תבשיל מהיר הכנה, שעתיים אפייה, הולכים לעבודה וחוזרים לחגיגה.
מצרכים ל-8 אנשים:
חלקי עוף כמה שאתם רוצים – אני בלי עור…
תפוחי אדמה מקולפים כמה שאתם רוצים – אם הם קטנים אפשר להשאיר שלמים.
2 בצלים פרוסים גס
3 שיני שום פרוסים
3 גזרים מקולפים שלמים
ירק שאוהבים -לא חובה
אופן הכנה:
בכוס רגילה שמים: 1/4 כוס שמן זית, כף סילאן, כף גריל עוף,כף פפריקה מתוקה,כפית כורכום או חרדל מלח ופלפל שחור. מוסיפים לכוס מים עד שתתמלא ומערבבים.
מכניסים הכל לקוקי ענק,סוגרים. מחוררים כמה חורים עם קיסם.
מניחים את השקית על תבנית עמידה . אופים שעתיים בחום 180 מעלות . מי שבבית,יכול אחרי שעה להפוך את השקית. אבל לא חובה.
לפני הארוחה גוזרים את השקית למעלה ומשחימים מעט לקבלת צבע שחום.
תהנו.
איפה התפוזים?
מירי ממוש,
תפודים=תפוחי אדמה ;)
לא משאירים תנור דולק והולכים לעבודה. מקסימום תכיני מהערב ותחממי למחרת בצהריפ
אח… המתכונים שלך בכייף.
מה אפשר במקום תבלין גריל עוף ? כשאני מכינה גריל עוף אני משתמשת בחוויאדג׳ אבל לקוקי זה לא כל כל מתאים. תודה .
הי אתי
גריל עוף מתאים להמון תבשילים.כדאי שיהיה בבית.הוא לא דומיננטי ומוסיף בכל זאת ארומה נפלאה .
שימי עוד כף פפריקה במקום.
לבריאות
תודה . מוסיפה לרשימת הקניות בביקור הבא שלי בארץ
הי פירגה,פעם השתמשתי הרבה בשקיות קוקי,קראתי שזה לא בריא.מה יכול להיות במקום השקיות קוקי?
אלונה ערב טוב
לא מכירה . הרבה דברים לא בריאים ;)
עכשיו בתנור אעדכן
לאוצ'קה, אשמח לשמוע חוות דעת
;) ;) ;) ;) מ ע ו ל ה :P :P :P :P הוספתי רבעי בצלים ,עגבניות, כרובית.
ציפי יקרה,נפלא שחזרת לשתף.
לבריאות ובאהבה גדולה.
בהוראות לשקיות קוקי כתוב שצריך לחורר את השקית ואילו במתכון את כותבת לא לחורר. מה הסיבה? תודה!
הי שירי
אני אף פעם לא מחוררת. אם השקית מתנפחת,אני עושה חור עם קיסם.
תודה! אני בדרך כלל מחוררת מראש עם קיסם במספר מקומות.