25 כדורים קטנים או 18 גדולים
מצרכים:
2 בטטות גדולות או 6 קטנות כ-800 גרם
ביצה אחת
3/4 כוס פתיתי תפוחי אדמה (קונים אותם במשקל בחנויות של מגה (טבע עדן) או בחנויות תבלינים).
(בתחתית הדף יש טיפ לתחליף הפתיתים).
כף רוטב צ'ילי מתוק
בצל גדול
כפית טחינה גולמית
פטרוזיליה קצוצה,מלח ופלפל לטעם
אופן הכנה:
תחילה מבשלים את הבטטות
מקלפים ומרתיחים אותם בדיוק ל-10 דקות.
סוגרים להבה ומשאירים במים עד שיתקררו . מסננים.
קוצצים ומטגנים את הבצל בכפית שמן
מערבבים בקערה את כל המצרכים לעיסה דביקה
אפשר להוסיף לפי הצורך מעט פירורי לחם
מכינים כדורים ומסדרים על ניר אפיה מ ש ו מ ן
מרססים בתרסיס שמן את הכדורים ומפזרים עליהם מעט פירורי לחם מוזהבים
אופים בחום 175 20-25 דקות
בעזרת כפית הופכים את הכדורים ומרססים אותם שוב במעט שמן.
מפזרים עוד פירורי לחם ואופים עוד 20 דקות או עד השחמה
מחכים 5 דקות ומגישים חמימים ופריכים
טעים עם רוטב צ'זיקי או טחינה מתובלת
"טיפ"
כאמור אם לא מצאתם פתיתי תפוחי אדמה מוכנים.קחו 1-2 תפוחי אדמה ותגררו אותם על המגררת הכי דקה. תכניסו את התכולה לשקית ניילון ותעשו חור קטן בקצה.סחטו את הניילון מבחוץ עד שכל הנוזלים יתנקזו מהחור הקטן.
תהנו
נראה
:P ;) נפלא
שמחה שאהבת.תודה רבה וחיבוק לילה טוב.
נראה נפלא
בטוחה שטעים
תודה ענת.תכיני גם את ותהנו.
נשמע ממש טעים. וכל הכבוד על החיסכון בשמן.
בשמחה,יש עוד הרבה קציצות אפויות באתר ויש קטגוריה מתאימה לכך.
את מוזמנת להכין ולהנות
נקרא ונראה ממש נפלא.
שומרת את המתכון ומתכוונת להכין בקרוב.
יישר כוחך
בכיף רותי,כרגיל,תודה והמשך טעים ביחד
אה, ושאלה:
אני מניחה שהם הכי טעימים כשהם יוצאים מן התנור.
אבל אפשר בכל זאת להכין אותם מראש ולחמם בשבת על הפלטה?
תודה
כן רותי,אפשר להכין מראש ולחמם על פלטה.לא גורע.
טעים ובריא~!
ניסיתי, טעמתי, זללתי, נהניתי , ורק שאלה קטנה אחת : כמה קלוריות יש בכדור קטן?
הי איזה גורן,אני לא יודעת לחשב.
שלום פירגה, אחרי שמבשלים את הבטטות, מועכים אותם או לא? לא כתבת.
והאם תפוחי האדמה שאגרד דק צריכים להיות מבושלים או לא?
תודה רבה
קוקלידה,באופן טבעי כשאת מערבבת בקערה את הבטטות המבושלות עם המצרכים הם נהיות רכות.
תפוחי אדמה מכינים כמו הבטטות רק מבשלים יותר זמן.
נראה נהדר :P
אכן, גם טעים