דגים בשום
זכור לי ריח ילדות של דגים ברוטב שום אדום .
אמא הכינה מדגי מושט שלמים.
אני הכנתי מפילטים.
המצרכים וההכנה:
6 נתחי דג יפים ונקיים מושרים 10 דקות במיץ לימון מהול במים קרים. מייבשים במגבות נייר.
טובלים את הדגים מ-2 הצדדים בקמח ומטגנים במעט שמן עד הזהבה עדינה ומניחים בצד על ניר סופג.
מכינים רוטב אדום בניחוח שום:
8 שיני שום פרוסים מטוגנים בסיר עד להזהבה קלה בלבד
פלפל חריף לטעמכם
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
4 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
פטרוזיליה טרייה מוסיפים בתום הבישול ומנערים את הסיר.
כשהתבלינים והשום מתמזגים בטעמים מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים היטב
טועמים ומשפרים טעמים.
מניחים את הדגים המטוגנים אחד ליד השני רצוי בשכבה אחת . הרוטב מכסה את הדגים ולא יותר.
מבשלים כ-30 דקות.
מדי פעם מנערים בעדינות את הסיר .
מגישים עם פלחי לימון טרי וחלה בגלל הרוטב ונהנים.
לפירגה,
הכנתי את הדגים אבל עם דגי פילה סול (זה מה שאצלי אוהבים).
יצא טעים, טעים….הרוטב מדהים ואדום.
תודה!
ריקי.
מאז סיפרת לי על המתכון, אוה באופן קבע אצלי בבית.
טעים טעים.
שחף ים לשעבר, מאז סיפרת לי על המתכון, הוא באופן קבע בביתי פעם בשבוע.
טעים טעים. :lol:
ואואואווו אין לך מושג כמה שאנחנו אוהבים את הדגים האלה.באמת חבל"ז טעימים.
יופי שעדכנת
היי פירגה.
מה שלומך?
רציתי לספר לך
שעשיתי את הדגים לערב שבת
יצא משהו משהו
גרדו את התחתית של הסיר
טעים מאוד וקלי קלות להכין…
תודה רבה רבה
ויום טוב ומוצלח.
נפלא לכם.כיף שבחרת להכין את הדגים האלה.
שימשיך להיות טעים כל הזמן.
תודה ששיתפת.
היי פירגה האם אפשר להכין מפילה בס ומדוע צריך לטגן את הדג והאם אפשר לוותר על הטיגון
היי פירגה
הכנתי את הדגים פעמים כולם אוהבים הרוטב יצא מדהים
תודה על מתכון קל וטעים
אהובה יקרה,תודה על המחמאות .
שמחתי שאהבתם ושחזרת לשתף אותי
גמר חתימה טובה לך
אח, כ"כ פשוט וכ"כ טעים
נהדר הדג הזה!
הדס
תודה הדס,אכן,מושלמיםםםםםם :lol: