בצק שמרים שמכינה שרי מהאתר שלי,להנאתכם.
6 כוסות קמח
30 גרם שמרים טריים
כוס שמן
כוס מים
2 ביצים
4 כפות סוכר , קורט מלח
הכנה:
שמים במיקסר קמח ושמרים ומערבבים.מוסיפים את יתר המצרכים ומערבלים לקבלת בצק רך. משאירים מכוסה,עד להכפלת הנפח.
מחלקים ל-4 כדורים, מרדדים וממלאים במבחר מליות. לפני האפיה מברישים בחלבון ומפזרים סוכר.
אופים בחום 175 כ-35 דקות או עד שמוכן.
סירופ:
1/2 כוס מים + 3 כפות סוכר וקצת אבקת נס קפה לטעם וצבע (לבשל עד שהסוכר יימס).
אחרי האפייה, כשהעוגה חמה מברישים סירופ קר. אם העוגה התקררה, מברישים סירופ חם.
מליות:
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/מליות-מתוקות-לבצקים-שונים
תהנו
האם בבצק אין סוכר?
תודה,אכן יש.![smile](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/smile.gif)
הוספתי
תמרים אגוזים![smile](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/smile.gif)
איך ממירים לשמרים יבשים.
אני יודעת ש50 גרם זה 2 כפות יבשים.
50 גרם שמרים לחים מחלקים ל- 3 כך שכל חלק יוצא 17 גר' – כף עם בטן של שמרים יבשים.
בהצלחה.
בבקשה.. בכמה מעלות? לאפות
175 מעלות
![smile](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/smile.gif)
הי פירגה,
לפני האפייה, להתפיח את העוגות או שלא חייב
תודה, חנית
הי חנית, אני לא התפחתי שוב. אבל אפשר להתפיח קצת. העוגות יוצאות כמו בתמונה.![kiss](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/kiss.gif)
תהנו
תודה פירגה,
זה מה שרציתי לדעת, זה כמו בצק שמרים קר כפי שקראו לזה בצעירותי, אם אני לא טועה
דומה מאד. כן. טעים טעים![kiss](https://pirge.co.il/wp-content/plugins/kama-wp-smile/packs/qip/kiss.gif)