dscf7403 - חצילים בחומץ ושום

חצילים בחומץ ושום

dscf7403 300x225 1 - חצילים בחומץ ושום

מתכון ישן וטעים בכל אירוע/ ארוחה וחבל שנשכח אותו.
להזכיר כמה שהוא טעים. נרשם בתגובות שהמתכון ה מ ק ו ר י לקוח מהספר של רות סירקיס.

מצרכים:
חציל או שניים מאורכים (לקלף או לא לקלף משאירה לשיקולכם ואפשר לקלף שתי וערב כלומר,שחלק מהקליפה משאירים.
ראש שום
גמבה אדומה
פטרוזיליה
חומץ
מים
סוכר
מלח
אפשר להוסיף כמה גרגרי פפריקה מתוקה לצבע .

אופן הכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות של ס"מ ומטגנים.   אפשר גם לאפות על ניר אפייה משומן.
(אני נוהגת להכניס אותם על צלחת למיקרו כדי לייבש אותם לפני הטיגון וכך הם לא יספגו הרבה שמן)
בכל מקרה רצוי לספוג אותם מהשמן במגבות נייר.)
השום קצוץ
גמבה לקוביות
1/2 לימון מפולט
פטרוזיליה טרייה קצוצה

תחמיץ בסיר קטן:
1/2 כוס חומץ רגיל
1/4 כוס מים
מי שאוהב מתקתק שיוסיף קצת סוכר או סוכרזית
ומלח לפי הטעם
מרתיחים פעם אחת ומקררים
טועמים ומשפרים טעם כל אחד וחמיצותו
את החצילים מסדרים בכלי נאה ובשכבות כשביניהם השום והגמבה
מעל לשכבה העליונה לפזר פטרוזיליה ולימון מפולט
לצקת את הרוטב אחרי טעימה ושיפור.
הרוטב צריך להגיע עד לשכבה העליונה.
לשמור במקרר.
"טיפ"
ניתן להוסיף לשכבה העליונה ממש לפני ההגשה קוביות קטנות של מלפפון חמוץ ועירית קצוצה.
תהנו.

28 תגובות על “חצילים בחומץ ושום

  1. פירגה יקרה תודה על המתכון הישן והטובשאלה לגבי הגמבה לי זכור שהגמבה שמוסיפים היא גמבה בתחמיץ האם זה משנה?אגב משתמשת בטיפ שלך על יבוש החצילים במיקרו טיפ מעולה אשת חייל
    :lol:

    • לאה הי,
      בד"כ שמים כבושה.אבל כל העסק חמוץ ונראה לי שהגמבה צריכה להיות מתקתקה וטבעית.
      לשיקולכם.
      שבת שלום.

  2. ערב טוב פירגה,
    יש לי שאלה שלא קשורה למתכון זה.כאשר יש מתכון של בצק עם מרגרינה ולא מתאים להחליף אותה בחמאה,על איזו מרגרינה על ממליצה שתהיה כמה שפחות מזיקה לבריאות?מצפה לתשובתך ומאחלת לך שבוע טוב smile smile smile

    • רותי,כשאני משתמשת במרגרינה אז לא חשוב איזה.עדיף חמאה.
      שבוע נפלא ומתוק לך

  3. שבוע טוב ומבורך לך פירגה.
    היחזרת אותי אחורה מעל ל30 שנה.
    פעם ראשונה טעמתי את המרשם הנ"ל אצל חברתי בצפון.
    מאז אימצתי אותו בגדול ( במיוחד שהורי ז"ל היו אוהבים אותו)
    שנים הוא נישכח מימני. תודה שהעלת אותו .תבורכי.

  4. :P אכן מתכון נוסטלגי :P :P טעים :P תוספת נהדרת לשולחן המיטבלים והסלטים :P תבורכי :P :P

  5. הכצתי יצא טעיםםםםםםםםםםם יום למחרת משתבח יותראנ י הוםפתי לתערובת הגמבה ושום מלפפון חמוץ הוסיף המון התחסל ביום אחד 3 חציליפ תודה פירגה : :lol: :

    • לאה יקרה,לבריאות
      צודקת שיום אחרי משתבח,כי "תופס" את כל הטעמים.
      באהבה והמשך טעים ביחד smile

  6. :x המתכונים שלך מצליחים וטעימים יישר כח
    הדסה מאבן יהודה :

  7. עשיתי גירסה נוספת על הגירסה הזו:

    להוסיף גמבה קלויה מעט על האש חתוכה לקוביות
    גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
    צ'ילי מתוק
    דבש
    חומץ
    שום כתוש
    עלי דפנה
    שקדים מולבנים קלויים מעט. מעדן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *