dscf8491 - עוגיות מלוחות מגבינה

עוגיות מלוחות מגבינה

dscf8491 1 - עוגיות מלוחות מגבינה

חטיפונים נפלאים. להקפיא ולחמם לשעת פינוק.

שמים בקערה:
250 גרם חבילה גבינה "טוב טעם" או טובורג או כנען
200 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג או מעורב
2 ביצים
1/2 כוס שמן
כפית מלח שטוחה
1/2 2 כוסות קמח תופח (שקית קטנה)

אופן הכנה:
לשים הכל ביחד לבצק חלק ואם דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
אם קשה מדי מוסיפים כמה טיפות מים.
מכינים כדורים קטנים ושוטחים אותם.
מרססים תבנית בשמן ומניחים אחד ליד השני עם רווח קטן.
מברישים ביצה טרופה
מפזרים שומשום/קצח/גבינה צהובה
אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד הזהבה קלה.הצבע כמו בתמונה ולא יותר.

"טיפ"
ניתן להמיר את הגבינות עם מגוון גבינות שיש לכם במקרר או שפג תוקף.
תהנו.

38 תגובות על “עוגיות מלוחות מגבינה

  1. בתיה שלום smile
    הייתי חייבת להוציא את המתכון הקודם כחטיפוני טוב טעם בגלל וירוס אלים.
    גם הייתי חייבת לשנות את השם.
    לשאלתך,מדוע יבש? ובכן,יש לאפות ר ק ע ד לצבע זהוב עדין, כי זה עוגיות גבינה. צריך להרגיש את טעם הגבינה העדין שלהם. ראי את הצבע שאני אפיתי (לפי התמונה)

    אצלי הם נחטפים ואני עושה נגלות לכל המישפוחה smile
    מקווה שלהבא יצליח :lol: :lol:

    • מאת בתיה:
      7 באוגוסט 2014 בשעה 09:16 (לערוך)
      פירגה שלום! שאלה קטנה בנושא חטיפי טוב טעם. הכנתי ויצא טעים מאוד. שאלתי היא – מדוע זה יוצא " יבש " קצת בזמן בליעה. זה מזכיר את עוגות החנק של הצבא…. האם ניתן להוסיף משהו למתכון ליצירת לחות?

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:
      אוגוסט 7th, 2014 at 13:45

      בתיה,זה גבינה. ולכן…. את צריכה לאפות זהוב שירגישו את הגבינתיות. לא לאפות יותר מדי ולייבש. smile

      הצבע זהוב עדין כמו בתמונה.

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת אסנת:
      7 באוגוסט 2014 בשעה 12:25 (לערוך)
      אפשר לאפות במקום לטגן?

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:
      אוגוסט 7th, 2014 at 13:44

      אסנת
      לא ניסיתי

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      מאת בתיה:
      7 באוגוסט 2014 בשעה 19:25 (לערוך)
      פירגה תודה. אולי באמת אפיתי יותר מידי. אנסה שוב כי בני המשפחה אהבו את זה מאוד.

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      פירגה Reply:
      אוגוסט 7th, 2014 at 21:42

      בתיה ערב טוב,
      ואל תחממי במיקרו. רק באובן או בתנור.
      תהנו.

      [הוספת תגובה]

      [Delete] |

      הוספת תגובה
      שלום פירגה. התנתק »

      תגובה:

    • אני רוצה להכין אותם אך השאלה היא כמה זמן אפשר להשאיר אותם

      בצנצנת על השיש כמובן :

      • שוש כץ צהריים טובים לך,

        לא על השיש.

        תקפיאי וכל פעם תוציאי את הכמות הרצויה לטוסטר אובן.
        smile

  2. שלום לך הגברת פירגה. רציתי לברר האם צריך לחמם מראש את התנור. ואם אפשר לדעת כמה יחידות יוצאות מהכמות של המתכון. ברור שזה תלוי באיזה גודל עושים את הכדורים אבל בכל זאת אשמח לשמוע לכמה כדורים את מחלקת אותם כדי שהם ייצאו יפים ואחידים. בתודה רבה מראש מרים.

