנת דובדבנים חמוצים
1. משרים את הדובדבנים המסוננים בכף סוכר+כף דבש+כף יין מכל סוג, לחצי שעה ומסננים שוב
2. 4 כפות סילאן + 4 כפות ממרח תמרים –1/4 כפית קינמון – לערבב לממרח
3. כוס עם צימוקים ואגוזים שימו מה שאתם מעדיפים

אופן הכנה:
1.מורחים מהממרח שכבה דקה
2. לאורך המלבן (לא על כולו) מסדרים דובדבנים –כ-4 כפות
3. על כל המלבן מפזרים מעט צימוקים ומעט אגוזים
4. לגלגל לכרוכית ולהניח על ניר אפיה בתבנית 27X33
5. לאפות בחום 175 כ40 דקות או עד שישחימו.
6. אחרי הצינון לפרוס ולאחסן בקופסת עוגיות .לפני ההגשה לפדר אבקת סוכר.
תהנו

20 תגובות על “כרוכיות דובדבנים עם אגוזים וסילאן

  1. ערב טוב פירגה
    הכרוכית נראית מצויין,ובצק השק"ם תמיד מוצלח וטוב,ינוסה ובטח יגרור תגובות התפעלות
    כמו כל מתכונייך

    :Pכמו תמיד את מצליחה וקולעת בכל המתכונים שלך
    תודה רחלי

    • מקווה שתכיני ואשמח לשמוע גם תגובות אחרי טעימה.
      שבת שלום עם המון תודה

    • היי פירגה, הכנתי את עוגת הפרג עם מיץ תפוזים יצא נהדר ישר כוח. לעומת זאת עוגת הקוקוס עם השוקולד והקלמנטינה היה טעים אבל התפורר ולא יצא מהתבנית יש לך מושג מה הסיבה?

      תודה על כל המתכונים שלך שבוע הבא אכין את כרוכית הדובדבנים נראה נפלא……

      שבת שלום ומבורך…….

      ציפי

  2. וואו פירגה כל הזמן את מפתיעה אותי :lol:
    נשמע מעולה
    היום אפיתי ובישלתי ממרבית מתכונייך
    תודה

  3. רעיון נחמד למילוי.
    אני מכינה המון את הכרוכיות האלו, בכל מיני ווריאציות של מילוי אבל דובדבנים מצנצנת, עוד לא עלה בדעתי. ומה את עושה עם סירופ הדובדבנים? אולי אפשר לבשל עם ג'לי בזק?

  4. באפיה? שלא לדבר שכמעט בלתי אפשרי לפרןס אותה כי היא מתפוררת. אני רואה שאצלך הפרוסה- מושלמת איך מגיעים לתוצאה כזו?

    תודה פירגה

    שבת שלום

    • יש מתכונים אחרים בקטגוריה שטרודלים על בסיס שמן.

      בעקרון על 200 גרם מרגרינה שמים 3/4 כוס שמן אבל את הקמח מוסיפים תוך כדי לישה ולא בבת אחת.
      לשים עם הקמח רק עד שמתקבל בצק רך ונעים ונוח לרידוד.

  5. לתבנית 33*27 לאיזה גודל לרדד את הבצק ?
    לא ידעתי אם המלבן רחב מספיק או לא, כמה דק להאבק עם הבצק שיהיה…
    (את האורך קל יותר לנחש לפי אורך התבנית…)

    סבתא שלי הכינה עוגיות דומות מאוד ללא הדובדבנים,
    האם אפשר להשמיט אותם או שאז יהיה "חסר" מילוי. ? (אני מתגעגע לטעם…)

    אגב הדובדבנים שלי היו מוורנה, בולגריה, מאוד מעוכים ונוזליים…

    כמו ששאלו כאן , האם אפשר , או שיש לך בבלוג מתכון דומה עם שמן במקום חמאה ? כמות הכולסטרול אדירה..
    אי אפשר להפסיק לאכול את העוגיות , (ומרגרינה עם שומן צמחי מוקשה בצורה כימית – היא הרבה פחות בריאה…)

    • יש המון סוגים של עוגות כאלה בקטגוריה כרוכיות ושטרודלים. לדעתי יש שם גם בצקים על בסיס שמן. המליות עלייך. מה שתשימי זה מה שיצא.
      להנאתך ובהצלחה.

  6. שבת שלום פירגה
    מתכננת לאורחי כי לפני אירוח נכנסת לאתר שלך ומשם מתכננת הכל וכולם מתעלפים. לכן מתכננת את הרולדה הזו עם שמנת מתוקה פרווה בגלל בתי, אבל לא הבנתי את הממרח למרוח רק בחלק התחתון ואת יתר הדברים לפזר על הכל? smile smile smile smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *