עוגת הפתעות על בסיס מים . אושר ועושר של עוגה.
לעוגה ניחוח פירותי לימוני נפלא שמתמזג בשלל הפתעות עם כל ביס.
מצרכים:
תבנית עגולה משומנת 24 או 2 תבניות אינגליש קייק – למלא רק חצי תבנית מהעיסה.
3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
שקית אינסטנט פודינג וניל עם פיצפוצי שוקולד
כוס מים פושרים
כפית קליפת לימון מגוררת
2 כוסות קמח ת ו פ ח
כוס מלאה ב"הפתעות" כמו: קיצוצי תמרים,אגוזים שבורים גס,שוקולדצ'יפס ,צימוקים.
אופן הכנה:
1. את ההפתעות מערבבים עם כף קמח
2. את החלבונים מקציפים במיקסר עם הסוכר
3. את יתר המצרכים כולל החלמונים מערבבים בקערה
4. משדכים את כל המצרכים ביחד בתנועות קיפול כדי להימנע מלשבור את הקצף.
העיסה יוצאת דביקה וסמיכה.
לאפות בחום 175 כ-35 דקות
לבדוק בשיטת הסכין ואם לא מוכן,לכסות ברפיון בניר כסף ולאפות עד שמוכן
לשמור במקרר אבל לאכול בטמפרטורת החדר.
תהנו
פירגה בוקר טוב :lol: :lol: ,
ראשית הרשי לי לציין לשבח את הפשטות, הקלות והשימוש במצרכים קיימים ולא יקרים שנותנים עוגות מעולות, דבר שקל לכל אחד שאינו מומחה באפייה, חבל על הזמן.
האם לא צריך להקציף את הפודינג לבד לפני הערבוב עם שאר המצרכים? או שצריך להקציפו עם המים ורק אח"כ לשדך עם החלבונים??
תודה על התגובה, יום מקסים
כמו שרשמתי זיוה. לא ר ש ו ם להקציף.
הצלחה. תודה על המחמאות.
אפשר להחליף את המים בנוזל אחר?
לא צריך לשאול, כי נוזל זה נוזל.
כל נוזל בעוגה ניתן להחליף.
בכל עוגה כל נוזל שרשום ניתן להחלפה בנוזל אחר.
בוקר טוב,עוגה כלבבי,האם אפשר גם להקציף את הבצים בשלמותם ?תודה
תנסי.תעדכני.
הכנתי את העוגה מבלי להפריד את הביצים ויצא נפלא!!! וההפתעות שלי היו שוקולד לבן קצוץ וחמוציות. מומלץ ביותר! תודה פירגה על המתכון הפשוט והמוצלח.
תודה על ההמלצה.
שבת שלום
פירגה צהריים טובים,
אני חדשה באתר שלך, נכנסתי במקרה דרך קישור כלשהו ואני מוכרחה להגיד לך שאני לא מפסיקה לגלוש באתר ולהדפיס את המתכונים ה"משגעים" שלך.
בעלי ממש מתלהב ואני מפחדת שלא נשמין כולנו.
המדכונים שנוסו עד כה: מרק עגבניות עם גריסים, עוף ממולא בבורגול,אורז וירקות, עוגת שוקולוד עם קוקוס, פיצה מאשל, פשטידת בצל ומרק אפונה וגזר.
החברים שלי לעבודה גם שותפים למתכונים הנפלאים שלך.
יישר כח גדול!!!!!! :lol:
ברוכה הבאה רחלי
אני מקווה שתמשיכי להכין ולהפתיע את המשפחה.
בעצם, שתינו נמשיך להכין ולמלא את האתר במתכונים וחוויות.
תודה והמשך פעיל ומהנה.
שלום פירגה יקרה,
רציתי לשאול אם כוס ההפתעות מאותו סוג, או שעירבבת כמה סוגי הפתעה.
בתודה מראש
ערבבתי.
אחלה עוגה נראת אוורירית ועסיסית :lol:
תודה אילניתוש
שלום פירגה,
נראית אחלה אופציה לעוגה כיון שהיא ממצרכים זמינים וזולים. אוהבים כאלה…
לא הבנתי מה זה פודינג וניל עם פצפוצים"? יש לי פודינג וניל של אוסם- הכוונה לזה?
יש פודינג וניל עם פצפוצים,את לא חייבת.
