אורז כזה מכינים חצי שעה לפני הארוחה ואז ההנאה מכופלת ושווה.
"טיפ" שווה: להכין את כל המצרכים מסודרים על השולחן/שיש .
מצרכים:
4 כפות שמן
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
גזר מגורר
עגבנייה קצוצה בלי הקליפה
שן שום קצוץ – או יותר ע"פ טעמכם ואפשר גם לוותר.
2 כוסות אורז יבש (לא רטוב)
כמעט 4 כוסות מים רותחים
כף גדושה רסק עגבניות באחוז גבוה
כף פפריקה מתוקה
כף שטוחה אבקת מרק עוף או לחילופין קצת מלח (לא הרבה)
פלפל שחור
אופן הכנה:
לטגן ולהזהיב את הבצל בשמן, ולהוסיף את הגזר והשום.לטגן חצי דקה ולהוסיף את העגבנייה ושוב לטגן חצי דקה.
עכשיו להוסיף את האורז.
לטגן תוך ערבוב כ-2 דקות . להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב.
בסוף להוסיף את המים הרותחים ולהנמיך ללהבה הכי קטנה.כדאי לטעום ולשבח.
לבשל בסיר מ כ ו ס ה בדיוק 20 דקות ולסגור להבה.
להשאיר בסיר מכוסה (לא לפתוח) עד לארוחה.
פירגה
אין מילים!! מה את עושה לי?
פשוט ומהיר ובטח טעים!
רותי הי,
באהבה,תכיני ותהנו
היי פירגה
עכשיו הכנתי לצהריים פשוט נפלא תודה
אני מחפשת לארוח תבשיל של בבשר בבירה ידוע לך משהוא?
תודה
ריקה,כל תבשיל קדירה ארוך את יכולה להכין עם בירה
פשוט תמירי איפה שכתוב יין בבקבוק בירה (קלסברג) בירה לבנה.
http://pirge.co.il/category/%D7%AA%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%99-%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%94
תמיד טעים,אצלך פירגה אף לא מתכון דל כול
מתכונייך עמוסים בטעמים,נהדרים
תודה פירגה
ינוסה
תודה פירגה
רחלי
;) ;)
רחלי ערב טוב
תודה על הפירגון , המחמאות,ושימשיך להיות לנו כיף ביחד
מעולה :lol:
תודה :lol:
בוקר טוב פירגה!
לא לשטוף את האורז לפני? אם הוא יישטף זה יפגע במשהו?
ענת,אם את שוטפת,פשוט תייבשי לפני ההכנה.
פירגה היקרה
מאוד מאוד אוהבת את מתכונייך
יודעת שתמיד ניתן לסמוך על המתכון שיהא מוצלח.
אפשר להוסיף פרוסות של קישוא וזה מאוד טעים
המשך יום טוב
רוחמה,בהצלחה ותהנו
תודה על כל המתכונים הנפלאים,ניסיתי רבים מהם בהצלחה.
רציתי לשאול האם כוס וחצי מים מים מספיק לשני כוסות אורז כמו במתכון ן זה?
האם לא יוצא יבש מדי?
2 כוסות אורז=4 כוסות מים
בהצלחה
אמא שלי ז"ל לימדה אותי להכין אורז לבן.
אורז לבן
כוס אורז נקי, 2 כוסות מים, כף שמן, מעט מאד מלח.
אמא שלי היתה לומדת מכל אחד. כשהיו הרצאות של השף ניקולאי בטלפון בבוקר, היא למדה להוסיף כף מיץ לימון לאורז, שיהיה לבן.
להרתיח, לבשל על אש קטמה, מכוסה בסיר אטום (אפשר לאטום עם מגבת), במשך 20 דקות.
לפתוח מכסה, להניח על האורז מגבת בד נקיה.
המגבת סופגת את האדים שיוצאים מהאורז, והםלא חוזרים לאורז.
מתקבל אורז אחד אחד.
מעט מאד אורז כי אם נשאר אורז אפשר להכין ממנו אורז מתוק עם סוכר וקינמון, ולפזר למעלה צימוקים.
אורז עם שקדים וצימוקים לארוחות חגיגיות
אפשר להוסיף לאורז שקדים וצימוקים לפני הבישול, והוא מקבל את הטעמים שלהם.
אפשר להוסיף אחרי הבישול, אם רוצים. לזטוף צימוקים, לטגן קצת את השקידם.
