השם בוואריה בגלל המרקם הבווארי העדין והנפלא שמשאיר אחריו מצמוצי הנאה.
הבוואריה בלי ביצים ועם גבינה.
מצרכים:
תבנית עגולה 24 (אפשר להכין אישי)
1 כוס חלב קר
1שקית ג'לטין- ס"ה 14 גרם
1 קופסא גבינה לבנה 5% –ס"ה 250 גרם
1 מיכל שמנת חמוצה 9%
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
אופן הכנה:
לשים בסיר את החלב והג'לטין
לבחוש היטב עד לסף רתיחה.
לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין.
לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה.
ל ק ר ר .
להוסיף לקערת החלב:
1 חבילה גבינה לבנה
1 מיכל שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
לערבב עם כף או מקצפת יד .
להקציף ב מ י ק ס ר את השמנת המתוקה ולהוסיף בבחישה.
למזג את כל החומרים לבלילה ח ל ק ה.
לצקת לתבנית או תבניות אישיות.
להכניס לשעה למקרר. או עד שיתייצב לגמרי.
לפזר המון אגוזים כתושים גס ולצפות בקרם גנאש שוקולד. לשמור במקרר (לא בפריזר)
תהנו.
"טיפ"
לאירוע גדול ניתן להכפיל כמויות
ניתן לצפות בכל ציפוי אחר שנראה לכם מתאים: תותים, פירות יער,קצפת ,שוקולד מגורר וכו'…
זה בדיוק המתכון שלך של בוואריה קרם גבינה ושמנת רק לתבנית קטנה יותר לא???שאגב היא מדהימה ברמות מטורפות!! מ
כן,נאלצתי להוריד אותו מהאתר בגלל וירוס קטלני שתקף אותו.
לצערי אני נאלצת לשנות את השם ואת המתכון שהוירוס לא יחזור. בתקווה….
הכמויות פה הם על 1 . אם את רוצה תבנית גדולה תכפילי.
לילה טוב ואיתך הסליחה.
היי פירגה,
הוירוס התוקף הזה, שה ג י ע,
כנראה שהריח מרחוק את העוגה.
הטפול בו ,זה נשמע בדיוק כמו טיפול בתינוק שנולד חולה,(לא עלינו),
אז מוסיפים לו שם נוסף, ושינוי השם משנה מזלו.
בכול מקרה נחזיק לך אצבעות ,שלא תדעי עוד וירוסים שכאלה במחשב.
דניאל הי,הוירוס תוקף הכל,מה שהוא רואה בדרך.
אולי אני אשים את השום על המחשב.חהחהחהחהחה
תודה
פירגה יקרה,
במתכון לבוואריה קרם גבינה ושמנת ששיש באתר כתוב ש 28 גרם ג'לטין זה 2 שקיות ובמתכון הנוכחי כתוב ש1 שקית ג'לטין הם 28 גרם.
האם במתכן הנוכחי זו טעות?
ויישר כח על כל המתכונים הנפלאים שלך!!!
כן,צ"ל 14 והתודה הגדולה נתונה לך.
עקב וירוס שתקף את המתכון נאלצתי להוריד אותו ולשנות אותו לגמרי שהוירוס לא יכיר אותו ;) :lol:
אתכם הסליחה ולילה טוב
שמחתי פעם לעזור לך…
מקווה שאתם מצליחים להתגבר על הוירוסים הרשעים
הדס,משתדלים להתגבר.אין מה לעשות רק להוריד את המתכונים ה"נגועים" ולהחזירם שוב.
עכשיו יש וירוס על מתכון בשר בבמיה. גם אותו הורדתי ואשיב אותו בקרוב.
מה שקורה מתיישבים אלפי תגובות על אותו מתכון וצריך אחד אחד למחוק,אז עדיף למחוק את כל המתכון.
צר לי אבל העיקר שיש פיתרון לכל בעיה.
יש לי שאלה:
האם להוסיף את כל החומרים המעורבבים לשמנת המתוקה לאחר שהיא כבר מוקצפת?
כן הדס.