    • בקר אור מרים
      אני תמיד מחממת את התנור.
      אני מכינה אותם קטנים ושטוחים,אז יוצא לי למלא 2 תבניות גדולות של התנור כ-80 ואפילו יותר יחידות.

      שבת מבורכת ושלווה לך, smile

  3. פירגה שלום
    האם ניתן להחליף הקמח תופח
    בקמח תפוח אדמה, קורנפלור,טפיוקה בתוספת אבקת אפיה?
    תודה
    גבי

  4. לפירגה תודה.
    החטיפים טעימים וקלים ביותר להכנה.
    נכדתי בת ה-4 הכינה איתי את המתכון בקלות ובשמחה. ערבבה את המצרכים, לשה, כדררה, שיטחה על התבנית וגם מרחה את הביצה ושפכה שומשום (כאן קצת הגזימה). יצא מצויין והקטנה שמחה. לאחר הזלילה הראשונית לא נותר יותר מדי, לכן לא הקפאתי את השאריות.למחרת טעמם של החטיפים נפגם.
    מסקנה, לחסל הכל מיד או להקפיא מיד. לא כדאי לאחסן בקופסה גם אם היא סגורה.

    • זהבה,חיבוק חם לקטנה המקסימה.
      תמשיכי להכין איתה מטעמים ובעיקר,לשתף אותי,כי זה כיף smile ומשמח אותי מאד.
      תודה וסוף שבוע נפלא לכם smile

  5. כל הכבוד לך גברתי על המענה המהיר, שכחתי לשאול אותך במתכון כתוב שקית קטנה של קמח תופח המשקל של השקית הינו 350 גרם, וזה אם אני לא טועה יותר משתיים וחצי כוסות, אשמח אם תאירי את עיני למה להתייחס. המון תודה ויש לך במה להתגאות. אחרי שאנסה את המתכון הזה ואת העוף, תפוחי אדמה ובצל אפויים כחמינוף אשתף אותך בחוויות, שיהיה שבת שלום ושקט באיזורינו.

    • הי מרים,הבצק אמור להיות נוח ליצירת כדורים.
      כפי שכתבתי 1/2 2 כוסות.
      אם אחרי 1/2 2 כוסות הבצק קשה,יש להוסיף כמה טיפות מים עד שיתייצב לכדור.
      במידה ויש עודף נוזלים והבצק דליל, אזי להוסיף כפית קמח או עד שיתכדרר למצב נוח לקריצת הכדורים.
      אני בטוחה שיתעלפו מעונג מהמתכונים, בכל אופן,כולי תקווה שכך.
      שבת שלום וטעימה לכולכם ומאד אשמח לחוות דעתכם.
      smile

  6. מתה על המתכונים שלך, למרות שאין סיכוי שאני אספיק לאפות אותם, אבל למה להשתמש בגבינות פג תוקף

    • אתי,פג תוקף זו המלצת היצרן. אני טועמת,ואם טעים, אז אני אופה איתם משהו.
      כמובן כל אחד ושיקוליו עמו :lol:
      תמשיכי להכין ולהנות smile

  7. רק מוודאת: עוגיות בלי חמאה ?!?!?
    איזה כיף, מעולה.
    תודה על המתכון (ועל כל המתכונים….)

  8. העוגיות האלה נקראות בויקוס. על מנת שלא יתקעו בגרון ותהיינה יבשות המתכון הנכון הוא:

    1 חבילה חמאה/מרגרינה רכה
    1 חבילה קטנה של קמח תופח אוסם
    1 אשל
    1 גבינה לבנה 9%

    ואז לבצק הזה להוסיף רק לתוספת טעם גבינות שיש במקרר ולא משתמשים כגון: גבינה צהובה מגורדת, גבינה מלוחה מגוררת וכו'. אפשר לפזר למעלה שומשום.
    הבצק דביק אך ניתן ליצור אתו כדורים בידיים רטובות . הם משתטחים לבד באפיה.
    נגמרות לאחר האפייה אין מה להקפיא.

