מה לעשות שאני כל כך אוהבת לביבות?
אז הלטקעס הותיקים כבר פס..פסה…
עכשיו לטקעס כרובית שזה מאד טעים.
המצרכים בקערה:
4 תפוחי אדמה
בצל בינוני
כרובית קטנה מבושלת – מרוככת מאד
2 ביצים + כפית גדושה סלט טחינה/חומוס
3 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
לקלף את תפוחי האדמה ולגרר על מגררת גסה
לסחוט היטב מנוזלים ולשים בקערה.
להוסיף לקערה:
בצל מטוגן
לקלף את תפוחי האדמה ולגרר על מגררת גסה
לסחוט היטב מנוזלים ולשים בקערה.
להוסיף לקערה:
בצל מטוגן
כרובית
2 ביצים + סלט החומוס או הטחינה
3 כפות קמח או פתיתי תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
ללוש ביד עד לקבלת בלילה אחידה
לקחת כף אחת ולהניח במחבת משומנת קלות
ללחוץ בעזרת מזלג ולשטח את הקציצה שתהיה דקה
לטגן היטב משני הצדדים
להניח על ניר מגבת-סופג שמן
2 ביצים + סלט החומוס או הטחינה
3 כפות קמח או פתיתי תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
ללוש ביד עד לקבלת בלילה אחידה
לקחת כף אחת ולהניח במחבת משומנת קלות
ללחוץ בעזרת מזלג ולשטח את הקציצה שתהיה דקה
לטגן היטב משני הצדדים
להניח על ניר מגבת-סופג שמן
שיטת האפייה:
להניח את הלביבות צ פ ו ף על ניר אפיה מ ש ו מ ן . לרסס עליהם שמן ולאפות בחום 175 20 דקות.
להפוך את הלביבות ולרסס שוב במעט שמן . להמשיך לאפות עוד כ-10 דקות.
תהנו
עשיתי את הלביבות כמו שהם ויצא טעים מאוד.
בפעם השניה עשיתי עם תוספת של פטרוזיליה, אך רק עלים קצוצים ומעט כוסברה ויצא מעולה.
מומלץ בחום.
אילת תודה חמודה
השידרוגים שלך יאמי :lol:
לכרובית מתאים בעיני מאד גם שמיר טרי קצוץ.
תהנו ולבריאות
מתכון מעולה!! נגמר תוך דקות… :lol:
לבריאות מירי, מעולה. מעולה ושוב מעולה.
תודה מירי.