אני כמעט מכורה לאורז בכל צורה ולכן גם הכנתי קטגוריה שמיוחדת לאורז עם כל השיגעונות שלי.
אני לא מהססת ומשלבת בו כמעט הכל. התוצאות הטעימות מדרבנות אותי להמשיך וליצור.
מצרכים:
תבנית פיירקס עמוקה וגדולה (26X36) לרסס שמן או למרוח טחינה גולמית.
1 כוס אורז מלא
1 כוס אטריות דקיקות קצרות
3 גזרים מקולפים לרצועות (עם קולפן הירקות)/לחילופין אפשר בטטות
1/2 כרוב ירוק בגודל בינוני, קצוץ ממש קטן
2 בצלים קצוצים
כף תבלין פטרוזיליה יבשה
כף נענע קצוצה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית גרודת לימון
מלח ופלפל שחור להשלמת טעמים
1/4 2 כוסות מים רותחים
3 כפות גדושות קמח מלא
6 כפות שמן זית ( 3 כפות לטיגון הבצל והירקות + עוד 3 כפות למסה).
הכנה:
לשטוף ולייבש קצת את האורז במסננת.
לטגן ב-3 כפות שמן זית את : האורז, הבצל ,הכרוב והגזר כ-5 – 6 דקות .לערבב מדי פעם.
לערבב עם יתר המצרכים (לא לשכוח את המים הרותחים ו-3 כפות השמן) ולצקת לתבנית.
לכסות הרמטי בניר כסף .אטימה מוחלטת.
לאפות שעתיים בחום 175 .
הערה חשובה: בתום שעתיים צריך לבדוק ,לטעום אם האורז רך. אם לא, מוסיפים מאחת הפינות 1/2 כוס מים ר ו ת ח י ם, סוגרים במעטפת ניר הכסף הרמטי וממשיכים לאפות כמה זמן שצריך עד שהאורז רך.
לפני הארוחה, להסיר ניר כסף ולהשחים את החלק העליון של המאפה בערך 10 דקות.
תהנו
נראה נהדר אפשר להחליף לקמח רגיל
ניתן להחליף.
ערב טוב רחל.
אפשר אורז :רגיל?
דפנה,אורז רגיל זה כמויות אחרות.
מתכון מעניין מאד.
האם אין סכנה של התייבשות, לאחר האפיה
לא מתייבש,במהלך האפייה התבנית מכוסה הרמטית.
בקר טוב פירגה ,
אטריות מרק?
תודה
ליאת,הם גם למרק.
תודה
רעיון נפלא וטעים!
שנה אזרחית טובה
דליוש,שנה אזרחית טובה גם לך ולכל בני ביתך.
פירגה, אני פותחת את האתר שלך לפעמים, ולומדת ממך כל מיני מתכונים וכל מיני רעיונות חדשים. עד כה לא הגבתי, אבל היום אני מרגישה צורך לומר לך שדמותך הטובה והמתוקה נשקפת מכל מה שנמצא באתר. המתכונים, הכתיבה האישית, התגובות וכו'. הלוואי שירבו כמותך בישראל. שמחת החיים שלך, אהבת היצירה ואהבת האדם פשוט עושות טוב בנשמה. כל טוב לך אישה יקרה!
תודה לך יעל מהצפון
את רואה? חהחהחהחהחה,אני מאושרת,ושמחה, וכיף לתת למי שכל כך מפרגן ואוהב.
באמת הכל מנתינה עם המון אהבה,כיפיות,רצון שלכולם יהיה קל וטעים. אני מקווה שנמשיך להנות ביחד עוד שנים רבות.
תודה וחיבוק מקרב לב.
ניראה טעים , שנה אזרחית טובה, חחחחה. למרות שזה לא החג שלנו ;)
נירית,שנה טובה גם לך.
פירגה שלום!
כאחת מקוראותיך הנאמנות החלטתי להכין את המתכון והתוצאה נפלאה.
מרחתי בטחינה גולמית מתובלת, השתמשתי באורז רגיל באותה כמות מים ואפיתי שעה וחצי.
כולם ליקקו את האצבעות ולקחו תוספת. מחומרים פשוטים יוצאת תוספת נהדרת.
יעלה,תודה רבה לך שחזרת לשתף אותי בחוות דעתכם.
מאד שימחת אותי.
מאחלת לכולכם המשך שבוע נפלא וטעים.
הי
בעלי הכין את הפשטידה . טעימה בטירוף תודה רבה וחג שמח טעים וירוק
אתי תודות לשניכם.
תהנו וחג שמח ומרענן.