מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה:
את העוגה מכינים יום לפני ההגשה. שומרים אותה במקרר.
תבנית עגולה קפיצית מספר 24 – משומנת.
מצרכים :
3/4 חבילה חמאה רכה = 150 גרם
1/4 כוס חלב קר
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
קמח תופח = 1/2 2 כוסות (אני תמיד מתחילה ללוש עם פחות קמח ומוסיפה לפי הצורך)
למלית:
3 חלבונים מוקצפים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש
מוסיפים בערבול איטי :
2 כפות אבקת קקאו
כפית רום
כפית נס קפה שטוחה (לא גרגרים)
כוס חלב קרה לציפוי העוגה מיד אחרי האפייה
אבקת סוכר לאיבוק לפני ההגשה.
מחלקים את המלית ל-2.
את מצרכי הבצק לשים לבצק רך ונעים ומחלקים ל-3 כדורים שווים
הרכבת העוגה:
כדור בצק אחד משטחים באופן שווה בקרקעית התבנית המשומנת
מצפים ב- 1/2 מכמות הקצף ומיישרים.
כדור שני מרדדים עם קצת קמח לעלה עגול דק ופורסים על המלית
ממלאים בקצף שנשאר
את הכדור האחרון גם מרדדים ופורסים אותו מעל למלית השנייה.
דוקרים את כל העוגה עם מזלג עד לקרקעית. המון דקירות.
אופים בחום 175 כ-35 דקות.
כשהעוגה חמה מיד מיד עם הוצאתה מהתנור יוצקים עליה בכף כוס שלמה של חלב קר
(באופן שווה על פני כל העוגה).
מכניסים למקרר לכמה שעות או לילה.
רק לפני ההגשה מצפים את העוגה באבקת סוכר
שומרים את העוגה תמיד במקרר.
תהנו.
נראה טעים. מתאים לסופשבוע הסוער שמחכה לנו.
האם אפשר לוותר על הקפה?
הקפה נותן את המיוחדות,לא הכנתי אף פעם בלי.
היי האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
לא להמיר לשמן.
היי פירגה
אני רוצה לפרגן לך. אתר עם טעם של פעם…
אפיתי את העוגה כבר פעמיים והיא נפלאה.
אימי הייתה מכינה אותה מזמן..
בקשתי ממנה את המתכון, אך היא לא זכרה.
והנה כמה נפלא שאת מעבירה את לפיד הנוסטלגיה שלנו.
תבורכי פירגה ושבת שלום.
תודה שרה יקרה.
כיף תמיד לחזור לנוסטלגיה למתכונים של אמא וסבתא.
תכיני ותהני. יש עוד המון מתכוני נוסטלגיה בקטגוריה שהכנתי: נוסטלגיה.
ערב טוב וטעים לכולכם
נכון, יש מתכוני נוסטלגיה נהדרים ובע"ה כבר
מחר אכין סהרוני ביס ממולאים רחת לוקום מממ…
עוד מאפה עדין ומדהים למביני דבר.
תודה פירגה
אדווח בשבוע הבא על ההצלחה…
שבת שלום
שרה,יש משהו בנוסטלגיה ובעיקר בטעם שמתגעגעים אליו מאד.
המשך טעים ועשייה מהנה לך.
פירגה הי,
האם הכוונה ל75 גרם חמאה או ל150 גרם ?
תודה,
יעל
יעל,150 גרם
בקר אור
איזה יופי חיפשתי את המתכון הרבה זמן מזכיר את הילדות שאמי היתה מכינה עוגה ביום שישי
תודה לך פריגה היקרה :lol: :lol: :lol: :lol:
דידי ערב טוב
זו אחת מהעוגות הנוסטלגיות שלי מימים עברו והיא מיוחדת וטעימה מאד.
אני שמחה להזכיר לכם נשכחות ;) :lol: תכיני ותהנו.
וואו מדהימה.
כיף להתרפק על הנוסטלגיה של המשפחה
אפשר במקום חמאה שמן?
נאוה,לא כדאי
לדעתי העוגה תתייבש עם שמן
הייי פירגה יקרה
כנראה יש בנינו תלפטיה , אחרת איני יודעת להסביר, אני מחפשת את המתכון שנים, ומצאתי מתכון שהכנתי בצעירותי אך הוא מכיל שמרים ו6 ביצים עוגה כבדה וגדולה, אך טעימה… והתעצלתי להכינה . החלטתי כהרגלי להיכנס לאתר המופלא שלך, ואני רואה את עוגת הנוסטלגיה שה מתכון ממש דומה והרבה פחות "פצ'קריה"….וקבלתי חשק להכינה.
תודה :oops:
סוף שבוע נעים….חמים
אסתי,יש לי את המתכון הזה ,רק שאני מכינה אותו עם הבצק של הרטובה והטובה. זו לא פחות טעימה.
מקווה שתאהבו. לילה טוב
שכחתי לספר, יצא נפלא טעים ולא מתוק מדי, נפלא
את ידוע לכולנו אלופה במתכוניך. כנראה אלופה בעוד תחומים אך איני מכירה אישית לכן מחמיאה רק על המתכונים
שבת נפלאה לאשה נפלאה כמוך
בייייייייייייייי :eek:
אסתי,תודה שחזרת לפרגן.
המשך טעים ועשייה ברוכה,ממני אליך.
פירגה יקרה ,העוגה יצאה טעימה ,אך יבשה
תודה
ערב טוב שולי
הכנת בדיוק כפי שרשום? לצקת כוס חלב קר מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור?
זה מה שאני עושה כבר שנים והיא לא יבשה בכלל.
שלום פירגה. תודה על המתכונים הכל כך מוצלחים שלך.לכל מקום שאני הולכת אני ממליצה על האתר שלך ויש כבר המון שאימצו אותו. שאלתי היא מה אפ
שר להוסיף במקום הרום שאנחנו לא כל כך אוהבים.אולי וניל?או משהו אחר?או אפשר לוותר?שיהיה לך המשך חורף חמים ונעים.שירה
שירה את יכולה לשים טעם אחר או לוותר. שאלה של טעם,כי לעוגה הזו מתאים רום.גם קוניאק לא?
המשך טעים וחמים.
הי פירגה,
אני מחפשת מתכו לעוגה שהיו מכינים בארץ בשנות החמישים/שישים. מתכון שהיה נפוץ בעדות אשכנז- ז"א לא צריך לבא מאירופה, אבל שהיו נוהגים להכין אותו בארץ (ז"א לא מחפשת משהו מזרחי מובהק אלא שכולם היו מכינים כאן בארץ ). האם המתכון הזה עונה על ההגדרה?
תודה וסליחה מראש על השאלה המוזרה
רונית
רונית,אני לא יודעת,אין לי פשוט מושג