סלט חדש שווה במיוחד ,בטעמים לא שגרתיים שהחציל אוהב.
נטעם אצל חברים וחוסל עד תום מיד כשהוגש לשולחן עם יתר המטעמים.
נטעם אצל חברים וחוסל עד תום מיד כשהוגש לשולחן עם יתר המטעמים.
טעמתי לאט למרכז טעמים, שאלתי כיצד? והרי לפניכם הסלט המשודרג.
מצרכים והכנה:
קולים 4 חצילים גדולים
מוציאים את תוכן החצילים ומסננים לניקוז נוזלים
מעבירים את תוכן החצילים לקערת הגשה יפה (בלי לקצוץ. ככה שלם)
מוציאים את תוכן החצילים ומסננים לניקוז נוזלים
מעבירים את תוכן החצילים לקערת הגשה יפה (בלי לקצוץ. ככה שלם)
בוזקים מעט מלח בלי לערבב .
יוצקים בכף שכבה של כ- 4 כפות טחינה גולמית שתכסה את כל החציל (רצוי טחינה היונה). לא לערבב
מפזרים מעל לטחינה 4 שיני שום גדולות כתושות .
מעל לכל יוצקים בתנועות סיבוביות כ-2 כפות סילאן תמרים מתוק
לא לערבב.
יוצקים בכף שכבה של כ- 4 כפות טחינה גולמית שתכסה את כל החציל (רצוי טחינה היונה). לא לערבב
מפזרים מעל לטחינה 4 שיני שום גדולות כתושות .
מעל לכל יוצקים בתנועות סיבוביות כ-2 כפות סילאן תמרים מתוק
לא לערבב.
שומרים במקרר עד להגשה
אפשר להכין כשעתיים לפני האירוח
בתוך הקערה שמים כף גדולה שאוספת את כל הטעמים הנפלאים מהקרקעית עד למעלה.
תהנו
אפשר להכין כשעתיים לפני האירוח
בתוך הקערה שמים כף גדולה שאוספת את כל הטעמים הנפלאים מהקרקעית עד למעלה.
תהנו
זה היה טעים מאוד!
כדי לפשט את העניינים קליתי את החצילים חצויים לאורך בתנור (מגש עם נייר אפייה משוח בשמן זית, הצד החתוך כלפי מטה, שעה ב-190 מעלות) ואז הגשתי כפי שהצעת למעלה.
כבר אכלתי הרבה פעמים חצילים קלויים עם טחינה, אבל השילוב עם הסילאן היה חדש עבורי וזה היה ממש נהדר. גם הוספתי כמה נגיעות יוגורט.
מעולה.נקרא מצויין
.
ברוכה הבאה לאתר שלנו ושהות טעימה :lol:
האם אכן שעה בתנור בחום 190 מעלות ?
ברבורית,לכל אחד יש שיטות משלו. יש עשרות שיטות לקליית חצילים.
בשבת היו לנו אורכים. הגשתי חצילים עם טחינה וסילן כולם אהבו מאוד. תודה רבה.
הי אידה
תודה רבה לך. שימחת אותי בתגובה