    • רינה לגבי הבואיקוס את צודקת.

      אני לא הכנתי בואיקוס .

      אני הכנתי עוגיות קטנות ושטוחות. ואגב, על בסיס שמן ולא חמאה/מרגרינה

      "טיפ"
      על מנת שלא יצאו יבשות אופים לצבע זהוב גבינתי ואז מרגישים את הלחות של הגבינות. אפיית יתר מייבשת.

      מי שמחפש בואיקוס אמיתי מהממים יש לי מגוון כזה באתר.
      בריאות ואהבה smile

  9. היי פירגה,
    השבוע עשיתי את הלחמניות גבינה, יצאו נפלא אכלנו הרבה מהם כשיצאו מהתנור,
    אבל למחרת היו מאד יבשים, מדוע? עשיתי בדיוק לפי המרשם.

    • שוש יקרה,כתבתי שחובה להקפיא אחרי האפייה,ולחמם בהגשה. ההקפאה שומרת על טריות מירבית.
      אם עשית כך,אין סיבה שיתייבשו לך.
      smile

  10. בוקר טוב לך הגברת פירגה, עשיתי את המתכון שלך לעוף חמינוף, חבל על הזמן,אשתף אותך בחוויות בהמשך כרגע אני רוצה לעשות את העוגיות מלוחות מגבינה, אין לי הרבה זמן הבוקר לכן אם יתמזל מזלי ותוכלי לענות לי האם אוכל לעשות חצי מהכמות הרשומה במתכון או לחילופין אם אכין את הכמות כולה כפי שרשום במתכון ואשים חצי במקרר ורק מחצי כמות להכין את העוגיות. יש לך עצה עבורי אני ממתינה לתשובתך בתקווה שתראי מייד את השאלה.מבעוד מועד אני מודה לך, מרים

    • מרים,את יכולה להכין רק חצי וחצי במקרר. אין בעיה. מה שאת רוצה.
      בהצלחה והמשך נעים וטעים smile

  11. לפירגה, פשוט אין עליך אסור לי להסתכל באתר שלך עושה לי חשק כל היום להכין, אבל מה לעשות שאנחנו הנשים עסוקות מאוד. אני כבר הולכת לעשות אותן, אחר כך תקבלי דיווח. תודה תודה רבה.

  12. לפירגה שלום וצהרים טובים. הכנתי את כל כמות הבצק, אבל אפיתי מחצית ממנו, חילקתי ל 25 כדורים יפהפיים שמתאימים מבחינת גודלם לאירוח והגשה יפה,הקפדתי מאוד על הזמנים ואכן הם לא ייתיבשו, אין לי מילים כמה שהם הורסים את הדיאטה, בעלי טרף אותם ואת מה שנותר הקפאתי. מחר אני יעשה את הנותר, מה שנותר לי הוא לאחל לך המשך נתינת מתכונים טובים, ושוב תודה על המענים המהירים.

    • מרים,צהריים טובים
      שימחת אותי עם התגובה הטעימה והנהדרת.תודה לבעל שטרף ;)
      כיף להכין מטעמים ולהנות מהם. אין כמו עשייה ביתית וחמימה.
      smile

  13. הי פירגה.
    יצא מעולה!גם מעקמי האף נהנו..

    שינויים שהכנסתי בשל אילוצים:
    הכנתי כמות כפולה ,אחרת הכנען(500 גר'),
    היתה נזרקת לפח…
    קוטג' במקום חלק מהגבינה הצהובה,
    2 כוסות קמח כוסמין לא מלא מקום רגיל(נגמר..),והוספתי אבקת אפיה בהתאם.
    המתכונים שלך תמיד מצליחים ועושים שמח…
    תודה תודה

    • יופי,בסוף יצא טעים וזה מה שחשוב.
      אגב, גבינת כנען וטוב טעם ואחרות אני מקפיאה. למה לזרוק???
      לבריאות smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *