ראיתי את הפטריות על המדף בסופר טריות ומזמינות.
חשבתי להכין משהו לחג השבועות ואפיתי אותן ממולאות בגבינות.
המתכון קל להכנה ומרשים מאד והטעם…גן עדן
אתם יכולים לגוון בגבינות שטעימות לכם ולפי אחוזי השומן שאתם מעדיפים.
תהנו
המצרכים וההכנה:
פטריות שמפיניון ענקיות קונים בתפזורת
מורידים את רגל הפטריה. מנקים בכפית את הפלומה בלי לפגום בצורה.
מקלפים בעדינות את הקליפה החיצונית .
מורידים את רגל הפטריה. מנקים בכפית את הפלומה בלי לפגום בצורה.
מקלפים בעדינות את הקליפה החיצונית .
מברישים מחבת בשמן ומטגנים את התחתית עד להזהבה קלה.מצננים.
מניחים את הפטריות על ניר אפיה בתבנית. מרססים את הפטריות בשמן זית ומפזרים עליהן תבלין עשבי תיבול.
מלית:
גבינה פטה או חמד
מניחים את הפטריות על ניר אפיה בתבנית. מרססים את הפטריות בשמן זית ומפזרים עליהן תבלין עשבי תיבול.
מלית:
גבינה פטה או חמד
גבינות צהובות מגוררות מכל סוג שיש בבית. רצוי כמה סוגים.
במידה והגבינות קשות-יש להוסיף מעט שמנת או יוגורט.
תוספות לגבינות: בצל קצוץ מטוגן עם קיצוצי רגלי הפטריות, עירית,בצל ירוק קצוץ, שמיר,צנובר, אגוזים.
פלפל שחור ומלח בעדינות ורק אחרי טעימה.
לערבב ולמלא בנדיבות .
לפזר למעלה עוד גבינת פרמז'ן ולעטר בחצאי אגוזים ומעט מאד פירורי אגוזים
לאפות כ- 15 דקות בתנור בחום 175 מעלות.
מגישים מיד.
תוספות לגבינות: בצל קצוץ מטוגן עם קיצוצי רגלי הפטריות, עירית,בצל ירוק קצוץ, שמיר,צנובר, אגוזים.
פלפל שחור ומלח בעדינות ורק אחרי טעימה.
לערבב ולמלא בנדיבות .
לפזר למעלה עוד גבינת פרמז'ן ולעטר בחצאי אגוזים ומעט מאד פירורי אגוזים
לאפות כ- 15 דקות בתנור בחום 175 מעלות.
מגישים מיד.
"טיפ"
1. אפשר להוסיף טונה מסוננת מהשמן ולערבב עם הגבינות.
2. כמות הגבינות בהתאם לכמות וגודל הפטריות.
תהנו
תהנו
היי חברה יקרה….זה מה שעשיתי…..בלי אגוזים………….ושפכתי שמנת לבישול מסביב ועל זה פרמז'ן. נראה משהו משהו. מחר ייכנס לאפייה.
עשיתי כם חלק מהפיטריות ממולאות בבטה שירסקתי עם מעט חמאה וחלה ופרמז'ן מלמעלה.
הפיטריות השנה ענקיותטריות מאד ויפות. מומלץ.
חג שמח ומהנה ומלוא הטנא דברים טובים. עדי.
התכוונתי לחמאה וחלב כמובן!
נקרא טעים טעים
תודה עדי
חג שמח
שווה להכין ללקק את האצבעות
טובה יקרה , תודה על ההמלצה הטעימה.
חג שבועות שמח וטעים'
לדעתכן אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה?
תודה
רחל,הפטריות כבר לא יהיו טעימות
חג שמח