תהני ולילה טוב
חג שמח יקירה…
תודה על המתכון ועל הטעימה אהבתי ואוהבת :lol:
לינדושה.תודה ויום מקסים לך ממוש
פירגה בוקר טוב,
בעוגה זו אין בסיס כגון ביסקוויטים?
תודה,
יום נפלא,
בעוגה זו אפשר לשדרג כל מה שרוצים וגם בסיסים ;) :lol:
פירגה בוקר טוב
האם ניתן להכין את העוגה בתבנית סיליקון ולהפוך אותה אחר כך למגש או עדיף להשאירה בתבנית
תודה אביבה
אביבה מנסיון אישי את הכלים האישיים מהסיליקון הופכים בלי בעיה.
לא ניסיתי להכין בתבנית סיליקון גדולה. מהתמונות ששלחו לי אז כן אפשר.
יום טוב
וואו איזה יופי :lol:
תודה דליושה
נראה טעים!!!
האם לדעתך אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר?
ברור יעל,הכי מתאים להכין עם כמו סוכר.
תהנו,בכיף
תודה! אין כמוך!!!
דליה יקרה
לא , אין לי שום הערות על המתכונים המשגעים שלך. רק סתם שאלה:
מה נשמע אצלכם? איך אמא? כבר המון זמן לא שמעתי דבר מכם.
נשיקות וד"ש ואם את רוצה תישארי בקשר.
כל טוב
שרהלה
שרהל'ה,את כרגיל קצת מצ'וג :| ;) עת
כמה צחקתי ונזכרתי בימים של תום הילדות.חהחהחהחהחה
אני מטפלת בן בדרור והן באמא.כרגע היא אצלי בטיפול 10,000 של אסטמה שפעת בלבולים ועוד…..
דרור מאז הניתוח מפונק ודורש המון תשומי.
חוץ מזה דרור ואחיו יהיו בעוד כ-חודשיים בנופש בקיבוץ שלך ובוודאי תיפגשו שם. לפחות זה בתכנית.
הם יוצאים בנופשון אגד.
אז בינתיים חיבוקי וביייייייייייייייייייי
הי פירגה זה מה שאני הולכת להכין למחר ליום הולדתו של בעלי… תודה שירלי.
מזל טוב
האם הכמות מתאימה לתבנית מסולסלת של טאפוור?
לחילופין, איזו תבנית היתה בשימוש בתמונה?
נראה נפלא.
לגבי הטעם, אדווח ביום שישי כשאכין אותה.
נגה,מתאים לתבנית 24
אשמח לשמוע חוות דעתכם
אפיתי עוגת שמרים-קוגלהוף-
יצאה יפיפיה ……י ב ש ה ,ללא מעוף
טעמנו,אכלנו,גם החתולים קיבלו
כלומר..נזרקה ,כולם לא נהנו.
אולי………אפשר ממך לקבל מתכון
שיהיה כוכב עליון.
בבקשה.ותודה
אסתי,פשוט כנסי לקטגוריה:עוגות שמרים שלי ותבחרי את מה שנראה לך.הכל מוצלח וטעים מאד.
תתחילי אולי עם זו:
http://pirge.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%9D/%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%95%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94
היי פירגה,
הבווארייה נראית נפלא, אני רוצה להכין ולא ברור לי מהי כמות השמנת המתוקה – והשמנת החמוצה [אצלנו יש מיכלים גדולים בינוניים וקטנים]
אם תוכלי לציין בגרמים כמו שציינת בגבינה הלבנה.
תודה על תשובתך,
העוגות שלך נפלאות תמיד.
שרית,תודה רבה. תכיני ותהני
המיכלים במתכונים שלי לא משתנים אף פעם אם לא צויין אחרת והם תמיד זהים.
200 שמנת
250 גבינה
אני מקווה לשמוע מחמאות כי הכל טעים.
מחכה לחוות דעתך ועדכונך
פירגה היי,
תודה על תשובתך והבנתי שהגבינה הלבנה כמו שכתבת היא 250 גרם
שמנת מתוקה 200 גרם
שמנת חמוצה 200 גרם,
האם נכון הבנתי??
