קנלוני בטעם אחר ואהוב על מכורי החצילים באשר הם.
ו….עדיף להכין יום קודם לאירוח.
מצרכים:
20 יחידות קנלוני ללא בישול מוקדם
תבנית פיירקס גדולה שתכיל את הקנלוני בשכבה א ח ת.
מלית:
לקלות 2 חצילים ולקצוץ את התוכן.
2 שיני שום כתוש
1/4 כוס אגוזים קצוצים (איזה שרוצים)
250 גרם גבינה צהובה מגוררת ( שימו את סוג הגבינה שאתם אוהבים או לשלב כמה סוגים )
מיכל קוטג'
100 גרם גבינה מפוררת בשם בולגריה (מסוג פטה) קונים במעדניות שבסופר.
מלח ופלפל שחור
4 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה או לוותר ולתבל במעט אורגנו
4 כפות שמן
1/4 כוס פירורי לחם
מערבבים הכל בקערה. ממלאים את הקנלוני.
רוטב:
2 מיכלי שמנת מתוקה 10%
רוטב לפסטה מוכן – כמות הרוטב צריכה להגיע ל-2 כוסות.
אפשר לקנות רוטב מוכן /מתובל בבקבוק/קופסאות וכו'….
100 גרם גבינה מוצרלה מגוררת
מבשלים את השמנת והרוטב עד שיתחמם היטב.סוגרים להבה ומוסיפים את הגבינה.מערבבים.
הכנה:
משמנים את התבנית ויוצקים כ- 4 כפות מהרוטב שיכסה את התחתית.
מסדרים שורות שורות בתבנית.
יוצקים בכף ומצפים את כל הקנלוני (אם הקנלוני לא יהיה מצופה כולו לגמרי,הוא יצא יבש.)
עוטפים את התבנית בניר כסף.
מחממים תנור מראש לחום 180 מעלות
אופים 30 דקות.בודקים שהקנלוני רך.
אם כן,מסירים ניר וממשיכים להשחים עוד 10 דקות
מגישים מיד.
תהנו.
פירגוש…
אממממממממממ מקסימונת, זה נקרא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם, כמו כל הדברים המדהימים היוצאים תחת ידייך…
תודה לך
ליאתי
תודה ממוש חיבוק ענק ואוהב.
מהממת איזה מתכונים
חג שמח וקריר (אוף שהשרב כבר יעוף מכאן כבר,,,,)
רחלי.
;) ;)
רחלי,חהחהחהחהחה,שיעוף מהר, גם לי לא מתאים ;) :lol:
נפלא! איזה כיף שחג השבועות מתקרב… :lol:
באמת חג נפלא וטעים.
תודה דליוש
המתכון נשמע מלהיב אלא שלא הבנתי מה אומרת השורה השניה במרכיבי הרוטב:
"רוטב לפסטה מוכן או כמות של 2 כוסות"
תודה
צריך כמות של 2 כוסות רוטב.
אפשר לקנות מהרטבים המוכנים בבקבוק או בקופסאות וכו'…..
בהצלחה
היי פירגה כמה שזה טעיםםםםםם!!!!! התבנית חוסלה ביום אחד!!! וכל המשפחה אומרת לך תודה!!!
טעם עשיר ופשוט מעולה!!! תודה לך, ליאורה וכל משפחת כהן.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ליאורה חמדתי
תודה על התגובה הנפלאה,השיתוף וההמלצה.
יום נהדר ומחובק לך
נשמע מה זה טעים. טעים אבל לא בשבילנו! אנחנו מתקרבים לחג השבועות ונראה לי שהפעם לא יהיה לי מה להכין.הכולסטרול בשמים הכל אסור.אוי הצילו זה בכ"ז חג חלבי,מה אפשר להכין טעים ולהשאר בחיים??????????
דווקא אפשר להמיר את כל המתכונים או רובם בגבינות רזות ותחליפי דיאט.
היום אין בעיה.
אז להכין ולהנות
שלום פירגה,
יש לי כיריים חשמליות ולא ניתן לקלות עליהן חצילים וכד'.
האם כדאי להמיר בחצילים קלויים קנויים, ללא שום תוספות ? אם כן, מה הכמות שצריך להשתמש בה ?
יבורכו הרעיונות הנפלאים שלך :lol: :lol: :lol:
חג שבועות שמח לך ולכל משפחתך המורחבת
מירי חמדתי ערב טוב
את יכולה לשים חציל קלוי קנוי, אין בעיה.
שימי כמות של 3/4 כוס וככה תוכלי לטעום ,לשפר ולהוסיף לטעמך.
חג שבועות שמח וטעים לכולכם.
חיבוק תודה .
ערב טוב האם אפשר לקלות בתנור או חייבים על הגז. אני אנסה להכין את המתכן ללא גבינות כך שיהיה טבעוני
בקר טוב מירי
קלי את החציל איך שאת רגילה ובהצלחה בלי גבינות. ;) :lol:
היי, כשאת כותבת שמנת מתוקה הכוונה לשמנת לבישול או שמנת להקצפה?
קרן,כשלא צריך להקציף ובעיקר למאכלים ,אפשר להשתמש בשמנת מתוקה לבישול או להקצפה החל מ5%
לשיקולך
וואו, זה נשמע נהדר!
אני הולכת לנסות בשבת הקרובה
:lol:
נחמה,אחכה לעדכון אחרי טעימות
תודה וחג שמח לכולכם
פירגה היקרה,
רציתי בבקשה לשאול איך את קולה את החצילים במנה הזאת? בתנור על הגז ? האם את מחוררת אותם לפני?
אני יודעת שבכל שיטת קליה החציל יוצא קצת שונה (יותר נוזלים פחות נוזלים) לכן העדפתי לשאול.
מקווה שתספיקי לענות לי היום.
שרית,תבחרי בשיטה שקלה לך.לא חשוב איזו.
http://pirge.co.il/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%92%D7%94/%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A9
אוקיי תודה בסוף שרפתי על הגז.
פירגה המון תודה על המתכון ששלחת. יוצא מעדן אמיתי הבת ובעלה לקחו מה שנשאר אחרי הארוחה(אנחנו הסתפקנו במה שאכלנו ליד השולחן
תמר בקר טוב,
תודה רבה לך לבת ולבעל. שמחתי מאד שכולם אהבו. ועוד לקחו שאריות.איזה כיף.
יום נפלא והמשך טעים ביחד