האם ניתן להפחית את כמות השמן או שאולי יש תחליף לשמן? (לדוגמא, אני יודעת שיש מתכונים שבהם ניתן להחליף רסק תפוחי עץ במקום שמן…)
תודה!
לא מכירה אחרת
בקר טוב
תודה פירגוש על העוגה :lol:
לינדושה,תודה מתוקה
פירגה עגה נהדרת!
לדעת יאת קצת …נוקשה עם נשים כאן שמציעות הצעות אחרות:הרי ידוע שרסק עץ תפוחים הוא תחליף לסוכרתיים (שמן מי שלא יודע ושאר שומנים הם סכנה גדולה לסוכרתיים, הם מתיישבים בגוף והופכים לחומרים מסוכנים ).
זהו, אני אופה את העוגה בעוד שעה קלה. היא נהדרת. :lol:
לי אין תגובה לגבי תחליף כזה. צר לי. בעיקר לא מתעסקת עם סוכרתיים שכל תחליף וכל מוצר עלול לגרום להם סכנת חיים.
אני לא אקח אחריות כזו. סליחה.
אני לא יכולה בשום אופן לתת תחליף למשהו שלא הכנתי בלי לדעת ולהכיר את התוצאה מראש.
כל מי שמכיר את התחליף מוזמן להכין ולשתף אותנו.
כאמור,לא אוכל להכניס זאת למתכון וזה יישאר בגדר ההמלצה בתגובות בלבד. יישאר לשיקולכם.
תודה.
יום טעים לכולם
בת אדר,זכותך לפנות לאתרי דיאטה.
האתר שלי ל א אתר דיאטה. צר לי. גם כתבתי על כך כבר מספר פעמים
יש המון אתרי דיאטה באינטרנט,פשוט תעברו אליהם.
תודה והמשך טעים אצלי באתר.
פרגה, קודם כל תודה שאת מגיבה לכל אחד ואחד, ואל תחשבי לרגע שאני לא מתפעלת מהמתכונים האחרים, בעיקרון אני טיפוס של מלוח, האחרים בבית אוהבים מאוד מתוק. שבת שלום ובהערכה רבה מאוד!
תודה רבה ושבת שלום
בוקר טוב,
נפלא לראות מתכון מהיר ופשוט לקראת סו"פש. לא הבנתי את רעיון הסכין אם אפשר להסבירו.תודה
עליזה,בעוגות בחושות אני בודקת עם סכין ולא עם קיסם לוודא שהעוגה נאפתה היטב.
ניראה לי שאני יעשה עם תחליף תפוזים
וגם אני ישים הפתעות אגוזים פירות יבשים
פירגלה בוקר נפלא
עוגה נפלאה לשבת לא היה לי פודינג עם פצפוצים שמתי רגיל ופצפוצים בנפרד לבנים וחומים, חמוציות, אגוזים ויצא נפלא הריח משגע
תודה
ריקה בקר טוב
באמת,עונג לי לקבל תגובה אחרי העשייה.
תודה שחזרת לשתף.
בשמחה ובאהבה ותהנו מהעוגה.
ווואו איזו עוגה
מדהימה
אכין ואעדכן
שלום פירגה יקרה
ניסיתי את המתכון שלך לרוגלך עם שמרים ושמת במקום שומן טרנס שמן ויצא מעולה
כל הכבוד לך ולמתכונים הטובים שלך יישר כח שרה
תודה שרה
יש עוגה לסוף השבוע הקריר…אוהבת את האתר שלך
צרור ברכות לדליה,
איך את מצליחה תמיד לפתור לי בצ'יק את ההתלבטויות איזו עוגה אני מכינה היום- את מ ד ה י מ ה!
הולכת לאפות אותה, חיבוק ענק!!!
היי פירגה המקסימה
גם אצלי זו תיהיה עוגת השבת.
תודה על השיתוף הטעים .
סו"פש נ עים חמים וטעים
תודה לכל מי שמתכוון להכין.
אנא,אחרי הטעימות,אשמח לחוות דעתכם.
תודה ויום נפלא ומחובק
פירגה החדשנית בוקר טוב!
לזה אני קוראת עוגת המיליון דולר
קלה עם מרכבים שמדברים בעד עצמם.
אשתף אחרי הכנה.
תודה ושבת שלום
בס"ד
פירגה יקרה שלום,
נקר(א)יתי אתר שלך ושוטטתי בו וגם הכנתי בישולים ומאפים וב"ה נהניינו מאד.
