16 קציצות בשר עם אטריות עבות
אין סיכוי שיישאר משהו למבוגרים
מצרכים בקערה:
1/2 קילו בשר בקר טחון (או מעורב עם הודו)
2 ביצים טריות
בצל קטן מגורר
שן שום מגוררת
כוס כרישה מבושלת ומעוכה (זה בערך 2 כרישות גדולות לפני בישול)
כוס אטריות עבות קצרות מבושלות (תמיד נשאר מהמרק או מהספגטי שזה גם מתאים אפילו שזה אדום או מתובל)
3 כפות פירורי לחם
כמון,פפריקה, מלח , פלפל שחור ,כורכום
כף קטשופ או סלט חומוס
אופן הכנה:
מבשלים את הכרישה ומועכים
מבשלים את האטריות העבות.מסננים.
מוסיפים את כל המצרכים ולשים לעיסה רכה
מכינים 16 קציצות בינוניות
מחממים כ-5 כפות שמן במחבת גדולה ומניחים את כל הקציצות
משחימים היטב את 2 הצדדים.
מגישים עם כל תוספת של פחמימה או ירק
"טיפ" שלי לטגן קציצה אחת ולראות איך היא מתנהגת במהלך הטיגון.
אם היא יוצא יפה ושלמה,להמשיך לטגן את כולם .
אם היא יוצא מפורקת,תוסיפו עוד ביצה או פירורי לחם.
תהנו
מעולה! :lol:
תודה אילניתי
פירגה שלום!
יש אפשרות לאפות?
יעלה,אני מפחדת שהאטריות יתייבשו ויתקשו. אולי אם תרססי למעלה שמן? אני לא בטוחה.
אבל …..אני טיגנתי על שמן מרודד במחבת ענקית את כל הקציצות ביחד.חצי טיגון עם מכסה קצת פתוח.
ממש לא יצאו שמנות,יצא לגמרי סבבה.
לילה טוב
היי פירגה,
הקציצות נראות ממש טעימות
אבל … האם אפשר לותר על האטריות ?
המשך יום טוב
ענת
אפשר לוותר על האטריות שימי פירורי לחם
כמה פירורי לחם ?
ענת,תראי בהמון מתכונים דומים את הקציצות בלי אטריות.
שימי 2 כפות ותוסיפי לאט בלישה שתרגישי שהעיסה עסיסית ולא יבשה.
:lol: תודה!!!!
איפה את פירגה? לאן נעלמת כמה ימים? אם את חולה, רפואה שלמה :lol: :lol:
הכל בסדר
תודה יהודה
אין לי כרישה אפשר משהו אחר במקום?או בלי?
דורלדור,במקום כרישה בצל יותר גדול.