עם כתומים,שום טרי וירק. מרק חורפי, סמיך מאד כי הוספתי גם אורז.
מצרכים:
בצל גדול
2 שיני שום
שקית אפונה יבשה 500 גרם
500 גרם דלעת
4 גזרים
בטטה
1/2 כוס אורז מלא או רגיל
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח,פלפל,כף גדושה אבקת מרק אם רוצים,1/2 כפית כמון,כפית חוויאג' למרק.
למלא את הסיר במים. סיר בגודל 26 או אפילו יותר גדול.
אופן הכנה:
לטגן בצל ולהזהיב . לבשל את האפונה כחצי שעה או עד שרכה.
להוסיף את הירקות החתוכים גס את האורז והתבלינים
לבשל עוד חצי שעה
כשכל העסק מוכן, להוסיף למעלה שום כתוש טרי ולטעום כדי לשפר טעמים
תהנו
היי פירגה ,
היום הכנתי מרק כאפונה,( עם גזר ודלעת והרבה שום,
זה יוצא מאוד טעים !
ההבדל היה במרק שלי ,שמקום אורז ,
בישלתי בסיר נפרד אטריות דקות.
ובזמן הארוחה כול אחד קיבל אטריות מבושלות לתוך המרקייה שלו.
יופי של מתכון לימים קרירים.
דניאל הי,
נפלא,עם אטריות זה אחלה שמחתי שאהבתם
פירגה,
הכנתי והמרק מעולה !
היי,
לא הבנתי באיזה שלה מוסיפים את המים? לפני האפונה? אחרי? וכמה בערך?
תודה
אחרי טיגון הבצל,תמלאי סיר במים.
לא מובן מה עם המים? בבישול האפונה? כמה?
אחרי טיגון הבצל תמלאי סיר מים. (כמו שאת מכינה מרק רגיל)
דרורה הי,אחרי טיגון הבצל תמלאי את הסיר.
תודה רבה. :lol:
האם אפשר גם עם אפונה ירוקה יבשה?
ליום נעים וחמים.
אפשר
נראה מעולה …… בע"ה הולכת להכין
טוב מאד.בהצלחה
מירי,עלי ותצליחי
וכמה מים ?
אסנת במרקים תמיד ממלאים את הסיר.
סיר בגודל 26
סיר מלא מים
תודה פירגה !
המלצה על גודל סיר לכמות כזאת של אפונה ואורז ?
סיר 26/28
לכמה רעבים?
אפילו ל-12 כי המרק סמיך ומשביע כארוחה.
בוקר טוב דליה,
אני יודעת שאת לא אוהבת שאלות שמתחילות:" האם אפשר להחליף" ? אז סליחה מראש. האם אפשר עם אפונה סנפרוסט? בעיה אישית עם אפונה יבשה. המון תודות !
מליסנדה יקרה,אין מניעה,תכיני ובהצלחה
האים לדעתך ניתן למעוך את המרק במוט למרקם קטיפתי.
תמיד אפשר למעוך,פה יוצא כבר מעוך.
אין כמו מרק ביתי
בעיקר בימים קרים כאלה,תודה דליוש
ערב טוב,
הכנתי את המרק עפ"י המתכון והוספתי 12 כוסות מים. המרק יצא מעולה וכל המשפחה התענגה עליו. אכן, מרק זה מתאים לימים הקרים, הוא עשיר בירקות ומשביע מאד.
תודה דסי, שימחת אותי שחזרת לשתף אותי.
שבוע נפלא וטעים לכם.
היי פירגה .
מה שלומך ? איך את מרגישה ?
מקווה שאצלך הכול בסדר.
כול טוב לך ולמשפחתך
דיצה יקרה
תודה על הדאגה.
הכל בסדר,פחות או יותר בגילי המופלג. ;) :lol:
ממשיכה כרגיל בעזרת האהבה שלכם
תודה רבה ויום נפלא לך
מצויין! רוצו להכין!
תודה פירגה ושבת שלום
אורלי תודה לך,בדיוק אני עומדת להכין אותו לשבת הקרובה.
יופי של המלצה,בכיף והנאה.
הכנתי וכמו כל המתכונים שלך יצא מעולה על הפעם הראשונה.
תודה רבה והמשיכי לעשות חיל בבישולים
אורית ערב טוב
תודה על הפירגון והמחמאות.
תמשיכי להכין שיהיה לכולם טעים
לילה טוב