פה בטורונטו יש חבילות של 454 גרם שמנת חמוצה – וגם 100 גרם.,
ושמנת מתוקה – כמה גדלים שונים –
לכן חשוב לכתוב את הכמויות,
תודה על תשובתך וכשאעשה בקרוב אדווח לך ,
תמיד העוגות שלך מצליחות וטעימות.
הי שרית,במתכונים שלי ל א משתנה אף פעם . אם משתנה אני כותבת את הכמויות .
שמנת חמוצה = 200 כמו כן,אשל יוגורט או ביו יוגורט .
שמנת מתוקה = 250
גבינה לבנה = 250
בהצלחה ושימשיך להיות טעים.
פירגה בוקר טוב. לא הבנתי כמה ג'לטין צריך להוסיף?
מה שרשום במתכון במצרכים
הי פירגה,
האם הפסים שעל העוגה בתמונה הם רוטב מייפל? השילוב של הצבעים מהמם
תודה
תודה טלי,
אבל לא ענית לי….האם רוטב מייפל? מתכננת לעשותה ביום שישי
לפי התמונה נראה שזה מייפל,את יכולה לשים חופשי מייפל או סירופ אחר. הכל מתאים לעוגה.
תודה רבה!!
פירגה הנהדרת
לנו יוצרת
קרמים,ושמנת
או איז עוגה נהדרת,
מה יפית עוגת שכבות
או פשטידה מארץ האגדות,,,,
בקיצור
פירגלה הנהדרת תודה תודה
;) ;) :|
תהיי ברוכה
ממשפחתך הוירטואלית כאן בווב
רחלי
רחלי,תודה גם לך על הכל.
מקסימה כרגיל
תודה רבה אל המתכונים הנהדרים :l אחת יותר טוב מהשני!!!!
לבריאות ובאהבה גדולה ריטה.
תכיני כל פעם משהו .תהני ולא לשכוח לשתף אותי.
פירגה שלום,
את כותבת להוסיף את השמנת המתוקה בבחישה. האם הכוונה לבחוש פנימה בצורה רגילה או בקפול כמו שעושים עם קצף או קצפת כדי לא ל"שבור"?
תודה
ריקי
בקיפול עדיף.
תודה, אני בד"כ ממיסה ג'לטין במים במיקרו וזה עובד מצויין. האם זה אפשרי גם בחלב, או שבמקרה זה צריך בבשול כמו שתארת?
לא ניסיתי חלב במיקרו
פירגה יקרה,
פעם ראשונה שאני משתמשת בג'לטין ורציתי להבין מה הכוונה "לסנן את החלב עם הג'לטין", אם הכוונה שהג'לטין לא נמס לגמרי וצריך שלא יהיו בו גושים?
אני מתכננת לעשות למעלה ציפוי של גנאש שוקולד לבן, מצפה בקוצר רוח להכין ולטעום…
שרונה חמדתי
בשיטת המסת הג'לטין שלי אני תמיד מסננת (ליתר ביטחון) גם אם אין גושים.
מקווה שיצליח לך וחג שמח ומתוק לכולכם
עשיתי, והבנתי תוך כדי את הרעיון של לסנן את החלב.
יצא גם ממש יפה וגם ממש טעים וגם היה ממש קל להכנה :lol:
פירגה את פשוט נהדרת!
שרונה,באהבה גדולה
תהנו וחג שמח לכולכם
היי פירגוש ,
כמה תחליף סוכר לשים ?
כוס של כמו סוכר ?
והכמות הקטנה מספיקה לתבנית 24 ?
תודה יקירתי על תשובותייך ❤
חג שמייח ומועדים לשמחה !
שרית בקר אור
הכמות הקטנה תספיק לתבנית 24
כמו סוכר זה למעשה בדיוק בכמות כמו סוכר רגיל,כדאי לשים רק 3/4 מהכמות כי יש טעם לוואי חזק ומתיקות יתרה.
על כוס סוכר רגיל אני שמה 3/4 כוס כמו סוכר
חג שמח ומועדים לשמחה :lol: