בצק שמרים שמכינה שרי מהאתר שלי,להנאתכם.
6 כוסות קמח
30 גרם שמרים טריים
כוס שמן
כוס מים
2 ביצים
4 כפות סוכר , קורט מלח
הכנה:
שמים במיקסר קמח ושמרים ומערבבים.מוסיפים את יתר המצרכים ומערבלים לקבלת בצק רך. משאירים מכוסה,עד להכפלת הנפח.
מחלקים ל-4 כדורים, מרדדים וממלאים במבחר מליות. לפני האפיה מברישים בחלבון ומפזרים סוכר.
אופים בחום 175 כ-35 דקות או עד שמוכן.
סירופ:
1/2 כוס מים + 3 כפות סוכר וקצת אבקת נס קפה לטעם וצבע (לבשל עד שהסוכר יימס).
אחרי האפייה, כשהעוגה חמה מברישים סירופ קר. אם העוגה התקררה, מברישים סירופ חם.
מליות:
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/מליות-מתוקות-לבצקים-שונים
תהנו
האם בבצק אין סוכר?
תודה,אכן יש.
הוספתי
איזה מלית בתמונה?
תמרים אגוזים
איך ממירים לשמרים יבשים.
אני יודעת ש50 גרם זה 2 כפות יבשים.
50 גרם שמרים לחים מחלקים ל- 3 כך שכל חלק יוצא 17 גר' – כף עם בטן של שמרים יבשים.
בהצלחה.
בבקשה.. בכמה מעלות? לאפות
175 מעלות
הי פירגה,
לפני האפייה, להתפיח את העוגות או שלא חייב
תודה, חנית
הי חנית, אני לא התפחתי שוב. אבל אפשר להתפיח קצת. העוגות יוצאות כמו בתמונה.
תהנו
תודה פירגה,
זה מה שרציתי לדעת, זה כמו בצק שמרים קר כפי שקראו לזה בצעירותי, אם אני לא טועה
דומה מאד. כן. טעים טעים