רציתי לשאול, אולי תוכלי כדי להקל את החיפוש של אנשים כמוני, לוהוסיף משהו.
אני מחפשת למשל עוגת תפוחים לארוחה בשרית, כמובן שהיא צריכה להיות פרווה
אני פותחת את הקישור ורואה עוגה שמוצאת חן בעיני, לוחצת ומחכה שהעמוד יפתח וזה לוקח קצת זמן,
ואז קוראת בשקיקה את המרכיבים והופ יש שם מצרכים חלביים… איזו אכזבה…
ושוב פותחת את העוגה הבאה שקורצת לי וחוזר חלילה.
כמובן שיש גם עוגות תפוחים פרווה בכל המבחר שלך, אבל הכניסה לברר אם המתכון פרווה או חלבי מתישה, והמחשב
הרי בא גם כדי לחסוך לנו זמן…
אז חשבתי להציע לך שתי הצעות, אחת קלה יחסית והשניה יותר מורכבת.
א. ליד כל שם של עוגה לכתוב – פרווה/חלבי/בשרי או רק בצנוע (פ) (ח) (ב) וזה יחסוך כניסה לדפים שלא שייכים.
ב. הכי מבורך בשבילנו, אבל עבודה רבה בשבילך – לכתוב תחליפים, למשל במקום גביע שמנת רסק תפוחים.
לא ראיתי בדף ההמרות את הסוג הזה של החלפות ואולי לא עיינתי ביסודיות.
אני מרגישה באתר את שמחת היצירה והנתינה שלך ואת החמימות המשפחתית וזה גם מהנה
תודה רבה לך,
שלומית
השב העבר
מנהל האתר יקרא ויחליט
תודה לך.
אגב, יש קטגוריה עוגות פרווה. לשם אני מכניסה את כל עוגות הפרווה שלי.
תודה, האתר כ"כ עשיר שלא שמתי לב.
צודקת, תמיד תשאלי,ואני אביא קישור.
בהצלחה ובהנאה
אני מכינה הרבה עוגות בחושות זה פשוט הכי מהר וקל. אבל במקום המים למה לא להוסיף מיץ תפוזים.
זה ייתן ארומה יותר טובה. במיוחד שעכשיו לא חסר תפוזים. :lol:
הי פריגה העוגה נראת מענינת וטעימה . שאת כותבת כוס כמה הכוס מכילה? :lol:
כוס רגילה לא מאג לדעתי 240
פירגה היקרה!
ובכן הערב אפיתי את העוגה ויצא פשוט מצוין.
השינויים שעשיתי
במקום כוס שמן –1/2 כוס שמן ו1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא סכר.
במקום מים מיץ.
בעז"ה כשאעשה שנית את העוגה אחליף את כל כמות השמן ברסק.
וזמן האפיה ארך יותר מ-35 ד' כמעט שעה.
תודה רבה
חנה תודה רבה
שבת שלום
בוקר טוב פירגה.
אתמול הכנתי את העוגה וניצמדתי למתכון.
יצאה עוגה טעימה ויפה שלחתי לשכנתי בדו ששיבחה ואמרה שתכין גם.
אני משפחתי ושכנתי מודים לך על המתכונים והרעיונות הניפלאים שת משטפת אותנו.
המשך נעים וטעים ניבה.
ניבה המשך טעים ונפלא ביחד
שבת שלום
שאלה
יש לי שתי בננות מאד בשלות, האם ניתן להכניסן לעוגה או על בסיס הפתעות או שצריך בשביל זה להוריד משהו אחר מהמתכון?
שבת שלום
נאוה 1
נאוה,זה לא עוגת בננות
חפשי באתר עוגת בננות
בהצלחה ובאהבה
הי,
ביקשת תגובה אחרי ההכנה: ובכן העוגה טעימה ויפה כמו ששיערתי. השתמשתי במיץ מנדרינות במקום
מיים, צימוקים אגוזים ושוקולד מריר מגורר. עוגה מעולה! תודה דליה.
מליסנדה,תודה יפתי.
המשך יום טעים
היי פירגה, להלן העידכון שלי:
הכנתי את העוגה לשבת עם בן ה-3 המתוק שלי.
התחליפים:
חצי כוס שמן וחצי כוס רסק תפוחים טבעי – במקום כוס מלאה שמן. לא מטעמי סכרת חס וחלילה, סתם כי כוס שמן נשמע לי המון.
ובמקום כוס סוכר לבן שמתי חצי כוס לבן וחצי כוס סוכר חום.
