אפשר להכין את הבמיה בלי בשר או לשלב אותה בגולש
מצרכים:
קילו במיה טרייה (אפשר להשתמש בבמיה מוקפאת ואז לוותר על כל הליך ההכנה.)
2 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה סוכר/סילאן
5 עגבניות מגוררות גס (את הקליפה זורקים)
5 שיני שום גדולות כתושות
פרוסות דקיקות מלימון טרי
פלפל חריף קצוץ קטן
כף גדושה נענע טרייה קצוצה
בצל קצוץ
כמון
כפית זעתר
פפריקה מתוקה/חריפה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
אם הבמיה טרייה, שוטפים אותה, קוטמים את העוקץ.
מניחים על מגבת ומשאירים בשמש שתתייבש. בערך שעה.
מברישים מחבת במעט שמן ומטגנים בזהירות את הבמיה מכל הצדדים עד שתשחים (בלי לגעת בה שלא תתפרק) מוציאים אותה לקערה.
לאותה מחבת מוסיפים שמן זית ומטגנים עד להזהבה את הבצל,השום והפלפל.כשמזהיב,מוסיפים את יתר המרכיבים כולל התבלינים.
אם רוצים במיה בלי בשר ,מוסיפים לבמיה מעט מים ומבשלים כחצי שעה או עד שהבמיה רכה.
אם רוצים לשלב אותה עם צלי גולש או בשר,
מבשלים בנפרד,צלי בשר או גולש (מתכון מצורף למטה) ולפני סוף הבישול מוסיפים את הבמיה לרוטב לכחצי שעה.
מגישים על אורז לבן
הקישור לגולש:
נשמע מעולה. :lol:
רוצה לנסות בשבת…
כמה במיה קפואה תהיה ״שוות ערך״ לקילו של טריה?
ואיפה הקישור או המתכון לבשר?
שבת שלום
ותודה כרגיל על מתכונים מעוררי תיאבון
פוליאנה חמדתי
אפשר להשתמש בשקית של סנפרוסט=800 גרם
הקישור:
http://pirge.co.il/%D7%91%D7%A9%D7%A8/%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9-%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%92%D7%A8%D7%99-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%94
באהבה ובהצלחה
היי,
הכנתי פעם במיה.
האמת יצא די מגעיל.
הבמיה היתה רירית כזו, הטעם שלה היה די מגעיל והשתלט לחלוטין על כל דבר באיזור.
השאלה אם יש דרך לתקן את זה ולהכין במיה שתהיה טעימה או פשוט לקטלג אותנו ככאלו שלא אוהבים במיה ולהמשיך הלאה?
אשמח לדעת אם יש איזה סוד לבמיה שצריך להכיר לפני שמכינים אותה.
תודה
אני הכנתי ע"פ המתכון ויצא די טוב. לא רירי.
האמת?אני ובעלי אוהבים במיה בכל צורה. לדעתי,או שאוהבים אותה או שלא אוהבים אותה ולא משנה איך מכינים אותה. ;)
אם את אומרת שהטעם השתלט וזה לא לטעמך אז את כנראה לא חסידה של הבמיה :eek: :eek: :eek: :eek:
פירגה שלום,אני רוצה להכין את הבימה עם עגבניות מרוסקות מקופסא,נראה לך שיתאים?
לא יתאים,לפחות לא לתבשיל שלי.
את יכולה לפתוח קופסה ולאכול בלי קשר למתכון :lol:
פירגה כנראה שלא הסברתי נכון,רק העגבניות מקופסא בלי הבמיה
חיה,את יכולה ורצוי עגבניות מרוסקות .
בישלתי המתכון שלך ללא בשר ויצא מעולה.כדי לבטל הריר של הבמיה צריך ,ליפני בישול (זה כולל של סנפרוסת)לכסות במים בתוספת כף או שתיים חומץ במשך חצי שעה. :lol:
רודיקה,תודה חמודה
המשך טעים וגמר חתימה טובה לכולכם
בוקר טוב פירגה יקרה.כעת הכנתי את התבשיל של הבמיה עם בשר כמו תמיד פשוט ללקק אצבעות.תודה רבה…… אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך תמיד מוצלים תבורכנה ידייך :P שבת מבורכת לך ולמישפחתך
לאה יקרה,כל כך שמחתי לקרוא את התגובה שלך.
אני מאחלת לך שתמשיכי להכין מטעמים ושלכולם יהיה טעים.
לבריאות. שבת שלום