קינוח מוס/בוואריה שאפשר עם טיפונת שידרוג להפוך למרשים ומפתיע
מכינים שכבת "פתי-בר" בתחתית ומעל לקרם מפוררים שוקולד בלי סוכר או עוגיות.
המצרכים
תבנית לחצי מנה : 30X18X5
תבנית גדולה לכל הכמות הרשומה במתכון: 38X23X5
2 כוסות חלב קר
2 שקיות ג'לטין- ס"ה 28 גרם
2 קופסאות גבינה לבנה 5% –ס"ה 500 גרם
2 שמנת חמוצה 9%
2 שמנת מתוקה 38%
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות "כמו סוכר" (שווה ל-2 כוסות סוכר) או 30 טיפות דיאטיפ נוזלי
להגשה:
או ג'לי ללא סוכר או כיד הדמיון
אופן ההכנה:
לשים בסיר את החלב והג'לטין
לבחוש היטב עד לסף רתיחה.
לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין.
לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה.
ל ק ר ר .
להוסיף לקערת החלב:
2 חבילות גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
2 סוכר וניל
2 כוסות "כמו סוכר" ——– (שווה ל2 כוסות סוכר)
לערבב ביחד.
להקציף את השמנות המתוקות ולהוסיף בבחישה.
למזג את כל החומרים ביחד לבלילה חלקה.
לצקת לתבנית פיירקס גדולה.
להכניס לשעה למקרר. להוציא לציפוי ולקישוט.
1. ניתן להכין ג'לי בטעם אהוב ולצקת מעל. או להכין קרם גנאש ללא סוכר ממיכל שמנת מתוקה מבושלת עד לסף רתיחה.
סוגרים להבה ומכניסים 200 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
שומרים במקרר. לא בפריזר.