שבלולי חלבה
משהו ליד הקפה/תה
המצרכים וההכנה:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
2 כוסות קמח תופח
מיכל יוגורט ביו 3%
ללוש לבצק נעים ולהוסיף קמח במידה וצריך
לחלק ל-3 כדורים
לפזר קמח על משטח עבודה
כל כדור לרדד לעלה
למרוח ריבה או שכבה דקה של טחינה גולמית ומעל לזרזף סילאן
לפזר חלבה מפוררת ולשדך אליה אגוזים או שקדים קצוצים , שוקולדצ'יפס ,צימוקים וקינמון .
לגלגל לכרוכית.
לחתוך לפרוסות של 1/2 2 ס"מ ולהניח כל פרוסה בתבנית מאפינס
לאפות בחום 175 עד השחמה.
אפשר להכין כגלילות ולסמן למנות לפני האפיה.
נשמר בקופסה סגורה.
תהנו.
הכנתי לעצמי ,טעים מאוד לכן אני נותנת לזה 5 כוכבים.
בשמחה.הם באמת מעולות.תודה
מאת שרה צ'פלין:
18 באפריל 2010 בשעה 19:13 (לערוך)
ביום שישי הכנתי את הלחם ויצא מדהים.
1. חילקתי את המות הקמח לקמח שיפון וקמח לבן רגיל
2. אפיתי ככר אחת גדולה בתסנית מיוחדת לאפיית לחם שרכשתי לפני מספר שנים ב- 4ביקכ. ניתן להאריך אותה בהתאם לכמות הבצק.
3. אכן הבצק יוצא דביק – לא הוספתי קמח אלא על הידיים.
4. התפחתי 3 שעות ובתנור הנחתי כערית עם מים. כמו-כן אני מרססת מים על ההתחלה ומייד סוגרת את התנור אז נוצרים אדים.
5. לאחר ארוחת הערב פרסתי את הככר (כמו זו של ארומה) והקפאתי פרוסות בניילון – תמיד יהיה טרי.
הכנתי גם את הפאי יוגורט ואני לא מפסיקה לאכול אותו – משהו. הערב אכין אותו שוב כדי להביא מחר מתנה לחותנת שלי………
הכנתי את קציץ הבשר, שקצר מחמאות מקיר לקיר…..
הכנתי את עוגת התפוזים שלך – נוסטלגיה, בסיר פלא והנכדים טרפו אותה…
הכנתי את העוגיות עם החלבה (ללא סוכר), כבר פעם שניה והייתה התלהבות.
הכנתי את הפרגיות עם השזיפים, נגיעות אורז ומה לומר – 14 איש אכלו ונהנו. חשבתי שיישאר אוכל לכל השבוע – לא ולא!
[הוספת תגובה]
[Delete] |
שרה יקרה
הוספתי את כל המחמאות אישית ליד כל מתכון.
מקווה שגם בהמשך מעללייך ;) במטבח הכל יצליח ושרק תהנו :lol:
מאוד מאוד טעים.
טעם מיוחד מאוד.
תהנו חומד
שהיה לכם שבוע נפלא וטעים
איך ממירים לפרווה?אפשר חלב סויה במקום היוגורט?
תודה.
אולי שמנת צמחית