כמו כן נזכרתי מאוחר מדי שאין לי בבית קמח תופח, אז החלפתי בשתי כוסות קמח רגיל ושתי כפיות אבקת אפיה.
שמתי תמרים קצוצים, פצפוצי שוקולד, אגוזי מלך, צימוקים כהים + בהירים, חמוציות.
יצאה עוגה נימוחה וטעימה!!!
מירב תודה ויופי שמצאת פתרון לעוגה
המשך שבוע נפלא לכם
בוקר טוב,הכנתי בששי את העוגה,הקצפתי את הבצים בשלומתן עם הסוכר כ-8 דקות בערך,במקום מים השתמשתי במיץ תפוזים
העוגה יצאה גבוהה אוורית וטעימה מאד,קטפה המון מחמאות.תודה פירגה
תודה פנינית
שמחתי לקרוא שאהבתם.
כרגיל פירגה העוגה נגמרה במהירות – המתכון כבר עבר לכולם במייל שרשרת
אין כמוך….
יופי קרן,זה מה שאני אוהבת,שכל העולם יהנה.חהחהחהחה
תודה רבה רבה והמשך טעים
הכנתי. במקום מים – שמתי מיץ תפוזים.
טעימה מאוד.
שוב – כמו תמיד…
יופי
תהנו
יצאה עוגה נהדרת מתאימה גם לטו בשבט אני הכנתי עם מיץ תפוזים פשוט טעים כרגיל כמו כל מ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: תכונייך.
מעולה.
תודה על ההמלצה. תכיני על בסיס מים.זה נפלא.
פירגה בוקר טוב!
את "עוגת ההפתעות" שלך.אני מכירה ניסתי אותה מס' פעמים ומאוד אהבו אותה.
נכון שמיץ תפוזים "משפר" את הטעם,אבל עם המים לא פחות טובה……
בכל זאת אני מאוד מוכירה לך תודה על כל המתכונים…… ישר כח
אני ממש אוהבת את השידרוג שלי עם המים. יש לי כבר כמה עוגות כאלה.
לדעתי המרקם יוצא מעלף. את הטעמים אפשר להוסיף עם תיבול ותוספות.
תודה לך.
העוגה נהדרת , קלה וטעימה מאוד.
בכיף,לבריאות.
תודה על העדכון הטעים
העגה טובה וטעימה מאד. הכנתי אותה כבר פעמיים. תמשיכי כך
שתינו נמשיך להכין ולפנק .נהדר ששיתפת.
חיבוק ותודה לשבת טעימה ונהדרת.
פירגה בוקר טוב!
הכנתי את העוגה בשבוע שעבר לשבת ויצאה סוף הדרך :lol:
עוד רגע ממש אני אופה שוב את אותה עוגה נהדרת והפעם להורי היקרים
שאצלם אני מתארחת עם בעלי וילדיי השבת.
תודה לך על עוד מתכון נפלא!!!
שי לי שלום
תודה ושבת שלום לכולכם.
עוגה נהדרת, פשוטה וקלה להכנה, הכנתי לשבת כמו שכתוב על בסיס מים הוספתי פקאן קצוץ ושוקלדציפס לבן יצא מעולה, כל הכבוד על הרעיון, שבת שלום :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
רוניתי יש לי כבר מגוון עוגות על בסיס מים. אולי מחר אקבץ את כולם בקטגוריה אחת. לדעתי המרקם של העוגות יוצא נפלא כשמכינים אותם על בסיס מים.
ולראיה,
הכושית העסיסית. הקוקוס, ועוד…..
תודה רבה.
אני מכינה את העוגה הכושית שלך על בסיס מים וגם מאפינס הפתעות, באמת המרקם שלהם נפלא, רעיון טוב לקבץ הכל לקטגוריה אחת, כל הכבוד על ההשקעה והמתכונים הנפלאים
שלום פירגה אין לי פודינג בבית במה ניתן להמיר?
עדיף לקנות.
בהצלחה וחג שמח.
שלום פירגה!
אני נהנת להכין מטעמים מתוך כל המתכונים שלך. יש לציין שהמתכונים ברורים, בהירים ומובנים.
כל הכבוד לך, מידי פעם אני יושבת ומעתיקה לפני שבת מתכונים ומכינה וב"ה תמיד יוצא נהדר ובני הבית משבחים ונהנים.