ליה יקרה
הכנתי את הכרובית בתבנית שפירסמת לאחרונה ומתכוונת להכין את האורז. הכל אצלך טעים וכיף שאפשר למצוא מתכונים שמתאימים לטבעונים
תודה לולי,
הייתי מכינה קטגוריה כזו,אבל אני לא בטוחה במה מותר ואסור לטבעונים.
אני שמחה שאת מוצאת משהו לטעמך.
בריאות ואהבה,מפירגה
הי פירגה, אני אמנם צמחונית ולא טבעונית אבל במקרה ראיתי את הערתך אז רציתי לענות שמה שמותר לטבעונים הוא כל מה שלא כולל מוצרים מהחי (בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב וביצים). או במילים אחרות – כל מתכון שלך שהוא גם פרווה וגם בלי ביצים זה מתכון טבעוני.
נהנית מאוד מהאתר שלך!
חידוד נוסף: כל מה שפרווה, בלי דגים (כולל ג'לטין) ובלי ביצים = טבעוני.
תודה,אני אכניס כמה מתכונים טבעוניים לרווחת כולנו.
שיהיה גם וגם.
שבת שלום
אצלנו פשוט לא אוכלים שום דבר מהחי (כמו ביצים, מוצרי חלב וכו) כן משתמשים בדבש…
יש לא מעט מתכונים אצלך….
שוב תודה!!!!
לולי הי,
אני ממש שמחה,באמת.תודה והמשך טעים ובריא
שלום פירגה,
האם אפשר להכין את המתכון עם אורז מלא? אם כן – יש שינוי בהוראות?
תודה מראש…
אורז מלא מבשלים כ-50 דקות.
הכנתי את האורז. טעים להפליא ומאוד עשיר
תוה רבה ושבת מבןרכת
לולי,שתהיה לך ולבני ביתך שבת טעימה ונפלאה
תודה לך
בהקשר לכמות המים ביחס ל2 כוסות אורז למרות הירקות לפי 4\3 1 יצא יבש ולא הספיקו המים ובסוף הוספתי 2\1 כוס סה"כ4\3 1כוסות ואז יצא בסדר
יכול להיות שתלוי בסוג האורז.בכל אופן שיניתי לכמעט 2 כוסות בתקווה שיצא לכולם טעים.
אני מודה לך מאוד על התגובה המהירה ועל המתכונים הנפלאים שאני מכורה להם
בשמחה ושבוע נפלא לך שרה.
נשמע מעולה
הכנתי לשבת, יצא טעים מאוד.
עשיתי קצת שינויים כמו עם כמות המים על 2 כוסות אורז שמתי 3 כוסות מים בהתחלה ואח"כ הוספתי עוד חצי כוס.
יצא אורז אחד אחד כמו שצריך וטעים מאוד.
אני אוכלת אותו בלי תוספות.
תודה
הי נאוה,לא שמעתי ששמים באורז כמות כזו של מים.
העיקר שיצא טעים ושאהבת.
תודה ששיתפת
רציתי לדעת כמה זמן זה מחזיק במקרר?? פשוט אצלי זה לא החזיק . זה נגמר לפני השלב של המקרר :lol:
תודה על הכל.כל מתכון שניסיתי אצלך הם ליקלוקו
יום אחד במקרר. אפשר יותר אבל פחות טעים ;)
תודה והמשך טעים
פירגה שלום
אני בדרך כלל משרה את האורז במים ואחרכך שוטפת אותו איך אני איבש אותו?
במסננת רונית
זה רק תוספת :|
:|
פירגה, בדרך כלל, אני מכינה את האורז הפרסי של סוגת, עם 2 כוסות מים, על כוס אחת של אורז. האם אפשר גם במתכון הזה, או שבמכוון, צריך פחות מים?
תודה
שרון הי
2 כוסות אורז=4 כוסות מים
בהצלחה.
היי פירגה היקרה.
כייף תמיד לקרוא ולראות כל מיני דברים שלך..
שאלה כמו שאמרת ליבש את האורז אחרי השטיפה לשים על מגבת וליבש.
מה לא שוטפים ככה לבשל תודה .
בולגריה,את יכולה להשאיר אותו במסננת. או איך שאת רוצה.
תודה תודה על הכול יצא טעים
לבריאות
פירגה יקרה
הכנתי אתמול בערב, היום אכלתי בעבודה.
מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה רבה אישה יקרה
כבר רושמת תגובה נוספת תחת המתכון: קרואסונים גבינות
רותי ב.
בכיף,רותי יקרה
תודה על התגובות והשיתוף. את נהדרת