מרק בריאות חורפי שהכנתי לנו לימים הקרים.
מצרכים:
סיר מרק גדול
2 כוסות עדשים ירוקות
3/4 כוס אורז מלא
3/4 כוס בורגול עבה
2 ליטר מים
מלח, פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית חוויאג' למרק
2 שיני שום
1 בצל גדול
4 כפות שמן
ניתן להכין צרור של עשבי תיבול כגון: סלרי,פטרוזיליה,כוסברה, ולהוסיף לסיר.
קוביות תפוחי אדמה לתוספת (רק מי שרוצה)
אופן הכנה:
משרים את העדשים למשך לילה שוטפים . מסננים.
בסיר המרק שמים רק מים ועדשים ומבשלים 30 דקות.
כותשים ומרסקים את העדשים במוט ידני .
מטגנים בשמן את הבצל ומזהיבים .
מוסיפים לסיר העדשים הכתושים את כל המצרכים (פרט לשום)
למלא לפחות 3/4 מגובה הסיר במים.
מרתיחים וטועמים ומשפרים טעמים
מבשלים שעה וחצי – שעתיים על להבה הכי קטנה.
כשסוגרים את הלהבה כותשים למעלה את השום.
מגישים עם ירק לטעמכם.
"טיפ"
אפשר להוסיף בחצי שעה האחרונה גם קוביות תפוחי אדמה.
תהנו
בריא וטעים :lol:
תודה דליוש,סוף שבוע נעים וחמים לכם
הייתי שמח אם יכתב לכמה מנות זה מכוון
היי פירגה?
נראה מהמם וטעים! למה בישול כ"כ ארוך? עדשים, בורגול ואורז מתבשלים חצי שעה-45 דק'.
המרק מרשים בבוקר הקר הזה ומעורר חשק להתחמם עמו בהמשך היום. בעיה: חסרים לי במתכון ירקות ארומטיים מלבד בצל ושום, כגון סלרי ועשבי תיבול (לא רק להגשה)
טובה,בהחלט צודקת,שימי מה שאת אוהבת.
איזה כיף כזה מתכון על הבוקר עם רקע הגשמים בחוץ!
תודה תהל,תכיני ולבריאות
יום חמים וטעים
שלום פירגה, נהנית מאוד ממתכוניך
אפשר לוותר על הבורגול?
עדית,תודה לך ואפשר לוותר על הבורגול.
תכיני ותהנו
הי פירגה. האם חייבים לרסק את העדשים?
אם כן אז האם אפשר לרסק רק חצי מהכמות?
תודה
אמי הי,
ממש לא חייבים כלום
תכיני איך שבא לך
שיהיה טעים ותעדכני
בוקר טוב, יצא מעולה, לא טחנתי את העדשים.
תודה רבה
אמי,תודה ושבוע נפלא לך
נשמע מעולה,המתכון יתווסף בשורת מתכוני המרק שלך
בכיף,ענת
תהנו,וחורף חם לכם
שבוע טוב פירגה יקרההההההההה פיששששששששש איזה מרק מדהים מחר יש לי מתכון לחמם את הבית והגוף
תודה יקירה אין עלייךךךךךךךךך :lol: :lol: :lol:
לאה,הוא באמת מדהים.תכיני תכיני לכם.
תהנו ושבוע נפלא.
ניתן להוסיף סלרי קוביות קטנות.זה נותן טעם מעולה.מרק משביע וטוב לחורף.
כל אחד והתוספות שלו. הכל הולך
שבוע טוב