d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d790d798d7a8d799d795d7aa d791d799d7a6d799d799d79d - מאפה ברוקולי במעטפת אטריות ביצים דקיקה

מאפה ברוקולי במעטפת אטריות ביצים דקיקה

אטריות ביציים - מאפה ברוקולי במעטפת אטריות ביצים דקיקההברוקולי נעטף בשכבה דקיקה של אטריות ביצים

באתר שלי המקור עם תרד.

מצרכים:
200 גרם חבילת אטריות ביצים

800 גרם ברוקולי טרי או קפוא
שקית בצל מטוגן או לחילופין לטגן 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם.
4 ביצים שלמות
4 קוביות שום דורות או לחילופין 3 שיני שום טרי כתוש.
300 גרם גבינה חמד .
200 גרם גבינה קשקבל מגוררת.
אין צורך בתבלינים.התיבול מהגבינות משבח את המאפה.

100 גרם נוספים של גבינה קשקבל מגוררת לקראת סיום האפיה
ומעט פפריקה לצבע.

אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות הביצים ומסננים. לא שוטפים. מערבבים עם כף שמן.
מאדים את הברוקולי במיקרו, חותכים גס. כל פרח ל-2-4.
מערבבים את הברוקולי , הגבינות, הביצים,השום והבצל.
חצי מכמות האטריות מסדרים על תבנית משומנת חד פעמית, או פיירקס בינונית .
יוצקים מעל לאטריות את כל הברוקולי.
מכסים ביתר האטריות. מיישרים. מברישים חמאה או מרגרינה למנוע התייבשות.
חום התנור 175. אפיה כ-45 דקות.

10 דקות לפני סיום האפיה מפזרים את ציפוי הקשקבל ובוזקים פפריקה

אופים רק עד להזהבת הגבינה.
תהנו.

27 תגובות על “מאפה ברוקולי במעטפת אטריות ביצים דקיקה

    • מרים,אני משתמשת בבינוני.אבל לא נראה לי שזה ישנה לטעם אם תשימי אחרות.
      smile

  1. פירגוש תודה לך על כל הסבלנות והמענה עד עכשיו כל מתכון שאני רוצה ורציתי לעשות אצלך באתר יצא 10000000דולר :lol: ישר כוח ושיהיה עוד הרבה מתכונים כאלה נהדרים ומתוקים…שבת שלום

  2. היי פירגה, גם אני הכנתי את הפשטידה הנהדרת שלך. במקום חמד השתמשץי בפטה עיזים

    פירגה היי, פשטידה נהדרת. השתמשתי בתערובת הגבינות כנ"ל: פטה עיזים מפוררת +צפתית מפוררת + עמק מגוררת. ומלמלעלה פיזרתי פרמז'ן מגוררת (פשוט אלה היו ברשותי והיה כדאי לסיים אותן).
    לידיעת אלה ששאלו על אפשרויות גיוון – הפשטידה נחטפה ע"י המשפו'חה וכולם אהבו , כולל בעלי ש"לא אוהב פשטידות" כדבריו. יישר כוח.

    • הי תמר,תודה שחזרת לשתף אותנו בתוצאה הטעימה ובסוגי הגבינות ששמת בפשטידה.
      נקרא טעים ביותר.
      המשך טעים ביחד smile

  3. היי פירגה
    האם אפשר להחליף את האטריות במקרונים מבושלים(מס' 7)
    או שזה לא יתאים למרקם ?

    .

    • הי טלי, הגיונית,אפשר אבל לא ניסיתי ואין לי מושג איך יהיה המרקם. search

  4. היי פירגה יקרה,
    חזרתי לשתף בקשר לברוקולי :(לאחר שהכנתי כבר 3 פעמים אתהאטריות והתרד שיצא ממש עולה!!!)
    הפעם קניתי ברוקולי קפוא,והכנתי בדיוק לפי המתכון ,אבל משום מה פרחי -הברוקולי הקצוצים לא נראו במאפה
    ירוקים ובולטים בצבעם כמו שרואים בתמונת המתכון למעלה.,
    פרחי הברוקולי נבלעו לגמרי בין האטריות וגבינת החמד,
    בכול מקרה זה השביע את מי שהגיע רעב ואכל אטריות עם גבינת -חמד,
    אבל שכבת פרחי- הברוקולי הירוקים נמסו בבלילה ,ואינם נראים בכלל במאפה.
    מה יכולה להיות הסיבה ?
    האם זה אולי בגלל שקצצתי דק מדי את פרחי -הברוקולי ?

    • שרון יקירתי, ככל שהברוקולי ירוק יותר ובחתיכות גדולות יותר הוא יבצבץ ויהיה נוכח יותר.
      kiss

  5. האם יצא טוב לשלב ביחד 400 גרם מדליוני -תרד קפואים ומופשרים,
    ביחד עם ברוקולי קפוא ומופשר ,ולאחר סינון וסחיטה לערבב ביחד ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *