יאמי של מרכיבי מרק לחורף חמים וטעים. הוספתי המון דלעת שהסמיכה את המרק.
אתם לא סובלים דלעת? תכינו עם ירקות כתומים אחרים.
מצרכים:
סיר מרק גדול
1/2 1 עד 2 קילו דלעת
2 כוסות שעועית לבנה סנפרוסט (אחרי בישול)
2 שיני שום
קורט צ'ילי יבש גרוס
3 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות בריכוז גבוה 28%
1/2 בצל
כף גדושה מרק עוף , מלח ופלפל שחור להשלמת הטעם ומי שמעז שיוסיף כפית סילאן.
נענע לקישוט והגשה
אופן הכנה:
מנקים ומקלפים את הדלעת. חותכים לקוביות גדולות.
שמים בסיר גדול של מרק את הדלעת ,השמן, הבצל והשום .
ממלאים מים ומבשלים עד שהדלעת רכה . מועכים הכל בבלנדר חשמלי ידני, עד למרקם דייסתי.
מוסיפים לסיר את התבלינים וממלאים שוב את הסיר במים.
מרתיחים וטועמים ומשבחים את הטעם.
מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל על להבה קטנה עוד 1/2 שעה.
מגישים עם עלה נענע
"טיפים":
אפשר להוסיף עוד שעועית.הכל לטעמכם.
אני קונה קופסה רסק עגבניות בריכוז גבוה של 28-30% ושומרת במקרר בכלי אטום .
ניתן להחליף את השעועית בגרגרי חומוס מבושלים (סנפרוסט) .
תהנו.
נראה טעים מאד!
ובעיקר- זה מאד בריא!
שלוב מעניין. תודה.
הי בילי,
רוב המרקים שלי באתר הם בשילובים מעניינים וטעימים. כנסי לקטגוריה להתרשם.
תודה רבה והמשך הנאה
מעולה :lol:
בכיף אריאלה.תכיני?
האם ניתן לבשל עם בטטה ואם כן, להתחיל עם הבטטה כמו עם הדלעת?
תודה
נאוה,כן אותו דבר ואותו הליך. בהצלחה
סליחה, ראיתי שיש לך באתר כבר מרק בטטות עם שעועית לבנה
תודה
נאוה,בטוח שיש הבדלים,אז תבחרי אחד מהם ותכיני להנאתכם.
בהצלחה
אחלה בישול יש לך תבורכי
נוריתי,תודה חמדתי. הכל באהבה גדולה לבני ביתי וכמובן לכל חברי האתר.
עוד מתכון סבבה
אני מכינה להערב.. :lol:
סוזן,אשמח לשמוע אחרי טעימות.מקווה שתאהבו את המרק.
הכנה נעימה ושיהיה טעים