d7a9d791d79cd795d79cd799d795d7aa d797d79cd791d794 - שבלולי חלבה

שבלולי חלבה

d7a2d795d792d799d795d7aa d7a9d791d79cd795d79c d797d79cd791d794 300x225 - שבלולי חלבה

שבלולי חלבה-פירגה

 

שבלולי חלבה
משהו ליד הקפה/תה

המצרכים וההכנה:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
מיכל יוגורט ביו 3%

ללוש לבצק נעים ולהוסיף קמח במידה וצריך
לחלק ל-3 כדורים

לפזר קמח על משטח עבודה
כל כדור לרדד לעלה
למרוח ריבה  או שכבה דקה של טחינה גולמית ומעל לזרזף סילאן
לפזר חלבה מפוררת  ולשדך אליה אגוזים או שקדים קצוצים , שוקולדצ'יפס ,צימוקים וקינמון .
לגלגל לכרוכית.
לחתוך לפרוסות של 1/2 2 ס"מ ולהניח כל פרוסה בתבנית מאפינס
לאפות בחום 175 עד השחמה.
אפשר להכין כגלילות ולסמן למנות לפני האפיה.
נשמר בקופסה סגורה.

תהנו.

8 תגובות על “שבלולי חלבה

      • מאת שרה צ'פלין:
        18 באפריל 2010 בשעה 19:13 (לערוך)
        ביום שישי הכנתי את הלחם ויצא מדהים.

        1. חילקתי את המות הקמח לקמח שיפון וקמח לבן רגיל

        2. אפיתי ככר אחת גדולה בתסנית מיוחדת לאפיית לחם שרכשתי לפני מספר שנים ב- 4ביקכ. ניתן להאריך אותה בהתאם לכמות הבצק.

        3. אכן הבצק יוצא דביק – לא הוספתי קמח אלא על הידיים.

        4. התפחתי 3 שעות ובתנור הנחתי כערית עם מים. כמו-כן אני מרססת מים על ההתחלה ומייד סוגרת את התנור אז נוצרים אדים.

        5. לאחר ארוחת הערב פרסתי את הככר (כמו זו של ארומה) והקפאתי פרוסות בניילון – תמיד יהיה טרי.

        הכנתי גם את הפאי יוגורט ואני לא מפסיקה לאכול אותו – משהו. הערב אכין אותו שוב כדי להביא מחר מתנה לחותנת שלי………

        הכנתי את קציץ הבשר, שקצר מחמאות מקיר לקיר…..

        הכנתי את עוגת התפוזים שלך – נוסטלגיה, בסיר פלא והנכדים טרפו אותה…
        הכנתי את העוגיות עם החלבה (ללא סוכר), כבר פעם שניה והייתה התלהבות.
        הכנתי את הפרגיות עם השזיפים, נגיעות אורז ומה לומר – 14 איש אכלו ונהנו. חשבתי שיישאר אוכל לכל השבוע – לא ולא!

        [הוספת תגובה]

        [Delete] |

        • שרה יקרה
          הוספתי את כל המחמאות אישית ליד כל מתכון.
          מקווה שגם בהמשך מעללייך ;) במטבח הכל יצליח ושרק תהנו :lol:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *