שקדי כתב "תבשיל מהפנט וטעים".כנסו ותכינו ביחד איתו שלב אחרי שלב. תהנו.
http://avishkedy.blogspot.co.il/2014/10/blog-post_96.html
כדורים מבשר ברוטב אדום וגרגרי חומוס רכים,תבשיל מהנה מאד.
מצרכים והכנה:
500 גרם גרגרי חומוס מבושלים (אפשר סנפרוסט)אישית לא אוהבת מקופסאות.
לטגן 2 בצלים פרוסים לטבעות ו-4 שיני שום קצוצים גס ולהזהיב
להוסיף 2 עגבניות אדומות קצוצות לבחוש כדקה
להוסיף את גרגרי החומוס
כף פפריקה מתוקה רצוי מסוג הונגרי או מרוקאית
כף רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל שחור לטעם
1/4 כפית כמון
1/4 כפית סוכר
1/2 כוס מים
לערבב בבחישה למיזוג הטעמים. לטעום ולשפר
לבשל 35 דקות עם מכסה סגור ומדי פעם לערבב
להוסיף את כדורי הבשר המטוגנים לבשל ביחד 5 דקות ולערבב אותם קלות בחומוס.
קציצות:
1/2 קילו בשר טחון
בצל קטן מגורר
ביצה
פירורי לחם לפי הצורך
כף ממרח חומוס קנוי או ביתי
מלח ופלפל לטעם
ללוש
בעזרת ידיים לחות להכין קציצות קטנות ולטגן מ-2 הצדדים
להפוך בעזרת 2 מזלגות
הטיגון על להבה בינונית ולא גבוהה לטגן לאט עד שהקציצות יקבלו צבע שחום כהה.
להוציא על ניר סופג.
"טיפ להכנת גרגרי חומוס"
אני משרה ללילה שלם שקית גרגרי חומוס (יבש) ולמחרת מבשלת בהרבה מים עד שמוכנים ורכים.
מסננת ומחלקת לשקיות קטנות.שומרת לי בפריזר לבישולים ולסלטים שונים.
תהנו
בדיוק מתכון שצריכה. איזה כיף!
תהל,תכיני בכיף ותעדכני אותנו
בוקר טוב
אשמח לדעת מה כמות פירורי הלחם(בערך) בדר"כ אני שמה לחצי קילו כחצי כוס
תודה
גוד,פחות ובודקים לפי העיסה.
ואם אני לא ורצה לטגן את הקציצות? אפשר להוסיף אותם בתור כדורי בשר?
שרה, צריך לנסות להטביע כדור אחד ולראות איך הוא מתנהג. אם הוא נשאר שלם,שימי את כולם.
תודה
אפשר לשים את כדורי הבשר במקרר. הם מתקשים ואז אפשר להכניס לבישול בלי שייתפרקו.
מה משקל החומוס היבש כדי לקבל חצי קילו מבושל? :eek:
לא יודעת,אני מקפיאה כמות גדולה ויש לי תמיד מוכן ומזומן.
זה נראה טעיםםםם :lol:
טעים,כן,תודה דליוש
היי פירגה,
האם ניסית להכין את המתכון הזה,
במקום עם בשר ,עם טונה מקופסא ? (או דג טחון אחר) ?
דניאל,יש באתר מתכונים עם טונה,לא כזה.
אבל תמיד ניתן לנסות
יצא טעים ביותר ;)
רך, מתמזג ועם הרבה טעמים. הבעל ליקק את האצבעות והילדים שאינם חובבי חומוס, טרפו את הקציצות.
עשיתי רק שינויים קטנים בתיבול של הקציצות – הוספתי קינמון (אני אוהבת בקציצות…), קצת כמון ובמקום פירורי לחם שמתי שילוב של סולת עם פירורי לחם.
זה המקום להחמיא לך על האתר והמתכונים המצוינים, הטעימים והקלים ליישום.
תודה והמשך פעילות מבורכת :lol:
שלי,איזה כיף לקבל מחמאות ופירגון.
אני כ"כ שמחה שאתם אוהבים ואחר כך מגיבים,וכך אני יודעת שאתם אוהבים את המתכונים שלי ;) :lol:
שנמשיך ביחד, באהבה גדולה
מנה מוצלחת מאוד.
לא קשה לעשיה (השתמשתי בסנפרוסט), משביעה ומרשימה.
תודה אודי
מקווה להמשך טעים ומוצלח.
המשך יום נפלא
שלום רב, אפשר לאפות את הקציצות? תודה מראש
מאיה,את אלה לא.
אבל..
יש באתר קציצות אפויות תרשמי בחיפוש.
יום נפלא ומחובק.
תודה רבה על עוד מתכון מעולה!! לא טיגנתי את הקציצות, הכנסתי ישר לרוטב ובישלתי יחד חצי שעה. כולם נהנו מכל ביס… טעים טעים ופשוט להכנה! אין כמוך פירגה!
סיגל הי,
נפלא. יופי שחזרת לשתף אותי שכולכם נהניתם. תודה רבה.
לבריאות והכל באהבה גדולה.
יום נפלא
הקציצות מעולות, הוספתי לרוטב מעט כורכום ופיטריות מיובשות
תודה רבה מרים,
אם את אוהבת כורכום בבשרים,אני ממליצה לך
להוסיף קורט כורכום לטעמך, בבורקס בשר (במלית). לגמרי טעים ומשדרג.
חג שמח
היי
אני מכינה את המתכון עכשיו
הרוטב כבר מוכן..
אבל לצערי נתקעתי בלי ממרח חומוס ( לא שמתי לב לזה בהתחלה) מה אני יכולה לעשות?
רחלי,אפשר לוותר.