:P מידי פעם אני מדפיסה והמטרה שלי היא לאגוד , לניילן ולכרוך ב"ה את כל המתכונים .
הערב הכנתי את עוגת "ההפתעות" על בסיס מים . בהפתעות הכנסתי חיתוכי שזיפים יבשים, ציטרונדות, צימוקים מעט שומשום ומעט שוקולד צ"יפס מריר יצאו שתי עוגות רכות פריחות ומדהימות – תודה רבה
יעל יקרה שלום,
נקרא טעים ומזכיר לי להכין את העוגה שוב.
תודה על הפירגון והמחמאות.
באהבה ומועדים לשמחה.
פירגה … "קול אלא'חתיראם לא'לק" מורידה כובע … מתכונים הן חבל על הזמןןןןןןןןןןןןן התחנתנתי חדש
ותא'מת אני לומת מהמתכונים שלך בעלי אומר מה הסוד כל יום את מכינה משהו חדש וטעים !!! חחח
אסור לגלות לו חח
הדא,אז לא נגלה לו.
תודה על המחמאות,איזה כיף.
תמשיכי לפנק אותו ואני מאחלת לכם חיים ארוכים ושמחים ביחד.
בריאות ואהבה.
תודה יא נשמהההה המשך יום נעים ושבוע טוב
פירגה היקרה
הכנתי את העוגה לכבוד טו בשבט, פשוט אין מילים. העוגה יצאה כל כך טעימה.
תודה רבה לך על המתכונים הנהדרים שלך.
אושרת,תודה רבה וחיבוק ענק מכל הלב.
המשך טעים באתר שלי וביחד.
היי פירגה ,
לאחר שהכנתי את העוגה ,הנפלאה, חזרתי לכאן , בכדי עדכן ,
ראשית ,הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק מאורכת ,
ובעוד 5 מאפינס .(תבניות מאפינס מסיליקון .)
דבר שני, נצמדתי למתכון במדוייק,,
גרידת הלימון הוסיפה המון , בטעם והריח הנהדרים,
ערבבתי תמרים ואגוזים קצוצים עם כף הקמח ,כפי שרשום במתכון, והוספתי לתערובת .
העוגה יצאה בעלת מרקם נהדר וטעם משגע.
בני המשפחה וזוג אורחים ,ש,,ממש הגיעו בזמן, לאחר שהעוגה היתה מוכנה.כולם טעמו ונהנו.
וכמו שאר העוגות, שלך פירגה ,לא להאמין, כמה פשוט להכנה -וכול כך טעים.
אימצתי לי את העוגה הזו כעוגת השבת.
והמלצה מכול הלב ,למי שטרם הכין:
תכינו במדוייק כפי הוראות המתכון,לא לשנות כלום !!!
העוגה הזאת ,היא ממש יוצאת גבוהה ומרשימה ,ובעיקר טעימה וריחנית .
תכינו גם אתם, ההנאה מובטחת, (לא ,אין לי מניות אצל פירגה, תאמינו לי).
עוגה משובחת וכל פרוסה חגיגה.
לסיום,
המון תודה גדולה לך פירגה יקרה.י ישר כוח על המתכונים הנפלאים .
תבורכי.
שבת שלום
דניאל.
הי דניאל,איזה פירוט נפלא לעוגה.
תודה והמשך הנאה.
שבת שלום וחיבוק מקרב ליבי.
הי, פירגה,
התמונה כבר עושה חשק לאפות ולאכול.
האם אפשר להשתמש באינסטינג פודינג וניל, בלי הפצפוצים?
וכמובן להוסיף אגוזים ושוקולד צ'יפס ועוד הפתעות….
תודה מראש
גילי,מה שרוצים,תכיני ותהנו
שבת שלום
שלום פירגה,
אני רוצה להכין עוגת יום הולדת בחושה גדולה לכיתה של הילד, מכירה את העוגה הכושית והיא מעולה, יש לך מתכון לעוגה לבנה בחושה גדולה, עדיף פרווה?
מאיה שלום רב,
את יכולה להכין אחד מהטורטים / לייקח שיש באתר בתבנית גדולה ואז תצא לך עוגה שטוחה ודי גבוהה.
למשל זו ואת לא חייבת להוסיף את השוקולד והתוספות…אפשר בלי.
יש גם את עוגת הקוקוס שמכינים אותה על בסיס מים,את בוודאי מכירה אותה.
בקישור הזה הטורט הטעים של אמא שלי….
http://pirge.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%94/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%AA