מצרכים :
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה.
4 ביצים
2 בצלים קצוצים
6 כפות שמן לטיגון הבצל
1/2 קופסה זיתים ירוקים פרוסים
קופסה תירס
4-5 כפות קמח מצות / פירורי לחם מכל סוג ,גם מתובלים
פלפל שחור ומלח לטעם.
אופן הכנה:
את תפוחי האדמה,מקררים,מקלפים ומועכים גס עם מועך ה"פירה"
במחבת לשים שמן ולטגן את הבצלים להזהבה.
מסננים את הזיתים והתירס וחותכים לחתיכות קטנטנות (ניתן להשתמש במג'ימיקס או מיסטר סלייסר או כל קוצץ אחר).
לשים את כל המצרכים בקערה ולערבב.
לצקת לתבנית משומנת מספר 26
לרסס מעל לפשטידה מעט שמן זית ואופציה לקשט בכמה זיתים שחורים וגמבה או תבליני צבע כמו:פפריקה,פטרוזילה .
לפני האפיה לעשות חריצים עמוקים שתי וערב כדי שייאפה היטב גם מבפנים.
לאפות כ-50 דקות בחום 175 .
תהנו.
לשם מה קוצצים את התירס והזיתים? מה יהיה אם לא אקצוץ? :?
פשוט יהיה לא קצוץ ;)
בלי ביצים?
יש ביצים,למה אין?
סמדר,שימי מה שנראה לך טעים ומתאים