מתכון ישן וטעים בכל אירוע/ ארוחה וחבל שנשכח אותו.
להזכיר כמה שהוא טעים. נרשם בתגובות שהמתכון ה מ ק ו ר י לקוח מהספר של רות סירקיס.
מצרכים:
חציל או שניים מאורכים (לקלף או לא לקלף משאירה לשיקולכם ואפשר לקלף שתי וערב כלומר,שחלק מהקליפה משאירים.
ראש שום
גמבה אדומה
פטרוזיליה
חומץ
מים
סוכר
מלח
אפשר להוסיף כמה גרגרי פפריקה מתוקה לצבע .
אופן הכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות של ס"מ ומטגנים. אפשר גם לאפות על ניר אפייה משומן.
(אני נוהגת להכניס אותם על צלחת למיקרו כדי לייבש אותם לפני הטיגון וכך הם לא יספגו הרבה שמן)
בכל מקרה רצוי לספוג אותם מהשמן במגבות נייר.)
השום קצוץ
גמבה לקוביות
1/2 לימון מפולט
פטרוזיליה טרייה קצוצה
תחמיץ בסיר קטן:
1/2 כוס חומץ רגיל
1/4 כוס מים
מי שאוהב מתקתק שיוסיף קצת סוכר או סוכרזית
ומלח לפי הטעם
מרתיחים פעם אחת ומקררים
טועמים ומשפרים טעם כל אחד וחמיצותו
את החצילים מסדרים בכלי נאה ובשכבות כשביניהם השום והגמבה
מעל לשכבה העליונה לפזר פטרוזיליה ולימון מפולט
לצקת את הרוטב אחרי טעימה ושיפור.
הרוטב צריך להגיע עד לשכבה העליונה.
לשמור במקרר.
"טיפ"
ניתן להוסיף לשכבה העליונה ממש לפני ההגשה קוביות קטנות של מלפפון חמוץ ועירית קצוצה.
תהנו.
פירגה יקרה תודה על המתכון הישן והטובשאלה לגבי הגמבה לי זכור שהגמבה שמוסיפים היא גמבה בתחמיץ האם זה משנה?אגב משתמשת בטיפ שלך על יבוש החצילים במיקרו טיפ מעולה אשת חייל
:lol:
לאה הי,
בד"כ שמים כבושה.אבל כל העסק חמוץ ונראה לי שהגמבה צריכה להיות מתקתקה וטבעית.
לשיקולכם.
שבת שלום.
זה טעים מאוד
אני גם מכינה
שבת נפלאה.
תודה דליושה
הבלתי נשכחת
תודה רבה וטוב שיש למתכון בית.
שבת שלום פירגה
במקום לטגן, אפשר להשחים בתנור?
רוחמה בקר טוב
ברור שאפשר אבל בהרבה פחות טעים.
שלום פירגה.
לכמה זמן את מכניסה חצילים למיקרו?
כמה שניות,תבדקי ואם לא מספיק תכניסי שוב.
ערב טוב פירגה,
יש לי שאלה שלא קשורה למתכון זה.כאשר יש מתכון של בצק עם מרגרינה ולא מתאים להחליף אותה בחמאה,על איזו מרגרינה על ממליצה שתהיה כמה שפחות מזיקה לבריאות?מצפה לתשובתך ומאחלת לך שבוע טוב
רותי,כשאני משתמשת במרגרינה אז לא חשוב איזה.עדיף חמאה.
שבוע נפלא ומתוק לך
שבוע טוב ומבורך לך פירגה.
היחזרת אותי אחורה מעל ל30 שנה.
פעם ראשונה טעמתי את המרשם הנ"ל אצל חברתי בצפון.
מאז אימצתי אותו בגדול ( במיוחד שהורי ז"ל היו אוהבים אותו)
שנים הוא נישכח מימני. תודה שהעלת אותו .תבורכי.
אתי בקר אור
מתכון נוסטלגי וטעים כל כך. שווה להזכר ולהכין.
תודה
:P אכן מתכון נוסטלגי :P :P טעים :P תוספת נהדרת לשולחן המיטבלים והסלטים :P תבורכי :P :P
תודה ציפי.
המשך יום נפלא לך
אני מוסיפה לתחמיץ גם רסק עגבניות . הסלט טעים יותר אחרי יום.
צביה,ראיתי שיש מתכונים שמוסיפים רסק.אנסה גם בפעם הבאה.
תודה.
הכצתי יצא טעיםםםםםםםםםםם יום למחרת משתבח יותראנ י הוםפתי לתערובת הגמבה ושום מלפפון חמוץ הוסיף המון התחסל ביום אחד 3 חציליפ תודה פירגה : :lol: :
לאה יקרה,לבריאות
צודקת שיום אחרי משתבח,כי "תופס" את כל הטעמים.
באהבה והמשך טעים ביחד
:x המתכונים שלך מצליחים וטעימים יישר כח
הדסה מאבן יהודה :
הדסה מאבן יהודה,תודה רבה וערב נפלא לך.
פירגה יקרה,
הכנתי ויצא מתכון מ ע ול ה !!!
בזכותך יקירה, התאהבתי בחצילים.
דניאל,זה מעדן,איך אפשר לא להתאהב ;)
את ממש נהדרת. מכל הלב.
באהבה דפנה.
תכיני,שכולם יהנו
עשיתי גירסה נוספת על הגירסה הזו:
להוסיף גמבה קלויה מעט על האש חתוכה לקוביות
גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
צ'ילי מתוק
דבש
חומץ
שום כתוש
עלי דפנה
שקדים מולבנים קלויים מעט. מעדן.
רוניתי,נקרא פצצה של טעמים.
תהנו ושיהיה המשך שבוע נפלא לכולכם